Laman

04 October 2010

Minggu yang bosan...

Celoteh Aku MamaGlam at 4:59 PM
Cerita ni: 
Salam readers,

minggu ni mamaG masih lagi kurang sihat daripada sakit mata yang melanda diri ini (ceewaahh!).. Betul-betul membosankan, sakit tu tentulah kan, tak selesa lagi lah. Hari ni dah nak masuk minggu kedua mamaG sakit mata.. Kira teruk jugak la sakit mata nih, sampai kena masuk kecemasan, sampaikan kena buat minor surgery kat mata. Hari ni pagi tadi pun mamaG kena p lagi jumpa pakar mata kat Hospital Serdang dan kali ke-3 mamaG kena wat lagi minor surgery membuat selaput mata yang sudah dijangkiti kuman.. 

SAkit tu memang la kan, sebab tak bius pun masa dia buang selaput tuh.. adala juga terjerit sikit sekali sekala tuh.. hah, ini baru namanya menangis darah tau.. pas kena surgery tu, memang air mata mamaG keluar tak berenti, air mata pula bercampur dengan darah.. waduh, macam ngeri jer kan cerita mamaG ni kan, hahaha, memang pun.. 

Tadi, doktor pakar tu bagi mamaG rehat lagi, kena MC sampai rabu ni. Khamis ni kena review lagi sekali tengok progress mata mamaG ok ker tak.. vision mamaG pun tak berapa nak clear.. ni tengah menaip ni pun, terkebil-kebil dok menekan keyboard, ahaks! nasib la kan.. neway, tQ doktor!

Susah juga eh kalau kalau mata bermasalah kan, kita tak berapa boleh nak buat apa-apa sangat, lebih-lebih lagi nak keluar jalan-jalan atau buat apa-apa urusan, tak boleh nak drive.. Terpaksa mengharapkan hubby tolong, sian dia terpaksa disusahkan oleh mamaG.. anyway, mungkin ada hikmah juga kut, mamaG boleh berehat lama sikit kan daripada lepas pantang.. mmm, rasanya, bukan ini ker yang mamaG harapkan dan doakan, mungkinkah Allah swt dengar luahan hati mamaG??? oppss, kalau betullah, alhamdulillah.. cuma mungkin Dia tunaikan dengan cara macam ni kut, maksud mamaG dengan dugaan sakit mata.. huhuhu..

4 comments:

  1. Rehat dulu la mamaG.....bagi betoi2 baik..... nanti2 takot berulang je nantiii

    ReplyDelete
  2. rehat lah ye..jangan lupa isi borang cuti kat myred eyes ye..kengkawan ada yang tak tahu...

    harap cepat sembuh dan cepat sihat ye..jangan tak cukup tido..kasi rehat kan mata ye.Saya doakan agar cepat,AMIN!..fuhhh...jampi sikit..hehehe

    ReplyDelete
  3. kesiaannye mama G..tu baru betul 'kau nangis airmata darah sekalipun.....tutttt'....hehehehe...get well soon k mamaG

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea