Laman

25 July 2012

Pagiku...

Celoteh Aku MamaGlam at 7:48 AM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Pagiku di ofis.... Rutinnya haruslah amik gambar... Pada yg meluat, mintak maaf la yer... Tak kacau kan... Ni kan blog aku, sukati aku la kan... Hahaha..

20 July 2012

Kelab Orang Tak Pernah Pi Pavillion, Kuala Lumpur

Celoteh Aku MamaGlam at 5:13 PM
Cerita ni: 
1 berbalas bebelan
Hah, ada ku kesah kan Jemah.. Ni penah dengar tak Kelab nih?... For Sure la tak penah kan.. Sebabnya kelab ni baru je ditubuhkan time mamaG dan geng kursus baru ni. Hari tu ditubuhkan, hari tu jugak dibubarkan.. hahahaha, cane tu??? 

Ni alkisahnya mama tersebut la kisah kan.. Rupa-rupanya geng-geng mamaG time kursus ari tu, rupanya tak pernah gi Pavillion. Dok lalu depan Pavillion jew. Tengok daru tingkap keta jew katenye.. Jadik, bila citer punya citer, laaa, ingatkan mamaG sorang jew yang tak penah pi Pavi tuh.. Rupanya semua pon tak penah pi.. Apa lagi, memandangkan jadual kursus time malam tu, tadak apa-apa aktiviti, so Kelab Orang Tak Penah Pi Pavilion pun ditubuhkan la. Ahli-ahlinya lebih kuran 7-8 org rasanya. Punyala semangat nak pi Pavi tuh. HOhohoho... Tempat orang glamer-glamer tuh.. hohohoho..

So, malam tu pun, abis je kelas, lepas dorang-dorang ni solat (mamaG 'bercuti, hihihi), terus jela pi pakat-pakat nek LRT nak ke bukit bintang, konon nak menyinggah ke Sungai Wang.. Wah, dah lama tak jejak kai kat Sungai Wang sejak dah ada anak.. hohohho Adalah dekat-dekat 3-4 tahun gitu... Punya la pesat skang area tuh.. MAcam-macam ade.. TEruja mamaG nak jenjalan... 

 Ni la antara ahli-ahli kelab nih.. hohohoho


Siap posing2 lagi hah. Pantang Betul la..

Lovee dis pics... Wif Kak Masina.. 



Tu diaaa... 
Kebetulan ada Fashion Show.. Mak Ai, model... 
Pastu, terjumpa ngan Penyanyi Imad ni.. Giler sporting dia.. Siap buat lawak lagi.. hohoho

So, memandangkan, kelab ini telah berjaya menjalankan misinya, maka malam itu jugak kelab ini dibubarkan.. Sebabnya semua dah dapat pi Pavillion akhirnya. hahahaha..

Minggu Yang Bizi..

Celoteh Aku MamaGlam at 4:58 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
SAlam Semua,

Ya Allah, lama betul la tak update blog nih.. Dah berhabuk dah ha.. hohoho... Beberapa minggu ni mamaG memang la bizi memanjang. Semuanya urusan rasmi opis. Sampai tinggal hubby dan anak-anak.. Bukan pi mana2 pon tapi bizi menguruskan event, meeting dan juga kena pi kursus.. Hurm, memang terasa sangat keletihannya pon.. Tapi apa nak buat kan, urusan kerja, periuk nasi kan.. Nasib baiklah dan sangat-sangat la bersyukur dianugerahkan Suami yg sangat memahami dan sentiasa bertolak ansur dengan iterinya ini.. Makasih, Syang.. Lubyu more n more n more..

Okeh, ni beberapa pics masa kursus yang terakhir iaitu Bengkel Pengurusan Pelupusan Fail Kerajaan, 16-18 Julai 2012 di Hotel Ancasa, Kuala Lumpur, kerjasama ngan Arkib Negara. Ini pun cilok dari FB kawan.. Thanks my pren...

 
Hah, Macam betul je kan. Padahal time tu sebok dok baca online komik febret mamaG kat Tablet. Tetapi nak wat cane, kamera on, so automatik terjadi gitu.. Ewahhh...
Ooo, yang ni tadak belakun punya.. Memang betul2 cemerlang dorang ni.. Hohohoho.. 

Wahh, beria jer konon kan tengok keje org, padahal tengah berlakun time ni.. hahahaha... Bosan... 

Barisan Penceramah dari Arkib Negara yang banyak membantu kami menguruskan pelupusan fail nih.. Terima kasih yeee.. 

Okeh, nak cerita pasal hotel Ancasa ni pulak ek.. Hotel ni dulu dikenali dengan nama Hotel Impiana. Tapi ntah la mungkin dah bertukar management kut, jadi nama pun tukar gak la kut.. Okeh, bilik hotel, so far memang selesa. Dekorasi memang moden. Tandas pon sangat selesa dan bersih giler. Walaupun tadak bath tub, but still sangat best.. (ntah apa la yg dimaksudkan dengan best tu kan).. Tak dapat nak amik pics, sebabnya tadak mood time tu, penat sangat kan, tak berenti urusan rasmi... 

Pastu, pasal makanan pulak, boleh tahan la.. tak berapa banyak pilihan but sedap la.. Semua masakan melayu. Tadak pon western.. Kalau adapun, spegeti tu jela, yang lain tu masakan melayu. Sambal tempoyaknya, fuh, giler sedap.. hahaha... Dan, lagi satu mamaG peratikan kan, cafe hotel ni selalu jer penuh la, tak kiralah time breakfast , lunch or dinner. Siap kene tunggu to be seated lagi hah.. Sabar jela.. Nak kata, makanan kat cafe tu byk pilihan, tak juga. Sedap pun, ala-ala ok lar.. Tapi tiap kali makan time mesti ramai orang.. Dan foreigner memang sangat ramai okeh.. Time tu, Korean la yang ramai pun... Huhuhuhu..

Okeh la, len kali sambung lagi. Byk lagi pics nak post kan tapi semua pics ada dalam henpon Iphone. Paham-paham jela iphone ni kan, leceh kalau bab-bab nak transfer2 ni kan.. Kalau nak senang pun, transfer driphone or ipad je la.. hohoho..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea