Laman

15 April 2011

Everywhere, anywhere...

Celoteh Aku MamaGlam at 11:16 AM
Cerita ni: 
1 berbalas bebelan

Salam pagi semua,

Dah bekfas lum? Makan apa? MamaG pagi ni belum bekfas lg, tunggu jap pump susu dulu. Penat la mamaG pagi ni, bukan penat urus anak ke, urus rumah ker, byk keja ke apa tapi penat drive dr umah kat seri kembangan tu ke sini P.D ni. Subuh tadi gerak dalam jam 5 lebey.

Hajat di hati tu kunu nak gerak jam 5 pagi, jd bila sampaii kt hotel, sempat lg membuta. Hihi. Tapi memandangkan hwro sulungku bangun awal, jadinya, terpaksalah hantar dia ke rumah pengasuh dulu pagu2 buta ni.

Semalam drive balik dari P.D ke seri kembangan, sunyi jer jalan, sib baik sejam lebih jer. Lagipun semalam mamaG gerak pulang dr hotel dah dekat2 jam 11mlm.. jadi tawakal jer la.

Bila balik semalam, ya Allah, tuhan je yg tau betapa mamaG rindu la pula ngan c irfan ngan rayyan. Padahal baru setengah hari jer pun mamaG tinggalkan dorang. Ni 1st time c rayyan jauh dari mamaG.

Tapi orang kata la, bukan mamaG kata tau, kalau syg anak, kena tinggal2kan. Watever la kan. Misi tengahari ni titon!

Bagus ja la ada apps Blogaway ni, bila2 masa jer bley wat entry by phone on the dot! Xyah nk bw lappy or ipad. Just type entry kat Blogaway, tap Publish, wallah! Dah boleh bagi korang baca entry mamaG. Tapi ringkas2 je la. Kalau type entry kat phone letih naik type panjang2 weh. Kalau guna keyboard baru best, merapu kepunden kat entry. Hihihi... so entry dari thru' Blogaway ni mamaG label as On TheGo. Sebab entry semua while on the go enywhere, n mamaG tulis on d spot, tak kira la time tu tgh wat apa pun. Terpikir jer nak type, terus jer pi Blogaway!

Location : Address not available

Alhamdulillah...

Celoteh Aku MamaGlam at 11:08 AM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Salam,

Wah, alhamdulillah, kenyang. Hotel Selesa ni mmg selesa tapi mkn dinner malam ni, sgt out! Dessert very simple n sikit jer. Puding really xsedap! Kira bila mkn mmg rasa Yusk!!

Tapi alhamdullah la, still kenyang coz mamaG amik nasi byk2 biar kenyang betul. Sebabnya nnt nk drive blk umah pulak lepas abis kelas malam ni. Arap2 taklah sampai kul 11malam. Kang kul berapa la pulak nak sampai kat umah kan.

Location : Address not available

14 April 2011

Pump it Out!

Celoteh Aku MamaGlam at 5:44 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Salam semua.

So, habis la sudah sesi pertama utk petang ini mesy. KIK ni. Adeh, apa nk wat petang ni? Dinner serve kul 7mlm. Sesi kedua mesy. stat kul 8.3omlm. Hurm, xda geng la pula kali ni. Bkn xnk join kwn2 lain tapi ari ni macam nak berehat la.

Air suam dekat bath tub, mamaG dah sediakan, tggl tunggu mamaG berendam jer. Sabar ek, skang ni sambil blogging kat henpon sambil pump susu. Adedeh, bengkak dah ni dr tadi xdpt pump.

Wah, ,x sabar nak berendam, ni la masanya mamaG nak relax n rehat manjakan diri without kids. Sian badan ni, penat x berenti, rehat n titon x menentu. Tapi alhamdulillah, susu ni masih ada. Tu a orang kata, kalau c ibu dah niatkan dan nekad nak bagi full breastfeeding kat baby, pasti akan sentiasa jer ada rezeki utk baby, kan. Walaupun sikit atau tak cukup tappi still, Allah swt tu pemurah, kan.

So, mamaG chaiyok chaiyok! Teruskan usaha susu badan c debab rayyan tu selagi ada susu.

Tadi pagi kat opis, sempat lg mamaG tgk web susuibu.com. Baru mamaG tau, tiap oz yg baby kita hisap susu badan kita tu, akan membakar 20 kalori kita. Nah, patut la berat aku menten jak n lapar opkos la. Tapi yg bagusnya kalau bg susu bdan ni, kita para mummy ni, xpayah la nak berdiet sgt, okeh. Kasi full BF jer ok. But still, exercise tu penting.

Wahdah macam pakar motovasi kesihatan la pulek. Nah, okeh la, mamaG pi mandi dulu okeh. Tenang tenangkan pikiran n rehatkan badan gtu kan.

Location : Address not available

Mana pi dorang ni?

Celoteh Aku MamaGlam at 5:15 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

2pm - Salam semua,

Bz ker???. Ekekeke. Ce teka, ce teka, mamaG katner? Ari ni mamaG meranau sensorang pi port dickson. Kenapa ek? Membawa hati yg lara ke? Merajuk ker? Oh no, no, no.... Saja wat drama. Ekceli mamaG ade mesyuarat IKK kat sini. Nama panjang IKK ni mamaG tak berapa nak bijak la pulak nak tau.

Stat ari ni sampai ari sabtu ni. Siang malam pula tu program tu. Wakil Bahagian mamaG, baru mamaG sorang jer ade. Mana pi pegawai mamaG yg len ni? Adedeh, tensen mamaG. MamaG dah la lapar ni xsempat mkn nasik. Xpa, nnt mamaG kuar cr makan petang kang. Tapikan, setahu mamaG, P.D. ni kan time malam baru la meriah, mcm2 kedai makan ade. Ikan bakar, melambak ja. Slurrrpp! Sib baik encek suami x ikut, kalau tak mesti best mkn ikan bakar ngan org tersayang.

Apa2 la kan. Okeh la, mamaG tunggu jer la. Ni la, janji melayu kan.

Location : Address not available

09 April 2011

Petang yang basah!

Celoteh Aku MamaGlam at 5:32 PM
Cerita ni: 
1 berbalas bebelan


Adedeh, hujan pula la petang2 gini ni. Wah, bagus juga ni kalau dpt titon time2 hujan ni. Tapi itu pun kalau 2 org anak bujangku titon.  Dr tadi pagi maaiiinnn jela keja dorang 2 ni. Yg penat mamaG jugek. Bukan apa, kalau dorang main sendiri x kacau mamaG takpa la jugek, ini tidak. Nak jugak mamaG join sekali, kalau x layan, abis la c abang tu dok terjerit2 kat telinga nak minta dilayan. Adoiyai. Layankn jer la.

Nila kejanya. Bergusti jer la tau nya. Tau la budak lelaki kan. Mulut mamaG ni dr tadi duk pujuk budak 2 ni suh titon. Hurm, hammpeh tul, dua2 buat tak layan. Makin ligat adala. Hurm, jadiknya, bila la kunu ni mamaG dapat titon ni? Kang ujan berenti kang, xbest dah nak titon. Lagipula, mamaG ni bukan jenis g suka titon petang. Tapi petang ni teringin la pulek.

Doa2 jela, arap2 dapat titon. Huhuhu.

Location : Address not available

08 April 2011

Ayoyo Gila Babeng betul lah.

Celoteh Aku MamaGlam at 8:37 PM
Cerita ni: 
1 berbalas bebelan

Hhha, memang gila babeng btl la. Baru kejap tadi ni mamaG nengok cerita "Mastika mencari Logika". Adedeh, seram neh.  Pengacaranya Untan Liyana ngan C Alif OIAM tu. Gila eh, dorang dua lagi takut kan. Episod kali ni pasal Jin @ makhluk halus.

Nak dijadikan cerita dorang pi ikut sorang ustaz ni kira pengamal perubatan islam gitu kan pi tempat yg ada jin. Ada 1 kawasan tu dorang pi rumah bekas sorang ustaz yg dah lama kena tggl. Ustaz yg bawa dorang tu, try la tgk2 n panggil makhluk halus yg ada kat dalam umah tu. Sekalinya, punyala kuat tiba2 dengar bunyi sampaikan pengacara ngan c alif tu mukanya naik pucat. MamaG yg nengok kat tv pun dengar jg.

Terkujat weh. Mmg seram tauuu.. hihi... dengan penuh konsentrat lg tu. Hahaha. Gilak betul. MaaG ingat lagi ayat2 c Alif lepas terdengar n terasa macam2 dekat ngan dia, dia kata "ya Allah, arap2 lepas ni aku xjadi gila". Mau tergelak mamaG dgr dia kata mcm tu. Dia cakap slow je ala2 berbisik gitu kan tp kamera fokus kat dia, tu yg dgr tu.

Best jg cerita ni. Nextweek, mamaG nak tgk lg la. Episod depan xtau psl apa pula.

Location : Address not available

07 April 2011

Bohsannyaa...

Celoteh Aku MamaGlam at 8:06 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Aduilah, buhsannya la mlm ni. Enchek suami pula sedang bergumbira wif his fren main badminton. Hurm, bestnya kan dpt lepak2 nfan member2. Hah, 1 perkara atau aktiviti yg mamaG dah laa sgt tak buat semenjak ada 2 lil hero ni. Teringin juga kn, have my own 'space' n quality time, manjakan diri without thinking of children. Yela sebab tau yg ada enchek suami yg uruskan.

Adoi, xpa la, asalkan enchek suami enjoy udah ler. MamaG blh cr aktiviti lain utk enjoykan diri ini. Begini la nasib bini-bini, kan. Neway, syukurlah, walaupun utk diri sendiri xda masa utk relax, tapi Allah swt tu kan adil. Dia bagi mamaG suami n anak yg baik. Especially enchek suamiku yg sgt sgt sgt baik, memahami, penyayang dan sentiasa berusaha membuat mamaG gumbira at any cost!

Adedeh, what on earth mamaG membebel ni? Bukankah mamaG nak cerita pasal tahap kebosanan mamaG? Hah, melalut dah, tapi bukan mengarut, okeh. Ya Allah, ntah la napa, mamaaG terasa amat bosan tau. C Rayyan baru jer titon. Lega la skit, boleh rehat kejap. Kaau c debab tu bangun, habislah. Mmg xda maknanya nk rehat. Nak wat keja2 suri rumah, lagi la. 

Tapi watever pun, my lil debab Rayyan tetap soooooooo adorable n debab. Umi luv u berry berry the much! Ahaks!

Okeh la, mamaG nk pi berperang lu dgn ultraman Irfan! Ahaks! Dari tadi dok bising mulut ni hah bgaduh2 ngan Irfan. Lagi letih daripada bercakap x berenti. Huhuhu...



Location : Address not available

06 April 2011

Hadoiyai!

Celoteh Aku MamaGlam at 3:56 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
 Entry 5 April 2011 ~ al kisah, maka tersebut la kisaaaaahh.....

**********************************************************************************************

Hadoi la, penat gilak hari ni. Ntah napa, penat kali ni semacam ja. Sakit2 ha badan mamaG. Ntah apa la yg wat aku penat sgt. Non stop kat opis, dr pg sampai ke petang. Mcm2 dokumen kena buat.

Sejak aku pindah unit ni, adedeh baru ku tau, betapa unit ini sgt2 la suka n sibuk bebenor wat dokumen utk any meeting. Baru ku rasa kesibukannya. Tambah pula, aku wat tanggung tugas sorang kerani yg cuti bersalin.

Tapi walaupun penat n sibuk, tapi bagi aku, the more kerja i've 2 to, the more aku suka. Baru la otak aku ni x lembab jer. Lagipula, asik2 wat keja yg sama. Akudah naik hapal dah semua. Mana taknya, 4 tahun dok wat keja yg sama. Bosan tau taaakkk!!! Kali ni aku inisiatif sendiri request pindah unit, nak cuba n blaja benda baru. Biarpn masih terkial2, tp xpa, lumpah la bila kita ni start from zero kan. Tapi kes aku ni, aku start dr tengah2. Sebabnya,  aku tau dah skiy2 hal psl unit yg baru ni.

Moga2 bila pindah unit  baru ni, blh bg aku pengalaman n pengetahuan baru dalam kerjaya aku. Amiinnn...

Location : Address not available

02 April 2011

Pewiiiiiittt.....

Celoteh Aku MamaGlam at 10:45 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Salam U all, Hah, korang wat pa malam ni? MamaG? dr tadi dok tgk konsert tirai AF9.. rasa-rasanya, semua org duk tunggu2 konsert nih kan.. So far, semua pelajar ok jer suara.. boleh lar... tadakla power sangat sampai bila dengar tu, meremang bulu roma den... tapi, rasanya yg paling ditunggu2 ialah pengetua AF kan.. yela, dgr2 sebelum ni kontroversi btl pasal pemilihan pengetua AF ni... tapi sekali muncul, tuuu diaa, pewiittt... arap2 AF9 yg terakhir ni dpt tinggalkan kenangan la kan untuk peminat setia AF. yg pastinya bukan mamaG.. hihihi..

Akhirnya…

Celoteh Aku MamaGlam at 7:46 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Salam to all my gorges frens, Ya Allah, lamanya la mamaG tak update blog kan kan kan, genap sebulan gitu kan... hahahaha.. ni semua salahkan masa dan jugek lappy ku yg tetiba masuk ICU... Tu la, bukan blog mamaG jer yang nak berubah n update, rupa2nya my precious lappy pon nak tukar mood jugek, hihii.. b4 ni pakai xp, skang dah tukar windows 7 lak.. ok la tuh.. upgrade skit.. So, amacam muka baru blog mamaG ni? ok tak?.. ok la kan.. biasa2 jer la kan.. Mesti korang heran kan, mana la c mamaG ni pergi kan.. lama bebenor la tadak cerita.. hurm, ada jer cerita mamaG.. macam2 jadik hah.. tapi nanti2 la mamaG wat entri, okies.. skang ni cuma nak wat entry ala2 say Hi! gitu kan.. saja2 la, untuk gtau keberadaan dan kemunculan semula mamaG kat dunia blog.. okeh, la. insya Allah, kita bersua lagi di next entry.. Assalamualaikum..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea