Laman

23 November 2014

Sama Tak? Sama Tak??

Celoteh Aku MamaGlam at 3:26 PM
Cerita ni: 
2 berbalas bebelan


Hihihi sama tak? Sama tak? Sikit la kut. Ni la adik bongsu mamaG. Adik yang rapat ngan mamaG. Kali jumpa memang bikin ribut. Dua orang tapi bila mulut dah stat bunyi, macam saploh orang. Hihhihi..

Kami banyak kebetulan yang sama. Minat dan sikap. Taste fashion nak sama, saiz kaki memang sama, perangai lagi la takyah kata memang sama sama sot dan gila gila. Memang berasuk la lau dah berjumpa. Selera makan pun sama. Dua dua memang kuat makan, pencinta makanan sedap katanya. Hihihi...

Skang dia dah ada baby gurl dah. Moga jadi ibu yang baik ya. Daaannn jangan penah berubah dan mengubah siapa dirimu biar ko dah ada anak 5 org wokay. Unlest, ko berubah dari yang baik jpd yang lebih baik, itu ai sokong. Hihhii.. stay young, stay healthy, stay gorjes n stay crazyfun sista, wokay. Muaxxx...

Konvokesyen Tamat Pra Sekolah Irfan

Celoteh Aku MamaGlam at 3:13 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
12.11.2104 ari tu, ari konvo pra sekolah Irfan. Tahniah mybabyboo... moga berjaya dalam akademik ya. Bukan main eksaited lagi Irfan nak ke konvo. Paling awal bangun giu. Semangat nak ke dewan. Tak sesabar nak pakai jubah purple katanya. Hihihi..

Konvo dorang ni lagi meriah daripada konvo mamaG masa di uni dulu tu. Ni siap ada persembahan tarian tradisi lagi hah. Memang kiut gila la budak budak tecik menari. Rasa cam nak cubit cubit jak. Hihihihi... kagum mamaG hihhii.. neway, we had a great time dat day. Especially Irfan n his buddies.

Dah abis acara, Irfan minta belanja makan pizza hut la pulak. Hihihi.. pandai diaaa.. hihhii..

Watever happen pun, umi love u till d end of umi's life. Muaxxx...














Timbul Tenggelam Timbul Tenggelam Sokmooo..

Celoteh Aku MamaGlam at 2:59 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Assalamualaikum kamo kamoo semua. Lamanya tak hapdet blog ni kan. Lama menghilang. Gimana mamaG? Huhuhu.. ado je cumanya almalasi menghantui diri iney. Hohoho...

Jadi pa cerita? Baaaaanyaaaakkk sangat ceritanya. Cerita dekat setahun kot! Ku kumpul kumpul. Ku kumpul kumpul tapi belum tentu lagi dapat cerita kat dalam ni. Hohoho...

Wokay la yang terbaru dab paking baru la kan. MamaG tak sesabar nak balik kampung ni ngan anak anak yang bak tentera fisabilillah tuh hihihi. Since skang ni cuti skolah dah menstatkan dirinya. (Apa words aku guna ni? Mahap dewan bahasa dan pustako!) Hihihi... dah lama tak balik kampung. Eh lama tak lama jugak la. Last balik kampung raya aji ari tu. Tu kira lama ka tu? Hihihi.. hamtam la...

Ekceli untuk entry hari ni takda apa sangat nak cerita pown. Just nak menimbulkan cerita diriku je dalam blogku yang berhabuk ni. Nasib bek di alam maya blog ni. Lau blog ni di alam real. Konfem 3inch punya habuk dah ni blog mamaG ni. Hohoho... ampun blog ku yang kiut... haaha...

Wokay la tak idea dah ni nak merapu pasal apa ni. Nanti ai dapai idea nak cerita psl apa nnt ai taip entry lagi ek... till then, jumpa lagi ya.

Takr care kamoo kamoo semua. Jangan notti notti wokau. Muaxxx...

09 August 2014

1day Outing Wif Love

Celoteh Aku MamaGlam at 9:04 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
3hb Ogos - semalam baru balik dari Kampung lepas cuti kurang seminggu sempena raya aidilfitri. Hurm sob sob sob, tak puas la cuti raya kali ni. Kejap jew. Penat satu hal la, tak puas lepak ngan famili satu hal jugak. Hurm. Tak da rezeki tahun ni. In shaa Allah tahun depan kita vuti lelama skit ek.

Hari ni kami outing sekitar bandar Labuan jew. Bawa budak budak ni beli mainan kat ujana kewangan, c ayah pulak nak pi beli selipar sebab seliparnya putus la pulak masa raya. Huhihu.. Nampak sangat beraya sakan. Hihihi.. Pastu pi open house member opis. Then baru la lepak2 pantai bawa kids mandi. MamaG tak mandi la. Malasss.

Tau je la pompuan kan. Bila mandi ni leceh. Banyak sangat lapisan nak kene pakai. And take time nak bersiap kat tandas nak pakai itu, sarung ini, and so on. Hihhii.. So leceh... Bek mamaG jadik tukang gambar, tukang selfie dan lepak lepak chillin di tepi pantai sambil mamam mamam jajan (wah mama lagi??!?!) Hihihi...

We had fun today. Lets d pics talk!





















Weekend Kami...

Celoteh Aku MamaGlam at 8:43 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
09 Ogos - hari ni sabtu, macam biasa la rutin mamaG di rumah pagi kemas rumah, sental aljambani dan dapoq, sapu n mop lantai. Daaann yang paling tragik sekali, cuci kain baju. Tau napa tragik, sebab sampai skang ni mamaG masih lagi tak beli mesin basuh. Ntah la napa. Hihihi... Kadang rasa macam tak ada pun tak apa. Tapi nila kain baju berlonggok mengalahkan gunung kinabalu, baru la nak salahkan diri sendiri pesal la tak beli mesin basuh. Hihihi.. Mula la sakit pinggang.

Hari ni ada few jemputan open house kawan ofis dan juga taska. Memandangkan hari ni penat n sakit pinggang, berehat pun sampai terlelap (wah gigih la konon ni buat keje kalah kalah buruh kasar penatnya ekekeke), kids pun tertido gak, tuen ujan pulak tu, jadiknya xde la sangat kuar ber open house. Hihihi.. Alasan!!!

Tapi tadi bangun je bebudak ni terus la memujuk mamaG bawa dorg pi main kat playground di marry brown. Hurm layan kan je la. Daripada terperuk kat umah kan. Kesian dorang budak budak ni. Tapi b4 tu singgah la kejap open house taska budak budak ni. Leh isi perut jap b4 men playground kan. Hihihi..







Suka dorang dapat men di marry brown. Biasanya playground kat sini je la mamaG suka bawa dorang. Selamat, selesa, bersih dan mamaG blh relax sambil tengok dorang men kan.

Kebetulan pula hari ni ada orang reserve tempat utk celebrate bufday. So, irfan n rayyan tumpang sekaki la. Hepi dorang men ngan maskot marry brown n dapat belon lagi. Hihihi..

K la tu jer nak share. Pasni nak balik umah dah. Tak leh lelama kat luar. Bahaya bagi kami yang xda bodigad lelaki ni. Hihih.. Nanti mamaG cerita lagi yerk.

Assalamualaikum suma...
Muax muax muax... 💁

Weekend Kami...

Celoteh Aku MamaGlam at 8:39 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
09 Ogos - hari ni sabtu, macam biasa la rutin mamaG di rumah pagi kemas rumah, sental aljambani dan dapoq, sapu n mop lantai. Daaann yang paling tragik sekali, cuci kain baju. Tau napa tragik, sebab sampai skang ni mamaG masih lagi tak beli mesin basuh. Ntah la napa. Hihihi... Kadang rasa macam tak ada pun tak apa. Tapi nila kain baju berlonggok mengalahkan gunung kinabalu, baru la nak salahkan diri sendiri pesal la tak beli mesin basuh. Hihihi.. Mula la sakit pinggang.

Hari ni ada few jemputan open house kawan ofis dan juga taska. Memandangkan hari ni penat n sakit pinggang, berehat pun sampai terlelap (wah gigih la konon ni buat keje kalah kalah buruh kasar penatnya ekekeke), kids pun tertido gak, tuen ujan pulak tu, jadiknya xde la sangat kuar ber open house. Hihihi.. Alasan!!!

Tapi tadi bangun je bebudak ni terus la memujuk mamaG bawa dorg pi main kat playground di marry brown. Hurm layan kan je la. Daripada terperuk kat umah kan. Kesian dorang budak budak ni. Tapi b4 tu singgah la kejap open house taska budak budak ni. Leh isi perut jap b4 men playground kan. Hihihi..







Suka dorang dapat men di marry brown. Biasanya playground kat sini je la mamaG suka bawa dorang. Selamat, selesa, bersih dan mamaG blh relax sambil tengok dorang men kan.

Kebetulan pula hari ni ada orang reserve tempat utk celebrate bufday. So, irfan n rayyan tumpang sekaki la. Hepi dorang men ngan maskot marry brown n dapat belon lagi. Hihihi..

K la tu jer nak share. Pasni nak balik umah dah. Tak leh lelama kat luar. Bahaya bagi kami yang xda bodigad lelaki ni. Hihih.. Nanti mamaG cerita lagi yerk.

Assalamualaikum suma...
Muax muax muax... 💁

08 August 2014

Happy Bufday To Us!!

Celoteh Aku MamaGlam at 11:08 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Hari tu 1hb Ogos, kami sambut bufday bagi yang lahir bulan Ogos. Sapa lagi lau buka kami 3 beradik perempuan. Daaann plus anak kami. Ada dua orang.

MamaG - 16hb Ogos
(tak lama lagik tue, yeay! Sila bg hadiah 😍)

Naufal - 10hb Ogos
(anak buah, anak enoor)

Enoor - 5hb Ogos (sis no3)
(Alaaa baru je lepas.. 😝)

Rayyan - 2hb Ogos
(anak mamaG no2, pic d bwh)

Ieda - 1hb Ogos
(Alahai dah expired dah... 😜)





Sambutnye dah tengah malam. Lepas baru balik dari open house d beaufort. Penat tapi hepi. Hihhii..

Doa mamaG kepada mereka mereka tersebut di atas, moga kalian dipanjangkan umur, murah rezeki, diberi kesihatan berpanjangan, diredhai, dilindungi, bahagia, berjaya serta kekal kiut dan ceria kecoh kepoh as owez! MamaG love uolls! Muax muax muax..

Bulan Posa Hari tu - Eksaited Deko Opis

Celoteh Aku MamaGlam at 10:39 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Masa bulan posa hari tu, bizi la konon nak hias opis. Sebabnya jeles ngan bahagian len dah siap siaga menghias bahagian masing masing. Bahagian aku??? Macam tu jerrr.. Dan tggl lg seminggu lebih nak raya. Tapi opis gue sama je mcm tak ada apa apa kejadian.

Ni tak boleh jadik ni. Nak jugek macam bahagin len. Happening. Sebok hias opis, anyam ketupat reben, lampu lip lap lip lap ko! Gue pun nak jugek!!! Hari hari mamaG dok tanya pegawai mamaG 'bila nak hias?' 'bila nak hias?' Hihihi.. Padahal pegawai gue time tu quit bizi jugak. Hihihi...

Last2 sorang pegawai gue ni layan jugak la rengekkan mamaG yang sebok la nak hiasssss... Dia ajak gi market beli hiasan yang mamaG nak guna utk hias opis. Hehehehe... I loike! Apa lagi mamaG g la grab lampu lip lap lip lap dulu weh! Harusss la! Hahahaha.. Ngan few la sampul n reben kan.

Petang tu jugek semangat waja la mamaG n sorang pegawai mamaG tu menghias opis. Kami dua je time tu semangat ekasaited menghias. Hihihi... Tenkiu pegawai gue... Baru la rasa opis kita dalam mode raya.. Hihhii.. I loike!







Jadiknya ku dah pun berpesan dan berpakat bahawasanya suma hiasan raya d opis termasukla lampu lip lap lip lap ku yg comey tu akan terus terhias di situ selama sebulan. Sebab raya kan sebulan. Ekekeke...
Selamat hari raya...

Kebetulan juga the nextday nya ada program jabatan. Suma kena pakai baju melayu macam raya gtu. Hah jom tengok gelagat hero hero ofis mamaG yg sporting n gila gila..








Nota ya, bos gue yg berbaju ijo tu non muslim. But he's sgt sgt sporting dan baik...
Okeh, sekian. Hihihi..
Muaxxx.. Xoxoxoxoxo

Wah wah wah...

Celoteh Aku MamaGlam at 10:11 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Hamboi hamboi lamanya menghlang c mamaG kan. Waduh bukan takmo update tapi malassss. Kuikuikui... Ampooonnn... Banyak sbenarnya cerita mo share ni. Hiihi..
Oh psl life d labuan, alhandulillah beransur okay dan mamaG hepi dengan keadaan sekarang ni. Takda la rasa down macam mula mula pindah ke sini. Kuang kuang kuang. Mungkin sebab dah dapat tune kut life di sini.

Sooo first nak citer pasal apa ni? Hurmmmm.... Okay jap. Pilih gambar jap nak dijadikan topik ya...

Wokay jumpa dah nak crita apa ni. Wokay nak citer pasal kitorang nek feri baru. Feri kereta namanya Putra Jaya. Okay la feri baru ni, not bad. Laju pulak tu sampai ke Menumbok, Sabah dari Labuan. Cuma sejam 15 menit je ko! Biasanya feri kereta yg len tu amik masa dlm 2jam 30menit. Mak haih, jenuh tunggu dalam feri. Hihihi... Cumanya bagi mamaG la bad site of feri yg baru ni, dia keci skit la utk ruang penumpang daaannn, tangga dan kaki 5 feri ni memang curam dan macam tak selamat jew. Merbahaya la lau tak pegang betul betul pagarnya terutama time nak turun tu. Memang sama ada terusss jatuh ke laut or jatuh ke dek parking kereta.

Ni few gambar yang sempat dirakamkan kami 3 beranak. Korang layankan je laa ek. Hihihi.. Dah memang DNA dalam badan tu gitu kan. Ekekeke...









Sekian....

Hahhahahha...



27 April 2014

Ejen Insuran VS Pengamal Ilmu Hitam.. Memang Lawak Terbaik..

Celoteh Aku MamaGlam at 12:20 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

08 April 2014

Haluuu...

Celoteh Aku MamaGlam at 11:25 AM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
halu halu halu...
wah lamanya tak hapdet blog kan. 
mamaG ada je ni. bizi? hampir2 stabil la jugek di Labuan ni. Alhamdulillah mamaG dah boleh cope rutin life mamaG kat labuan ni sama ada bab kerja, kids, diri sendiri dan juga persekitaran di sini. in shaa allah.

 di sini mamaG rasa tiada apa yang boleh di komen jika ditanya tentang persekitaran. yelah, labuan ni kan pulau kecil dan sbuah wilayah persekutuan yang sama taraf macam w.p. kuala lumpur dan w.p. putrajaya di peta malaysia ni. 

bagi mamaG, mamaG suka dengan persekitaran di labuan ni. rasa tenang dan damai jew. tambah lagi banyak kawasan pantai di labuan ni yg memang ohsem cantik dan bersih dengan view yg subhanallah indah.

cuma tulah kan, di labuan ni, bagi mamaG utk sebuah pulau yg kecil, terlalu sesak dengan kereta import yg mampu dimiliki oleh sesiapa pun kerana harganya yg way too cheap berbanding negeri lain d malaysia. 

mamaG?? mamaG sedang kumpul bajet le ni nak beli keta dek non oi.. keta apa? eh mana boleh gtau. ekekeke... kat labuan ni memang ler keta, coklat, alkohol, rokok, etc yg import murah, tapi barang basah dan kering ya Rabbi mahal ko tau. wah tak berapa boleh nk mkn mewah2 sgt la mcm di kl dulu tu. sekali sekala tu blh la ikut selera tekak, terasa nak mkn mewah, beli je la, rasa malas nk mkn, masak je la yg paling2 simple ko larat nk masak. ekekeke...

kat labuan ni, kan cepat sgt malamnya pon. kul 6.40 petang gitu tu dah kira malam dah tu sebab dah gelap n masuk maghrib dah pun. so, dinner pun awal, rehat awal dan tido awal. tapi mamaG salupun mesti tido lambat tapi bangun awal. padahal malam bkn ada buat apa sgt pun. suma keja di rumah da settle dah. urusan kids pun dah settle. 

rutin mamaG awal pagi dah tak macam dulu dah. yela kids pun dah besar kan. irfan dah masuk pra-sekolah, rayyan pula dah masuk tadika. so, jadual sekolah dorang dah berubah daripada fullday di taska jagaan, bertukar kepada setengah hari di sekolah sebelah pagi, setengah hari di transit taska jagaan sebelah petang. so, rutin mamaG tu, berubah skit la, agak terkejar-kejar la juga tapi alhamdulillah mamaG boleh manage masa supaya tak ganggu waktu kerja sgt. 

syukurlah, di labuan ni takda la mega mall ka or shopping mall macam the mines ker sogo ker utk mamaG menyinggah lepas amik kids. biasanya kalau takda hal nak beli brg dapur, biasanya lepas amik kids di sekolah dan hantar ker taska transit, mamaG terus jew balik ke ofis semula. estimated time mamaG uruskan kids tengah hari tu dlm setengah jam. kuar jam 11.30am, blk ofis semula dlm jam 12pm. tambahan pula, labuan ni memang panas terik, konfem sun burn kalau tergedik-gedik terhegeh-hegeh nah berlama-lama kat luar tu. hihihi.. biarlah org kata mamaG ni orang bandar ker puteri lilin ker, yg pasti mamaG memang tak tahan panas terik kat labuan ni. nope!!!!

okeh la, semua. nanti kita sambung lagi boleh? bukan taknak crita lagi, tapi ni mamaG sambil menyambil update blog time tengah lecture kursus kat Kementerian ni. mata kejap kat pc kejap kt lecture, jari teruskan menaip. hihihi.. kang kantoi kan susah pulek. 

sampai ketemu lagi di next entri in shaa Allah. 
assalamualaikum...

06 March 2014

Ke Mana Menghilang??

Celoteh Aku MamaGlam at 11:38 PM
Cerita ni: 
2 berbalas bebelan
Assalamualaikum uollss.. Wah timbul tenggelam je la c mamaG ni kan. Lama gilak tak hapdate blog kan. Ok alasana kali ni bukan malas yek, tapi tak da mood nak hapdet blog sebab since pindah Labuan ni macam macam hal yang buat sesak dada gue. Hihihi.. Berkonvoi masalah yang datang menjengah mamaG lately. Ampooonnn... (Hadet ig boleh je hari kan 💋...)

So! Nak cerita apa ni malam ni? Hurmmmmmmmmmmmmmmmmm..... Hahahaha tak ada cerita la pulok nak tulis malam malam buta ni. Mata mamaG ni hah tengah terang benderang lagi hah. Tapi mamaG dapat rasa yg otak mamaG dah penat dah ni perlukan rehat dan tidur ang cukup. Wahai mataku yang kecik, silalah pejam dan tido yerk. Sok nak bangun subuh2 urus anak dan diri sendiri. Kikiki.. Gilo ke hapa ni cakap sorang2. Ah lantok la kan.

Okay, nanti mamaG nak cerita pasal trip mamaG blk kampung la. Tapi bukan malam ni. Huhuhu...

Sejak pondah Labuan ni macam macam mamaG hadapi yang hepi, lucu dan yang buat mamaG down dan perasaan sedih yg belum pernah mamaG alami. Syukur la kan. Yang penting teruskan berdoa, bertabah, berserah dan ber ber lagi la. Hihihi

Okay la uollss mamaG cuba beradu dulu ya. Kut kut la mata ni sudi menidurkan dirinya. Hihihi...

Jangan notti notti ya. Nanti kita cerita lagi ya.

Assalamualaikum..


10 February 2014

Haluuuu...

Celoteh Aku MamaGlam at 12:11 AM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Haluuuu.. sori la lama tak hapdet blog. Faktor malas itu satu la. Tapi faktor utama ialah... sejak akhir akhir ni banyak sangat perkara yg menyedihkan jadik. So tak blhbla nak hapdet di blog kan. Since blog ini melarang keras (kononnyalah kan) berkongsi cerita yg sedey. Hanya cerita hepi hepi jew boleh. Hihihi.. so sebab tu la tak hapdet yop!

Tapi tak pa tak pa, ada juga few cerita yg takda best sangat pun tapi mamaG eksaited mo kongsikan.

Tapi bukan sekarang la kan. Ala jap jap lagi la. Bila faktor kerajinan sudah mulai menyuntik jiwa nurani gue. Hokey evelibody. Hihihihi

So till we meet again dalam my next entry hokey my gorjes reader.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea