Laman

29 June 2010

Fw: [Email Rest] TUAN, BUKAN SAYA YANG BUAT LA.. :(

Celoteh Aku MamaGlam at 9:37 AM
Cerita ni: 
1 berbalas bebelan

 yang ni dapat dr dalam inbox email Mama G. email ni kwn Mama G yg post kan. credit to him, thanks. mmm, lucu jg lar..


 Lijed_nai D'evalasta;
Kementerian Perusahaan Perladangan & Komoditi (KPPK), Putrajaya

Bhgn. Kayu Kayan, Tembakau & Kenaf (KTK);

 

What we are today is result of our own past action,

whatever we wish to be in future depend on our present actions,

decide how you have to act now,

we are responsible for what we are, whatever we wish ourselves to be,

we have the power to make ourselves as you wish...



----- Forwarded Message ----
From: Rizal Posmen <rizal.posmen@gmail.com>
To: rizal.posmen@gmail.com
Sent: Wed, June 9, 2010 10:58:40 AM
Subject: [Email Rest] TUAN, BUKAN SAYA YANG BUAT LA.. :(

 


 

lucu, tapi kadang-kadang perkara inilah yang selalu jadi kat kita... perception.. .  





di suatu petang yg nyaman....sedang saya syok2 tidor terasa ada sesuatu melompat atas kepala saya..



kendian, benda tu bergerak ke badan



rasa cam kena patuk kat perut..... takkan kutu kot?



bila toleh.... rupenyer si ijou, burung tecik yg tuan saya baru beli semlm



saya suruh ijou gi main jauh2, saya xmau kawan ngan dia....lagipun saya ngantuk giler ni



tapi dia xmau, and masih patuk2 saya



pastu masih nak naik atas bdn saya, berat gak si ijou ni.



tak lama kendian, saya dengor dia tgh patuk benda lain lak... rupanye mengerjakan hp tuan saya



saya pun jerit "Oi! rosak nanti, tuan marah lah".



dia melawan lak tu



masa saya nak luku kepala dia sedas, tuan saya lalu lak



akibatnye saya dihukum tanpa dipanggil utk membela diri



oh.... di manakah keadilan? bukan saya yg wat tuan~~


 

 

 

__._,_.___
Recent Activity:
Mailing list ini adalah servis penghantaran percuma email-email menarik untuk merehatkan minda.

Untuk menyertai mailing list ini sila hantar email kosong ke:
08-email-rest-subscribe@yahoogroups.com

Jika ingin keluar (opt-out) daripada mailing list ini sila hantar email kosong ke: 08-email-rest-unsubscribe@yahoogroups.com
.

__,_._,___

28 June 2010

Blurp blurp blurp..

Celoteh Aku MamaGlam at 3:04 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Hari ni ntah kenapa, aku rasacam bosan la pulak.. n afew insiden yg wat aku geram pown ada.. hihihi.. tp masih leh kawal lg.. hari nih, aku terlupa nak amik wit kat ATM, sib baek ade skit lg baki wit yg tggl kt lam walletku, cukup tuk mkn lar..

dah la ari ni, kat lobi opis ada jualan gerai la pulak, pastu byk pulak tu.. igtkan xcukup wit ni, blh la cuci mata jer, tp boleh pulak ter-booking 1 baju kt 1 gerai akak nih.. material mmg yg aku takleh resist la.. tambah pulak ada mcm2 jenis tudung syria n pashmina.. aku skang dah gila tudung lak sejak mengandung nih.. mm, nampaknya semangat shopaholic lam diri aku ni terlalu kuat la pula..hahahaha..

ni, ptg kang nk p ATM nak byr baju yg ter-booking tuh. ahaks.. kalu azman tau, mampuih aku.. hihihi..

23 June 2010

Pengumuman kepada semua Shopaholic!!

Celoteh Aku MamaGlam at 3:04 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Dear all shopaholic!
Mama G nak perkenalkan 1 term baru kat blog ni, ada sesetengah item yg Mama G jual tu, sesetengah item tu akan ada Member Promo Price HANYA untuk para shopaholic yang FOLLOW blog Mama G.
So, apa lagi, x rugi pon kalau follow jer lu blog Mama G nih tanpa beli item kat dalam blog nih.. incase tetiba ade yang terbekenan, hah kan dah ade rekod member.. so, automatic jer Mama G akan bg harga Promo tu FOR SELECTED ITEM LAR..

Wat masa ni, Mama G cuba utk wujudkan 1 sistem 'points' supaya para shopaholic semua dapat collect point tiap kali pembelian dan boleh redeem utk beli apa jer item dalam blog Mama G mengikut jumlah point. insya Allah, coming soon nnt, okies.. so, stay alert n selalu singgah @ blog Mama G, okies.

adios..

11 June 2010

Halloo, shopaholics semua!

Celoteh Aku MamaGlam at 5:21 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
new item will be update diz weekend.. so, jgn lupa singgah blog Mama Glam store, okies..
pelbagai baju utk para ladies yg jelita... dan juga utk teen dan kids! see ya..

10 June 2010

Persoalan Agama: Solat batal jika bacaan al-Fatihah tak sempurna

Celoteh Aku MamaGlam at 11:32 AM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Oleh Ustaz Zahazan Mohamed


 

ADA rakan menegur bacaan al-Fatihah saya. Kerana bukan setakat bacaannya rosak, malah berdosa dengan menyebut nama syaitan yang dilaknati Allah SWT dalam solat kita dan boleh mencacatkan solat. Bolehkah ustaz huraikan perkara ini?

Nur Hana Ameera Akil, Bangi

MEMBACA surah al-Fatihah dalam solat termasuk dalam rukun Qauli iaitu wajib dibaca dengan betul. Sekiranya dibaca tidak betul, dibimbangi boleh membawa kepada batalnya solat. Saya tertarik dengan petikan dalam buku Indahnya Hidup Bersyariat mengenai rukun solat.

Salah satunya menyatakan, membaca surah al-Fatihah itu menyebut: “Perlu diingat bahawa adalah wajib memelihara segala makhraj dan tajwid ketika membaca al-Fatihah tiap-tiap rakaat dalam solat.”

Syarat sah bacaan al-Fatihah ialah:

  Bacaan itu didengari dengan jelas jika dia mempunyai pendengaran yang baik;

  Membaca mengikut tertib ayat serta jelas sebutan huruf dan bacaan yang bersabdu;
  Menyebut sebutan kalimah dalam surah itu dengan betul sama dengan maknanya. Jika tidak,   solatnya dianggap tidak sah;
  Bacaan surah al-Fatihah dalam solat hendaklah dilafazkan dalam bahasa Arab;
  Hendaklah menyempurnakan bacaan al-Fatihah ketika dalam keadaan berdiri dan tidak boleh disambung dalam keadaan duduk.

Dalam hadis riwayat Ibnu Hibban dan Daraquthni menyebut: “Tidak cukup solat yang tidak dibaca al-Fatihah kepadanya.” Satu riwayat lagi iaitu Ahmad, Abu Daud, Tirmizi dan Ibnu Hibban menyebut: “Barangkali kamu membaca di belakang imam kamu?”Kami menjawab: “Betul.” Maka sabda baginda: “Janganlah kamu berbuat (demikian) melainkan membaca Faatihatul Kitab (surah al-Fatihah), kerana tidak ada solat bagi yang tidak membacanya.

04 June 2010

Lagenda Budak Setan - Bila Cinta (Female Version)

Celoteh Aku MamaGlam at 8:52 AM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

01 June 2010

Lagenda Budak Setan D Movies

Celoteh Aku MamaGlam at 4:33 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan


Lagenda budak setan nih diadaptasi drp novel penulis Ahadiat Akasha... aku minat tul ngan novel2 beliau... best2 semua.. dulu masa zaman2 aku blaja dulu mmg kira aku suka sgt baca novel ahadiat.. ntah la, mcm tiap novel dia tu, pas kita abis jer baca mesti terbayang2 lagi jln crita dalam novel tuh.. tp kan, novel lagenda budak setan i, aku xbrapa igt la pula aku dah penah baca ker belum...

pe2 pown tahniah wat ahadiat akasha coz akhirnya dpt jadikan novel dia movie.. tgk thriller pown dah hebat.. arap2 xrugi la tgk crita nih.. tp masalahnya skang ni aku nk tgk ngan sapa.. xkan nk p tgk bw irfan kut... mmg ssh la aku nk p tgk kalau bw irfan.. mmm... nampaknya MAma G kene fikirkn solution nih.. movie ni tayang on 3rd june nih.. mesti pecah panggung nih..

Me n My Lil Hero ~ Melayan Bosan time cuti Part II

Celoteh Aku MamaGlam at 3:18 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan


Ni la keje irfan sepanjang cuti 3 ari tanpa my hubby his father... hahaha.. mcm2 gelagat irfan.. atleast xlah aku bosan duk umah ngan irfan.. sib baik la terfikir belikan dia mainan yg dia sendiri pilih... hepi jer kami time tuh... kadang sampai lupa aku tgh mengandung, hahahaha...
mmm, mcm mana lakan kalau irfan dah besar nnt kan.. xda la yg blh nak wat lawak n mcm2 ragam tu kan.. yela, lelaki kan mesti nak jaga macho kan. hihihi.. pe2 pown umi, sayang kamu, irfan.. walaupun kadang2 tu irfan jeles bila aku duk main ngan budak2 lain..  jeles la tu kununnya tuh...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea