Laman

12 October 2010

1st day... winduuuuu...

Celoteh Aku MamaGlam at 11:04 AM
Cerita ni: 
Salam readers,

hahaha, lama juga la tak update blog kan, bukan pa, rehat katakan.. Lagi pula, dah start dah jadik runaway mum ni.. huh, memang kelam kelibut... Hari ni, Isnin 11 Okt 2010 hari pertama mamaG start keja selepas cuti maternity 2 bulan, di campur lagi dengan cuti sakit mata seminggu lebih, nah kau, hambik la, cuti sakan.. hihihi. Day before tu, memang berazam la kunu ni mo datang kerja jam 7.30 pagi, jadiknya boleh la balik awal jam 4.30 petang nnt, sekali pulak, kelam kabutnya awal2 pagi tu pula.

ekceli, mata mamaG masih lagi belum pulih sepenuhnya, memang masih kabur-kabur lagi, pandangan mata ni masih macam ada fogging lar gitu.. jadik nak drive pagi tu p kerja memang kena hati-hati, bawa sllow-slow jer (so not like mamaG, drive selow-selow nih!)..

mamaG ni jenis yang suka prepare stuff 1 hour b4 jalan. So, subuh-subuh adam tu la bangun pagi dengan mata kabur-kabur gitu, kepala mamai-mamai lagi, menyedia semua.. Baru la terhegeh-hegeh mo seterika baju (suka pakai baju panas-panas time pas sterika). Dah siap semua, kena pulak antar baby Rayyan kat rumah pengasuh, c abangnya, mamaG tinggalkan, nanti hubby hantar kat rumah pengasuh jer.. hah, sekali hambik ko, sampai kat opis jam 7.40am.. kan dah lewat tuh..

Adoilah, lewat di hari pertama setat keja (hurm, memang not so like me! Hate late!)

Wah, sampai di opis, opkos la yang ada cuma aku dan bos yang selalunya dah ada kat opis kan.. sunyi jer opis.. Tapi kan, yang lucu tuh, bukan aku sorang jer rupanya yang lambat hari ni.. hihihi,mamaG pelik, pesal la opis ni sunyi jer, tengok jam dah jam 8 pagi dah. selalu dah ade dah orang... ker orang cuti nih, mamaG terfikir camtu.. Bikin takut saja..

Waahh, bila masuk opis ni, mamaG tengok banyak dah perubahannya.. mean dari segi penampilan opis nih. macam-macam dah deko kat dinding tu dorang wat tampal macam-mamcam info dan deko.. baru la ceria skit.. yala kan, almaklumlah, bahagian mamaG ni kan Bhgn,. Kayu-kayan, tembakau dan kenaf.. hah, mesti korang tak pernah dengar kan.. ntah-ntah, Kementerian mamaG pun korang tak tau wujud pun.. hahaha, tak terkejut pun, sebab masa mula-mula mamaG lapor diri kat sini pun macam tu juga, memang no idea apa Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi. Nah, ni logo Kementerian mamaG.. Pernah nampak tak?.. Jarang-jarang kan.. huhuhuu... Tapi, FYI, semua hal komoditi dan perladangan di bawah Kementerian nih, contohnya seperti Koko, Sawit, Lada, Getah, Kayu Kayan,Perabot, SAgo, Tembakau, Kenaf...

Okies, Enuff pasal Kementerian mamaG, kalau nak tau lebih lanjut pi laman web www.kppk.gov.my

Nah, berbalik cerita pasal mamaG pulak okies. Macam mamaG bagitau tadi, mamaG memang rindu betul ngan opis, especially my desk.. Macam-macam adaaa.. hahaha..

huhuhu, rindu selipar katak ku..

Side table penuh dengan gift orang opis bagi sempena raya ari tuh.. Makanan lagiii..

My desk in green theme..


hah, benda ni mamag paling suka main.. sukati-sukati jer la pusing jarum tu.. Kalau korang, arah jarum kat mana ya? Rehat?? ke MC?? ker lain-lain hal??? ahaks!

Sikit kasut under my desk.. dah berhabuk dah..  ni kasut standby..


Katak in da house! Macam-mamcam katak adaaa...
mamaG kalau nak tau, memang crazy green lover.. apa-apa jer nak ijo kaler.. ahahahaha.. ni kononnya berangan la ni mo belajar motor pastu beli skuter kaler ijo gak.. hahaha (amiiinnn, tapi awas, sebab mamaG jenis yang suka tido kat belakang bila tumpang motor kawan, hhuuhu)..Pantang duduk kat belakang, bagi jer la 5-10 minit, sure tido punya la.. ntah napa tapi memang tiap kali pun macam tuh..

my precious pumper.. boleh masuk handbag jer.. ok la tu bagi mamaG yang suka berjalan nih..

Ari ni juga bermula sesi pumping BM kat opis. Nak wat stok untuk baby Rayyan.. ALhamdulillah, boleh la, dapat la juga bnyak dalam 1 hari tuh.. usaha murni ku ini akan diteruskan jua.. tapi mamaG tengah dok pikir macam mana nak tingkatkan lagi production BM nih... yala, cita-cinta mamaG kunu nak bagi BF exclusive untuk baby rayyan..Insya Allah..

2 comments:

  1. dah cihat ye...amboi..seronok betul meja tu..meriah dengan kuih raya lagi...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea