Laman

27 January 2016

Untuk Aku Kamu Dia dan Dorang

Celoteh Aku MamaGlam at 10:13 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Untuk aku kamu dia dan dorang... in shaa Allah...

Selamat malam semua...

Assalamualaikum...



Sempat membebel via Blogaway 😘

4 Sebab???

Celoteh Aku MamaGlam at 10:07 PM
Cerita ni: 
1 berbalas bebelan

Yeke????.... tak pa yang penting aku tak macam tu... eh!!

Hihihi...

Tapi kadang aku tak balas sebab aku tak tengok henpon pun walaupun tengah online. Mungkin tengah bizi buat keja tak perasan mesej masuk. Ditambah lagi henpon letak dalam laci... aku selalu kena tegur dek enchek hubby dan juga kawan kawan.. tanya pesal tak angkat phone?! Pesal tak balas mesej?! Dapat tak arahan kat wassap?! Mana henpon?! Hahaha

Habis tu kalau dah henpon letak dalam lavi, memang tak perasan la kan... sakit ati dok? Sori eh... aku kalau konsentret buat kije memang henpon letak tepi atau dalam laci, siap silent atau vibrate lagi. Sebab takmo ada gangguan..  memang konfem tak perasan.. mahapkan hamba pacar yang hina ini... huhuhu...

But watever it is, jangan fikir bukan bukan kalau aku tak reply.. uols semua penting dalam hidup aku iney... kalau boleh nak reply mesej korang sepantas si flash tu hah... klu boleh korang baru je tekan send, aku dah reply jawap da.. hah gituuu kan.. tapi memang takkk la kan sepantas gitu kan.. memang membohong ler kan hahaha... atleast aku jawap terus kalau aku terperasan mesej masuk hokay...

Dun keci keci ati naaa... me love uols okey, dat's the fact!



Sempat membebel via Blogaway 😘

Aku Pun Tak Faham..

Celoteh Aku MamaGlam at 9:57 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Betul tu... memang tak faham kadang napa ada suatu ketika tu kita rasa kita sebenarnya taktau apa apa pun lagi pasal hidup ni.. sebab kita memang tak dapat nak faham walau macam mana kita cuba pun. Kita rasa kita tau sebenarnya cuma kita tak yakin so kita pun kata yang kita taktau apa apa... fikiran otak kita masih cuba memproses dan memahami apa yang hati cuba sampaikan...

Kadang kita faham tapi kita tak dapat nak terima hakikat sebenarnya.. kadang kita dapat terima suatu hakikat tu tapi kita masih rasa tak faham kenapa hakikatnya macam tu?...

Ok fine... hidup ni kadang boleh jadi komplikated bila kita fikirkan ia konplikated. Kadang juga boleh jadi mudah jika kita fikir ianya mudah... kadang juga perkara positif boleh jadi negatif jika kita fikir ianya negatif... apa pun, ianya terpulang dengan cara kita berfikir.. sama ada dari perspektif negatif atau positif... sama ada diluar kotak fikiran kebiasaan atau di dalam zon keselesaan...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Malas Hokay!

Celoteh Aku MamaGlam at 9:49 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Aku memang malas amat amat kalau bab bab macam ni... pelisss ya...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Woah!!

Celoteh Aku MamaGlam at 9:49 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Ni eksesais mulut ke apa ni??? Hahahaha
Eh eh selfie sendiri nampak!

Petang tadi rasa macam tak larat je nak join enchek hubby dan kids main badminton.. badan rasa tak sedap ja. Rasa macam panas kat dalam badan ja. So minta ijin kan enchek hubby nak balik dulu... jumpa kat umah je la kan... badan rasa rimas je.. tak sabar rasa nak balik rumah dan mandi lelama...

Yang si rayyan ni pula dah penat. So konon nak ikut mamaG balik sekali... katanya rayyan penat dan lapar, takmo da main badminton... haihhh layan je la...

Dalam kereta mamaG ada beli siap siap cendawan goreng dan kentang goreng cheezy... beli untuk dorang budak budak ni la kononnya.. dah memandangkan si rayyan dah lapar amat kan, dia sorang duk bantai makan kat seat belakang... nasib baiklah sempat remind kat dia tinggal skit untuk abang kan.. klu idok, huh konfem habis... konfem abang irfan tak merasa lerrr hihihi...

Tengok tu gambar orang lapar kat belakang tu.. bukan main hepi lagi dapat makan kan... pastu ntah time bila ntah masa mamaG drive tu dia gi ambik tepon mamaG pastu gi selfie sorang sorang kat belakang tu... hahahaha.. hadoii la.. napa DNA selfieku kuat sangat ni?!... hahahaha

Watever la, yang penting hepi kan... bujanganku penghibur hati... kawan bermain kawan bergaduh... itu la dia... hihihi.. umi love u rayyan!



Sempat membebel via Blogaway 😘

Gigih tau...

Celoteh Aku MamaGlam at 9:38 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Hah gigih la kan sampai awal kat sekolah irfan tunggu dia balik kan.. tak pasal pasal jadik orabg pertama melepak kat depan gate sekolah tunggu waktu balik kan.. padahal lagi sejam kot irfan balik sekolah kan.. hihihi.. tak pa la, sejam konfem tak rasa punya la bila da start baca novel ni...

Hari ni ambi irfan balik sekolah sebabnya enchek hubby dan rayyan dah selamat da main badminton kat court ngan kawan kawan opis enchek asben... so mamaG balik keja terus je la amik irfan since irfan balik sekolah kul 6.40pm kan.. lambat lagi tu... mamaG da ada tercongok kat sini sejak jam 5.40pm lagi ...

Kalau orang jenis mamaG yang kena tunggu gitu lama konfem kebosanan... hurmmm pasang lagu dan start baca buku je la.... ni pun macam mo hujan je ni... harap harap sempat la ambi irfan dulu sebelum hujan...

Ok la nak sambung baca buku eh... k bye!



Sempat membebel via Blogaway 😘

25 January 2016

SomeOne itu..

Celoteh Aku MamaGlam at 11:17 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Rasanya Dia sedang memberikan aku pengajaran tentang hidup ini dengan menghantar seseorang dalam hidupku supaya aku berubah menjadi yang lebih baik daripada diriku yang sekarang...

Mungkin...

Dan aku sedar kini yang aku mungkin dah berubah sedikit demi sedikit siapa diri aku sebelum ini. Aku tak mengatakan yang diri ku yabg dulu seorang yang tak baik or jahat, dan aku juga tak mengatakan yang dulu aku ni terlalu baik... aku hanya aku.. seorang yang sederhana (bagiku..), ceria, berdikari, kekadang drama (tapi bkn selalu.. ahaha), gila gila dann.. ada masanya suka buat sesuatu di luar jangkaan...

Ada sesetengah orang melabelkan aku seorang yang terlalu peramah terlalu baik dan naif dalam berkawan sehingga ada sesetengah orang mengambil kesempatan dan selalu tertikam di belakang... ntah berapa banyak pisau da yang melekat dibelakangku tanpa ku sedar... dan bila aku tersedar pun, aku masih mampu lagi tersenyum dengan si empunya pisau... mudah memaafkan dan bersabar selalu saja menjadikan aku sasaran untuk orang mudah mengambil kesempatan dan memanipulasikan persahabatan yang aku hulurkan... terlalu positif juga kadang kala memakan diri ku sendiri... pelik tapi itulah yang selalu aku hadapi...

Tapi lama kelamaan atau juga mungkin disebabkan faktor usia atau apapun faktornya, aku rasa aku da berubah sikap sedikit demi sedikit... semuanya disebabkan oleh aku sering ditemukan jodoh dengan manusia yang bergelar kawan dalam pelbagai bentuk sikap dan perlakuan... dari mereka aku belajar kepelbagaian rupa bentuk sikap manusia itu... dan disebabkan pelajaran yang aku dapat dari kawan kawan jenis ini la, aku berubah sikap sedikit. Berubah bagaimana aku memandang sesuatu persahabatan yang dihulurkan. Berhati hati dalam bersahabat.

Dan aku senang dengan perubahan sikap aku sekarang dalam berkawan... m not dat lady anymore...

Aku juga bersyukur ditemukan dengan sahabat rapat yang sentiasa ada bila aku perlukan... sentiasa bagi nasihat dan Sokongan bila diperlukan.... sentiasa menceriakan hariku bila hariku mulai suram... sentiasa ada mendengar keluh kesah ku supaya aku tidak terbeban dengan perasaan yang terpendam... sentiasa tenangkan aku bila hatiku dipenuhi dengan pelbagai perasaan yang bercampur baur keliru dan bingung supaya aku sentiasa dan tetap berada dilandasan yang betul...

Terima kasih untuk itu...



Sempat membebel via Blogaway 😘

23 January 2016

3 Things...

Celoteh Aku MamaGlam at 11:40 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

3 things...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Just...

Celoteh Aku MamaGlam at 11:38 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Yup... in shaa Allah... i just have to believe... have faith...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Oh Bulan...

Celoteh Aku MamaGlam at 11:37 PM
Cerita ni: 
2 berbalas bebelan

Indahnya bulan malam ni... tadi duk lepak d balkoni sambil main dengan chichi kejap, ternampak bulan ni.. tenang rasa hati ni bila tengok bulan yang cukup indah. Damai rasanya...

Aku harap semua orang yang aku sayang yang berada jauh melihat bulan yang sama waktu ni... moga dorang pun merasakan apa yang aku rasa bila tengok bulan malam ni... damai tenang syukur dan rindu... doaku sentiasa ada untuk kalian...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Weekend kami

Celoteh Aku MamaGlam at 7:21 PM
Cerita ni: 
2 berbalas bebelan

Seperti biasa tiap kali weekend mesti akan bawa kids keluar time petang. Riadah kononnya. Memandangkan cuaca petang ni ujan la pula, terpaksa la melencong ke mcD tun hussien onn... kat sana ada playground. So boleh main palyground kan..

MamaG? Apa lagi, duk diam baca buku la... takkan nak join dorang pula main kat playground kan... hahaha



Sempat membebel via Blogaway 😘

22 January 2016

Atleast...

Celoteh Aku MamaGlam at 8:52 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Cukup untuk hari ini. Marilah rehatkan kepala hotak ni dulu... dah berdenyut denyut da.. kening dan dahi pun da berkerut kerut da tahan sakit.

Cukuplah untuk hari ni. atleast aku survive lagi kan untuk ari ni... jadiknya bersyukur dengan apa yang terjadi untuk hari ini.. lesson n learn...

Maafkan hari ini cuba lupakan hari ini... besok in shaa Allah kita kembali ceria dan dipenuhi kisah indah... in shaa Allah jika masih dipanjangkan umur...

Andai esok aku tiada lagi,, maafkan segala makan minum dan salah silapku.. sesungguhnya aku ini khilaf orangnya...

Semoga mimpi indah semuanya... semoga juga ubat ini bagi kesan dan rileks kan urat urat kepalaku yg makin menegang dan mengembang... hihihi...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Pernah kan..

Celoteh Aku MamaGlam at 8:45 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

A'ah la.. nak tengok la sampai mana skrip drama ko buat.... aku la pelakon aku la penonton... ko nak award tak? Pengarah terbaik dan pelakon terbaik. Hah ko hambik la award tu!

P/s: jgn emo sgt eh... hihihi



Sempat membebel via Blogaway 😘

20 January 2016

Shouldnt...

Celoteh Aku MamaGlam at 9:54 PM
Cerita ni: 
2 berbalas bebelan

Bila hati dan otak tak seiring dan tak sependapat...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Doaku untuk kita malam ni...

Celoteh Aku MamaGlam at 9:51 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan



Sempat membebel via Blogaway 😘

Nak abang sorang!

Celoteh Aku MamaGlam at 9:50 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Kadang kadang kan, pernah juga terlintas di fikiran... kan best kalau ada abang... i mean abang kandung la kan... bukan abang angkat segala ya... kang terangkat je yang terlebih, abang ntah ke mana hahaha...

Ntah napa.. tapi sejak menjak ni aku salu terlintas terfikir gitu.. kan best lau aku ada abang kan.... ye la aku kan tak pernah merasa ada abang atau pun kakak kan.. kita ni orang yang salu memberi jek tak pernah menerima.. i mean memberi kasih sayang okeh... tak pernah menerima kasi sayang seorang abang gituuu lor...

Aku tengok macam best jek orang ada abang ni... apa apa hal jadik, abang ado.. ada maslah skit, dun wori abang ada tolong settle... kena kacau skit, abg ado tolong bereskan... hihihi... ada abang tolong protek gitu kan... ada abang yang concern jaga kita gitu kan...

Teringin gak nak rasa camna ada abang ni. Bila tengok orang len ada abang, cam heles la pulak kan... nak crita pasal mengidam nak abang tapi tu la mata da ngantuk.. sambung sok boleh dok.. kalau ingat la yek.. muahahaha.... 



Sempat membebel via Blogaway 😘

17 January 2016

Selamat Malam...

Celoteh Aku MamaGlam at 10:56 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Selamat malam dan Assalamualaikum...



Sempat membebel via Blogaway 😘

No Matter How...

Celoteh Aku MamaGlam at 10:53 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

It's not too late...



Sempat membebel via Blogaway 😘

You Cant..

Celoteh Aku MamaGlam at 10:49 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Totally true... how i wish...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Thankful...

Celoteh Aku MamaGlam at 10:43 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan



Sempat membebel via Blogaway 😘

16 January 2016

.....

Celoteh Aku MamaGlam at 10:31 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Ingatkan aku...
I need a hand to hold me n said 'it's ok to cry n u' ll b fine'. A Heart to understand me just by look into my eyes...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Trusting Allah swt.

Celoteh Aku MamaGlam at 10:17 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Sentiasa bersabar dengan perangai orang itulah kelemahanku.. tapi aku percaya itu juga kelebihanku... but sometime m tired of it...

Tapi aku percaya juga yang Dia takkan bagi kelemahan dan kelebihan ni tanpa sebab kan... n i keep on trust Him...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Help Me...

Celoteh Aku MamaGlam at 9:59 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

M so mad rite now... really really mad... never been dis mad before.... plis stay away from me if u could... i really really dun want to hurt u by any meaning...

Ya Allah swt,  please help me control my anger... only U can help me...



Sempat membebel via Blogaway 😘

15 January 2016

Selamat malam..

Celoteh Aku MamaGlam at 11:33 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Selamat malam semua. mimpi indah... moga esok kita masih berpeluang melihat dunia dan berpeluang memperbaiki diri dan berpeluang melakukan amal kebaikan...

Assalamualaikum...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Old good friends

Celoteh Aku MamaGlam at 11:25 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Yup... rindu my old good friends... rindu nak borak borak dan gelak gelak tentang silly things crazy thoughts... imaginasi... bergurau sakat menyakat... share our bitter sweet life story we had. Wat we feel... Yang paling penting tak gossip hal peribadi orang len... just about us... only us...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Someday

Celoteh Aku MamaGlam at 10:55 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Kadang kadang terasa macam nak quit semua perkara dan stay still do nothing untuk tempoh masa tertentu... revamp balik purposes sebelum ni yang da ditetapkan.... ntah la... untuk situasai sekarang mungkin aku rasa macam ni... suatu rasa yang aku sendiri pun taktau apa perkataan yang sesuai untuk digambarkan. Aku cuma rasa macam nak berhenti sekejap daripada segalanya... boleh ka gitu? Hihihi... tapi aku tetap juga teruskan hidup ni... bergembira selagi boleh, menggembirakan selagi ada peluang...



Sempat membebel via Blogaway 😘

SunSet

Celoteh Aku MamaGlam at 10:31 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Suasana sunset yang paling indah... time ni on d way balik rumah... kebetulan ngadap view gini. M inlove... subhanallah indah... aku paling suka tengok view view macam ni.. tenang jak rasa masa drive tadi... tiba tiba timbul kerdilnya diri ini, rasa damai, rasa tenang, eh sama la kan damai dan tenang tu? Ke lain? Hihihi watever la.. yang penting sekali terbit rasa bersyukur dalam hati tu bila tengok view tu sambil drive...

Syukur dengan kedamaian, syukur dengan segala rezeki yang diberi walaupun tak sebanyak orang lain, bersyukur dengan apa yang dimiliki sekarang ni walaupun tak segah orang lain, bersyukur dengan kesihatan kegembiraan dan peluang yang dikurniakan, bersyukur walaupun macam macam dugaan datang dan pergi tapi mampu dihadapi dengan sokongan orang orang yang sayangkan aku... bersyukur ditemukan dijodohkan dengan pasangan dan kawan kawan yang baik baik dan juga kurang baik supaya mengajar aku agar aku dapat belajar dan mengenal ragam manusia dan erti kehidupan melalui mereka ni.... bersyukur dikurniakan dua anak yang sangatlah comel ceria pintar dan juga sebagai penemanku. Dorang la salah satu prior dalam hidupku...

Kadang kadang terfikir juga, sampai bila aku akan dapat tengok view macam ni lagi? Adakah besok aku akan berpeluang lagi untuk tengok view macam ni yang mendamaikan? Adakah Tuhan akan tarik balik nikmat yang diberi? Adakah Tuhan akan tarik balik atau kekalkan rasa yang aku rasakan tika melihat view ni? Harap tak la kan.. aku suka perasaan ni bila aku tengah tengok view ni... Memuji dan mengagumi kekuasaan Allah swt....



Sempat membebel via Blogaway 😘

14 January 2016

Outing

Celoteh Aku MamaGlam at 9:25 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Throwback masa cuti ari tu... outing wif ma bodyguard a.k.a kawan gaduh di rumah... bila da budak budak ni pinjam henfon mamaG memang gini la jadiknya...selfie sesama dorang.. hihihihi.. layannn...



Sempat membebel via Blogaway 😘
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea