Laman

31 May 2011

Deco deco deco...

Celoteh Aku MamaGlam at 12:35 PM
Cerita ni: 
1 berbalas bebelan


Ekeke, pagi ni disebabkan nak audit 5s, habis tetiba semua kerani di opis jd art creator. Semua kena kuarkn idea kreatif nk deco opis yg sememangnya suram n x ceria langsung, okeh. Memang kena dgn profile bahagian ni.

Jadiknya, tahun ni aku request kt peg. Nak ada bunga2 yg kaler menyerlah gitu kan. Xnak la pokok2 ijau jer, nk bunga2 pula la.

So skang ni memandangkan masa amatlah singkat. Semalam baru dpt tau petang ni start audit 5s. Hah terlompat ko! Nak cerita lebey pun xleh sebabnya nanti keja xjalan. Nak buh gambar byk2 pun xleh jg, 1 gambar jer blh, so gambar mamaG la opkos kan. Ekekeke...

Nak buh gambar lain xleh, sebab blogway kat henpon ni cuma leh buh 1 gambar jer. Ok ler tu kan, drp xde. Okeh la nak sambung kejaaaa...

Daaaaa...


20 May 2011

HAppy April!!!! Part 1

Celoteh Aku MamaGlam at 1:24 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Okeh yang ni mamaG nak cerita apa yang jadik kat life mamaG sepanjang, eh bukan sepanjang la,.. tapi sekitar bulan April lepas.. Most happy n Bizi month bagi mamaG..



Okeh, 1stly, pasal bufday anak sulung mamaG si Irfan tuh.. hihihihi, Ya Allah, syukur la sangat si Irfan tu masih kecil dan tidak tau apa kepentingan dan nilai sebuah sambutan hari lahir.. Bukan apa, tak kisah la korang semua nak kata mamaG ni kejam ker, apa ker, yang pastinya, mamaG tak kisah okeh!..



Nak dijadikan cerita, begini sebenarnya. Si Irfan tu lahirnya pada 13 APril. MamaG seperti kebiasaannya memang akan merancang sum10 untuk si Irfan tu, takda la kata mo buat bufday party ker apa. Memandangkan dia masih kecil n tak tau lagi nak menghargai penat lelah umi ngan Yayahnya buat bufday party, jadi wat kecil-kecilan jer la.. Celebrate among us saja.. TAPI, mamaG dah bincang dah dengan enchek Suami, kalau ada rezeki lebih nak belikan dia mini car yang ada remote kontro skali tuh..



Tetapi tu la kan, orang selalu kata, kita ni hanya merancang tapi Allah swt tu yang menentukan segalanya. Jadik, yang tragiknya ialah, Umi dan Yayahnya terlupa la pulak nak sambut bufday yang dirancang tu.. Bukan sengaja okeh! Few days b4 13hb tu mamaG tetiba jer la amat amat sibuk, okeh. Siap balik malam lagi. Hah, sekali teringat dah 19hb tau tak.. Yang lagi sadis tu, Atuk n nenek kesayangannya pun lupa jugak nak wish, termasuklah mak ngah ngan mak su dia...



Tapi takpa, untuk menebus keterlupaan kami itu, mamaG bercadang nak celebrate bufday Irfan sekali ngan famili mamaG kebetulan Ayah, Mak n adik-adik mamaG datang KL untuk beli barang persiapan kahwin adik mamaG.. Setelah berbincang dengan enchek suami, Ayah, Umi dan adik2 mamaG, semua pun setuju..



Group famili mamaG dijangka datang ari khamis 21hb, okeh sangat la tuh.. macam2 program dijangka dibuat.. Nampaknya mamaG kena sedia stamina yang kuat nih.. ALmaklumlah, rombongan yang datang ni gila berjalan, tak reti-reti nak penat.. :P... Tapi mamaG hepi sangant sebab inilah 1st time mamaG berkumpul ngan famili mamaG jalan-jalan kat tanah semenanjung ni, tertuama bersama Ayah mamaG.. Ayah mamaG jenis yang tak suka merantau... Puas mamaG pujuk Ayah mamaG datang sini, punya la susah.. SEkali mamaG umpan guna nama Irfan, cucu kesayangannya tuh, hah ko, tak payah pikir panjang pun, terus jer suruh beli tiket!! SAy what?!! kalau mamaG tau, dari awal lagi mamaG guna jer nama Irfan.. huhuhuh.. SAbar jer la Ayah mamaG ni...



Neway, Thanks Ayah!!!



MAk mamaG pulak bercadang nak pi Zoo melaka, then bandar melaka, then pi nilai 3, then nak pi KL TOwer, then nak pi KLCC nak pi Aquaria (ni Ayah mamaG ni yang teringin nak masuk!)... then pi Jalan TAR n masjid india, then pi MINES, then,.. macam-macam then lagi lar... Tapi memang penat gilak ni.. Banyak tempat nak pi tapi masa cuma 3 hari jer tempoh nak settle kan semua tour tuh.. gila ka!!!!



Tapi itu la yang terjadik, all madness list above.. semua madness n tiredness memang gilak!

Penat but hepi.. okeh la.. jom layan kan gambar-gambar 3 happiest day ever!

 My beloved umi & DD..
 Dengar earphone pasal KL Tower sambil tgk2 belt.. boleh konsentrate ker tu?..
 mai beli, mai beli...
 tu diaaa, bakal pengganti Tiger Wood!!

 Atuk & Cucu... hurm, tak reti berenggang...

 Sweetest mom n dotter!..
 hepi couple...
 Hai, enchek sharky!
 Bodek DD beli bag, tapi tak kena layan.. so, amik gambar jer la.. sob sob...
 KL Tower, here we are!
 Atuk & cucu lagiii...

 So Sweeeett... Konon2 posing romantik gitu kan.. dah lama tak posing macam ni..


 Chak!!
 Team paling awal sampai kat Zoo Melaka.. Zoo pun tak bukak lagi.. ekekeke

 Ya tu diaaa, dari belakan, Ultraman King, Ultraman Froggie dan Ultraman Irfan..

 Lapar, so makan time.. my febret time all the time!
 sibling!
 Adik bongsu!

 Ya turn mamaG lak tunjuk bakat!. 1st shot masuk lubang, Yeay!!!



 Ya tu dia pulak, sifu kitaa... tunjuk ajarku sifu... kat ruang golf ni jer amik masa nak sejam tunggu DD.. letih la..




 2 gorges mommies unite!


okeh la semua, ni je la kut dulu mamaG nak kongsi kan.. ni kira part 1 la kan.. nnt kalau ada masa lagi, mamaG wat part 2 pulak, insya Allah..


Time out!!

Celoteh Aku MamaGlam at 11:09 AM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Wuhoo, it's rehat time for 30 minit. Hurm, apa nak buat ni? Apa lagi wat projek mengepam la, untuk c debab. Ya Allah, rupanya course ni ada ujian la pulak. Dui la, kene study lagi la pulak. Dah la tu course pasal aset, dah konfem2 course ni byk pasal borang kew- macam2. Penin wa mcm ni.

Rehat jap la kat bilik. Dah idung sumbat dah macam sotong sumbat dah hah. Arap2 pas makan ubat kurang la skit flu ni. Tapi kalau terlajak titon pon best ni. Eekekekeke, oppsss!

Tu satu hal, yg wat mamaG risau lagi ni, pasal besok ni. Tempat ni dah la xda dalam peta gps mamaG, so takut sok tak jumpa jalan balik. Dah la sunyi, jauh dari pekan lak tu. Jauuuuuuuh sangat sangat. 

Hurmmm, kalau tak jumpa jalan jugak, nampaknya mamaG kena guna kaedah biasa la. Jalan teruuuuuuuusss je, no koner koner sampai la jumpa jalan mati ke sign board berkaitan ker, baru la koner koner. Ekekekeke. Nak wat macam mana kan. Selalunya berhasil la, mesti jumpa jalan pulang punya tp kadang2 tu, ntah ke mana mana hala la mamaG pi. Ekekeke. Yang penting tangki minyak masi penuh atau half tank.

Ok la, nampaknya masa rehat dah tamat yer mamsG jangan nak gedik gedik kat katil lagi, kang terlajak perahu kang. Ekekeke. Hurm, lain cerita kan. 1 mamaG perasan kan, apps blogaway utk hp mamaG xleh nak set atau reschedule entry bila bila sukati kita nak pos. Mean, pas taip entry ni, mmg terus jer publish. Hurmmm.. tak pa la.. janji boleh post entry live on d spot!

Ok, bubye...


Location : Bagan Lalang, Tanjong Sepat, Selangor,

Fuh flu...

Celoteh Aku MamaGlam at 10:18 AM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Adoilah, kalau la kan hidung ni boleh dicabut pastu letak tepi kan bagus. Seksanya dari semalam ni idung tsumbat, berair pula tu. Kepala pula pening, badan panas. Ish ish ish. I hate F.L.U.!!!!!

Ni semua disebab bff mamaG la ni. MamaG dah kata, nyah ko flu! Tapi Allah swt tu maha kuasa, Dia duga mamaG dgn flu yg amat seksa ni. MamaG risau jer anak-anak n hubby pon kena jg. Sian dorang.

Speaking of them, tetiba rasa rindu la pula. Say what?! Alala mamaG oi, engkau tu baru jer 2-3jam jauh dari dorang. Lagipun engkau tu bukannya jauh sgt pon course kalau setakat Bagan Lalang, mamaG oi. Mengada-ngada tau. Ekekeke. Hurrmmm...

Whatever la, yang pastinya i hate flu!!!!!!!!

Location : Address not available

Fuh flu...

Celoteh Aku MamaGlam at 9:10 AM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Adoilah, kalau la kan hidung ni boleh dicabut pastu letak tepi kan bagus. Seksanya dari semalam ni idung tsumbat, berair pula tu. Kepala pula pening, badan panas. Ish ish ish. I hate F.L.U.!!!!!

Ni semua disebab bff mamaG la ni. MamaG dah kata, nyah ko flu! Tapi Allah swt tu maha kuasa, Dia duga mamaG dgn flu yg amat seksa ni. MamaG risau jer anak-anak n hubby pon kena jg. Sian dorang.

Speaking of them, tetiba rasa rindu la pula. Say what?! Alala mamaG oi, engkau tu baru jer 2-3jam jauh dari dorang. Lagipun engkau tu bukannya jauh sgt pon course kalau setakat Bagan Lalang, mamaG oi. Mengada-ngada tau. Ekekeke. Hurrmmm...

Whatever la, yang pastinya i hate flu!!!!!!!!

Location : Address not available

18 May 2011

Apa kes?!

Celoteh Aku MamaGlam at 11:52 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan


Ekeke, ala kes malam2 ni anak bujang mamaG yang sulung ni ntah. Tetiba request nak tengok mamaG mandi. Gila ka hapa?!! Hah, mesti korang pelik ala ala mamaG jugak kan. Katdalam hati tu mesti dok kata, pesal la budak ni, kan kan. Tak pernah pernah hah.

Okeh, nak dijadikan cerita maka tersebut la kisah, biasanya kalau mamaG nak pi mandi, anak bujang mamaG c irfan tu selalunya nak salam ngan kita dulu, nak cayang cayang ngan kita dulu sebelum masuk ke tandas. Ala ala maca. Say gud bye gitu la kan, padahal mamaGcumapi mandi pun, even pi kencing pon macam tu jugak. Pendek kata, asalkan masuk ke  tandas.

Tapi, malam ni lain pulak jadiknya. Ari ni mamaG balik lambat, nak settle keja kat tray in yg tinggi gilak tu. Kepala pulak malam ni rasa pusing sangat, sib baik la c irfan ada, sudi dia picit kepala mamanya, walaupun tak rasa apa, pasal jari dia kecik tomey jer, tapinamaG rasa cam kurang sikit la juga sakit tu, mungki sebab hormon terharu keluar bila tengok irfan bersungguh picit kepala kan. Siap tanya lagi, dah okeh ke belum. Haiiiii, anak mama niii,cayang dia.

Okeh, okeh, lupa dah cerita. Okrh, sambung isu kat atas ygmula mula sekali tu. Apa ek,...... oh, okeh. Hah, pastu kan, elok jer pas salam, kiss kiss cayang, bila mamaG nak tutup intu tandas nak mandi, dia marah, katanya jangan tutup pintu, buka jer kalau mandi. Dia tunggu kat pintu. Say what!!!! Aduh, apalagi, sikit punya lama mamaG nak pujuk nak tuup pintu dia tak kasi. Siap kat tangan masih pegang aiskrim yg mamaG kasi tadi.

Sudahnya, Yayahnya amik terpaksa angkat dia jauh sikit dari pintu. Nangis2 dia. Ya Allah, rasa luluh hati dengar dia nangis, siap panggil panggil mamaG lagi. "Umi,... umi,... buka la... umi,...." duh, tak jadik nak mandi lama2 macam puteri, nak manja2kan badan yang rasa letih. Terpaksa mandi cepat, hampir2 jer mandi macam P. Ramlee. Ekekeke, gurau jer.

Bila mamaG kuar jer, tengok dia masih nangis lagi sambil pegang aiskeim yg dah cair dan lembik. Ciannya anak umi ni. Mata dah berair gila dah ni, nampak mamaG kuar jer tambah meraung dia. Adedeh. Terpaksalah mula drama sketsa pujuk memujuk, peluk cium watsoever bg dia ceria balik.

Adududu, anak anak, macam macam ragam. Kadang wat geram, kadang wat kita sayu, kadang wat kita hepi hilang semua penat. Apa2 umi tetap sayng kamu, irfan dan rayyan not matter wat! No body, no body but u!! Cayang anak umi,muah muah muah!!!

Location : Jalan Belimbing, Taman Bukit Belimbing, 43300 Seri Kembangan, Selangor,

Who Owns My Heart????

Celoteh Aku MamaGlam at 7:24 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan


JOm teman mamaG layan video klip 1 of febret singer mamaG, Miley Cyrus. 
mamaG suka sangat la genre lagu macam nih.. ala ala britney gitu kan. 
i loikeee...

Who Owns My Heart????

Celoteh Aku MamaGlam at 7:09 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

JOm teman mamaG layan video klip 1 of febret singer mamaG, Miley Cyrus. 
mamaG suka sangat la genre lagu macam nih.. ala ala britney gitu kan. 
i loikeee...

17 May 2011

Cuti pun tensen ka?!

Celoteh Aku MamaGlam at 1:42 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Oish! Hai korang. Selamat bercuti sempena hari wesak.

Best la bagi yg sambung coti since semalam kn. Ayoyo, mamaG pun igt nak cuti jugak semalam tapi bila mengenangkan yang mamaG kena simpan cuti utk akhir tahun, terus tak jadik.

Tapi kan, mamaG amatlah xsuka betul cuti yg macam ni. Bkn apa, dah cuti weekend, pastu ari senin kena keja, pastu aru selasa cuti, then ari rabu kwje balik. Adedeh, bagi yg banyak keje kat tray in mcm mamaG yg tak reti-reti nak surut walaupun dah cuba ku settle keja tu. Still jg menggunung. Bila tray in dah clear, tetiba ja jadik gunung balik. Ayoyo. Tensen!

Ni ari khamis sampai sabtu kena pi kursus la pulak. Tambah penin kepala  ni mcm mn nk settle keja ni. Tak sukanya tgk meja n tray in penuh dgn surat/folder nk di settle kn. Serabut, serabut n serabut okeh!

Ari ni mamaG nak rehat kat umah jer, malas nak kuar. Since enchik suami ada kat umah, so mamaG blh la masak utk lunch. Mmmm nak masak apa pun xtau lagi. Tapi yg pastinya enchik hubby request sosej masak madu. Sama macam semalam. Nnt ada masa mamaG wat entry psl sosej masak madu. Korang xpenah rasa lagi kan. Hah, nnt len kali blh cuba wat sendiri. Sonang je tu. Main terjyn je semua. Tadak nk tumis-tumis ka apa, okeh.

Ok la, mamaG nak sambung masak lu. Memandangkan dapur gas mamaG yg satu lagi rosak ntah kenapa, jadiknya terpaksalah masak guna 1 dapur jer. Adoiyai, tensen. Masak jadi lambat, kena wat satu2, xleh masak serentak. Okeh la, adios!

Location : Silk Hwy, 43300 Seri Kembangan, Selangor,

12 May 2011

Can't B Tamed...

Celoteh Aku MamaGlam at 7:50 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Yezza, ni klip yang mamaG minat giler.. Jom layannnn...
Tapi kan, tak sangka la pulak cik Miley kita ni dah berubah genre lagu. 
Seksi giler pulak tu.. sejak bila la pulak minah ni bertukar jadik gothic, agresif dan seksiiiii sangat sangat nih?.. hurmmm... 
neway, mamaG enjoy dengar lagu nih.. tau napa?.. sebab mamaG bila dengar lagu n melodinya, mamaG terasa macam nak menari jer.. huhuhuh

okeh, enjoy!

Serabut Otak!!!

Celoteh Aku MamaGlam at 2:23 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Ya Allah, buat masa ni mamaG amatlah memerlukan ketenangan jiwa (cewahh!)... Tadi baru ja habis last paper exam untuk kenaikan pangkat.. adedeh, gila babeng betullah.. Susahnyaaa, lagi-lagi paper last ni, pasal perlembagaan negara, kehakiman, YDP Agong, pencen.. adedeh, phenin mamaG.. Tawakal jer la kan.. Serabut otak la nak jawap.. 


Takpa, mamaG anggap ni kira 1st trial mamaG untuk exam tu.. Kalau la ditakdirkan tak luulus, tadak rezeki tahun ni nak naik pangkat, tak pa.. Tahun depan konfem mamaG amik lagi... lagi, dan lagi, dan lagi, dan lagiiii....

Patut la, orang kata exam ni payah sikit nak lulus.. Banyak sangat ayat nak kena tulis.. Pulak tu semua pun esei.. soalan tak banyak pun. Macam 1st dan 2nd day tu, paper cuma ada 8 soalan tapi tiap soalan dia pecahkan lagi 2.. tapi paper yang last ni pulak, 6 soalan jer tapi dia pecah 4 setiap soalan.. tiap soalan pulak tu, semua kena huraikan, jelaskan.. Adedeh...


Tadi pagi lagi la, terkejut agaknya dengan soalan-soalan tuh, jadiknya, tetiba ja sakit perut yang amat sangat,.. tapi ku tahan jebat!!!... hihihihi.. tang tang tu jugak la sakit perut kan.. Gila ka mamaG nak pi tandas... habis sapa nak jawap soalan... hihihi... 

Ya Allah, mamaG berserah jer la pada Allah swt. Ada rezeki, ada la... Ceh, memang betul-betul pasrah si mamaG ni kan.. Alhamdulillah.... macam ni la bila seorang ibu mula belajar sambil jaga anak.. memang tak terbelajar nya la.. Tambah-tambah lagi c Rayyan tu, pantang betul nampak muka mamaG, mesti merengek pastu merangkak-rangkak selaju mungkin nak kejar mamaG.. Sabar jer la.. 


Letih tau... Pagi ke petang keja, kat opis lak keje kira banyak la juga nak buat. Sampai kat umah pulak, nak melayan c Irfan n Rayyan.. Nak kata masak tu, memang susah la. Pastu kena tunggu c Rayyan tu tidur, baru la mamaG ada ketenangan nak baca buku ker nak belek buku tu pun tak sampai 1/2 jam, dah ngantuk giler..


ok la, ni jer la entry untuk petang ini, saja-saja nak meluahkan apa yang terbuku di hati mamaG nih.

07 May 2011

Hepi hepi happending!!

Celoteh Aku MamaGlam at 10:00 AM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan


Salam 1Malaysia,

Ya Allah, meriah gila sini ni. Hari ni mamaG awal2 pagi lagi dah bgn awal gila ni. Sama time mcm nk pi keja. Kalau weekend biasanya mamaG n budak2 bangun lambat skit. Paling awal pun dalam jam 7.30am. Sempat join program 'yoga 4 u' kat channel astro zee.

Hari ni mamaG pi stadium bukit jalil utk acara perhimpunan hari pekerja 1Malaysia. Tahun ni PM xda, TPM amik alih. Meriah gilla okeh! Macam2 kaler baju ade. Pastu tiap2 kontenjen semua bery bery de sporting. Macam2 gerak2 persenbahan setempat yg best siap sorak lagi hah.

Lagi pula ada anugerah kontinjen terbaik dan pasukan sorak terbaik. Kontijen mamaG, mmmm... kesian.... bukan nak kondem team sendiri tp memang hakikat la. Tapi still ok la. Happening among us jer. Ekekeke. Nak kata menang team terbaik tu, mcm mimpi jer la kan.

Terkseima dan jakun kejap bila nampak translater untuk org bisu dan pekak tengah bersemangat waja mentranslate ucapan vvip tadi. Laju gila ni. Kalau mamaG mmg dah termangu-mangu dah tu hah. Tapi apa2 pun mamaG mmg jakun n kagum ngan translater tu. Sybas bette!

Tapi yang tak bestnya, satu hapa pun x jelas apa yg vvip tu cakap sebab PA sistem tak best. Kalau dah macam ni la, tentula semua buat hal sendiri kan. Haah.

Di saat mamaG menaip entry ni, mamaG amat amatlah lapar. Laapaaaaaaarrrrr giiilllaaaaaaaa.... nak mamam.... bila dalat makan ni weh...

Location : Jalan Merah Cagar, Bukit Jalil, 57000 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur,

06 May 2011

Stress yet Ok!

Celoteh Aku MamaGlam at 6:29 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
SEkarang jam di dinding opis ni menunjukkan sudah jam 6.15 pm.. ayoyo, mamaG masih lagi tercongok di meja opisku ini.. apakah jadahnya semua iniii???... Abis la, terlepas la mamaG nak tengok cerita indo jam 6.30pm kat astro Ria tu.. Dah la malam ni nak kena study lagi utk exam minggu depan..

Minggu depan??!! Adedeh.... Banyak gila tu ayat dalam buku tu weh mo kena baca tuh.. suda la tu tebal2 pula tuh.. hihihi.. Dah la beberapa hari ni mamaG baca buku, lepas baca 2-3 lembar jer, mesti mengantuk, konfem punya lah!.. Macam mana ni?... Tawakal jer la kan.. MamaG percaya pada hukum karma... "Buat baik, dibalas baik".. Usaha lebih, dapat la ganjaran lebih, Usaha kurang lebih, hah, lebih kurang la juga hasilnya kan.. hahahaha..

Ya Allah, mamaG pun persana juga la mamaG selalu dah ni balik lambat nih.. sian kat pengasuh tu, kena jaga lebih masa.. Tapi alhamdulillah dapat pengasuh yg amat memahami.. Tak komplen2 and tak mintak duit lebih.. mudah-mudahan tambah murah rezeki akak tu jaga anaka mamaG tanpa berkira.. Wallahualam... mamaG pun tiap2 hari minta maaf kat akak pengasuh tu sebab selalu pun lambat amik..

Abis tu, keja dah last minit dapat arahan kan.. Yela lagi pula, sekarang ni mamaG tengah menanggung tugas staff lain yang cuti bersalin tuh.. insya Allah, bulan 6 dia ade la..

Penat jg sebenarnya, bukan penat fizikal pun tapi penat otak kadang2.. Jangan tak tau, kita ni bila otak terlebih kerja, penat, 1 badan akan terasa kesan penatnya tau.. Padahal, tak banyak gerak pun, banyak duk mengadap komputer jer.. hah, tak caya, pi la coba..

Sampai kat umah pulak nak kena amik anak2, layan anak2 lagi.. Ya Allah, dapat pulak anak yang sangat aktif yang cuma rehat bila tido jer.. yang tu c irfan la tuh.. Yang kecik pulak, tak leh berenggang langsung.. nampak jer muka mamaG terus merengek nk berkepit.. nak wat keja uma pun susah.. ini kan lagi nak study untuk exam kan.. Sabar jer la.. nak jadik Super Mom memang sangat2 la mencabar iman dan kesabaran.. Silap2 boleh naik darah tinggi nih.. hihihihi... nauzubillah..

La ni, take 5 jap.. Nak pump susu kejap.. dari tadi tak terpump.. Ya Allah, naik bengkak dah ni hah.. hah, sekali pump, hambik ko, 15oz dapat ada la dalam 3 botol 5oz.. Sakit woo bila dah bengkak nih.. Kalau dah sibuk, macam ni la, nak pump tak berapa nak ada masa dah.. Kalau dulu, tiap 2-3 jam mesti pump, skang ni 3-4 jam belum tentu lagi dapat pump... Sabar je la.. Takpa, yang penting, Rayyan masih sudi lagi nak menyusu badan, dan amat bersyukur... Terima kasih Ya Allah...

okeh la, mamaG rasa ni je la dulu nak mengarut2 kat entry nih.. jap g nak siap2 balik.. Nanti nak amik anak2 lagi.. Say sorry lagi kat akak pengasuh tuh.. hihihihi, sabar jer la ye kak yer.. Macam mamaG pernah bagitau kat akak dulu tuh, Tahun ni ada la tahun sibuk bagi mamaG dan jugak opis mamaG... Banyak sangat meeting n program.. Dan mamaG juga banyak jugak program dengan famili mamaG..

Neway, enjoy ur weekends ya, u all! Babai...

Assalamualaikum..

03 May 2011

Banyak perkataan...

Celoteh Aku MamaGlam at 9:11 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Masuk hari ni suda 3 hari mamaG bkepit dgn buku. Sampai sakit kepala ni hah dok mengadap buku. Hah, almaklumlah suda lama x ngadap buku kan. Kalau hadap pun bila time tine kecemasan ja. Contohnya macam skang ni.

Hah, padan ngan muka aku kan. Last minit baru nak baca buku. Ni pun kira bagus la sempat juga baca buku kan. Tau kenapa? Hah, sebab baru teringat pasal mamaG ada pohon exam utk kenaikan pangkat, tu pun pas terdengar dj hotfm c fafau tu borak psl exam ngan sorang caller ni. Kalau x, memang jangan harap la kan mamaG nak ingat. Hihihi.

Ya Allah, agak2 mamaG lulus tak? Dengan usaha mamaG yg tak seberapa ni kan. Ya la, macam hukum karma la kan, buat baik dibalasnya baik, usaha lebih, dapat la lebih ganjaran kan kan. Dah buku bukan main tebal lagi tu. Banyak pulak tu nak kena ingat! MamaG pulak jenis pelupa! Hah, hambik ko!

Takpa takpa, mamaG musti optimis. Musti usaha jg walaupun x byk masa. Tawakal n redha je la dengan hasil usaha mamaG ni. Insya Allah, lulus dan dapat dipertimbangkan untuk naik pangkat kan. Kalau tak, tahun depan cobaa lagik. Sampai berjaya!

Tahun ni, kat kementerian mamaG kira ramai jugak yang amik exam ni. Pada semua kawan2 yg amik exam sama mcm mamaG, gud luck okeh! Sama2 la kita naik pangkat beramai2, aminnnnnn....

Ok la, mamaG nak sambung baca buku lagi b4 c debab rayyan tu bangun. Hihihi... babai...

Location : Address not available

Banyak perkataan...

Celoteh Aku MamaGlam at 9:10 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan


Masuk hari ni suda 3 hari mamaG bkepit dgn buku. Sampai sakit kepala ni hah dok mengadap buku. Hah, almaklumlah suda lama x ngadap buku kan. Kalau hadap pun bila time tine kecemasan ja. Contohnya macam skang ni.

Hah, padan ngan muka aku kan. Last minit baru nak baca buku. Ni pun kira bagus la sempat juga baca buku kan. Tau kenapa? Hah, sebab baru teringat pasal mamaG ada pohon exam utk kenaikan pangkat, tu pun pas terdengar dj hotfm c fafau tu borak psl exam ngan sorang caller ni. Kalau x, memang jangan harap la kan mamaG nak ingat. Hihihi.

Ya Allah, agak2 mamaG lulus tak? Dengan usaha mamaG yg tak seberapa ni kan. Ya la, macam hukum karma la kan, buat baik dibalasnya baik, usaha lebih, dapat la lebih ganjaran kan kan. Dah buku bukan main tebal lagi tu. Banyak pulak tu nak kena ingat! MamaG pulak jenis pelupa! Hah, hambik ko!

Takpa takpa, mamaG musti optimis. Musti usaha jg walaupun x byk masa. Tawakal n redha je la dengan hasil usaha mamaG ni. Insya Allah, lulus dan dapat dipertimbangkan untuk naik pangkat kan. Kalau tak, tahun depan cobaa lagik. Sampai berjaya!

Tahun ni, kat kementerian mamaG kira ramai jugak yang amik exam ni. Pada semua kawan2 yg amik exam sama mcm mamaG, gud luck okeh! Sama2 la kita naik pangkat beramai2, aminnnnnn....

Ok la, mamaG nak sambung baca buku lagi b4 c debab rayyan tu bangun. Hihihi... babai...

Location : Address not available

Banyak perkataan...

Celoteh Aku MamaGlam at 9:02 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan


Masuk hari ni suda 3 hari mamaG bkepit dgn buku. Sampai sakit kepala ni hah dok mengadap buku. Hah, almaklumlah suda lama x ngadap buku kan. Kalau hadap pun bila time tine kecemasan ja. Contohnya macam skang ni.

Hah, padan ngan muka aku kan. Last minit baru nak baca buku. Ni pun kira bagus la sempat juga baca buku kan. Tau kenapa? Hah, sebab baru teringat pasal mamaG ada pohon exam utk kenaikan pangkat, tu pun pas terdengar dj hotfm c fafau tu borak psl exam ngan sorang caller ni. Kalau x, memang jangan harap la kan mamaG nak ingat. Hihihi.

Ya Allah, agak2 mamaG lulus tak? Dengan usaha mamaG yg tak seberapa ni kan. Ya la, macam hukum karma la kan, buat baik dibalasnya baik, usaha lebih, dapat la lebih ganjaran kan kan. Dah buku bukan main tebal lagi tu. Banyak pulak tu nak kena ingat! MamaG pulak jenis pelupa! Hah, hambik ko!

Takpa takpa, mamaG musti optimis. Musti usaha jg walaupun x byk masa. Tawakal n redha je la dengan hasil usaha mamaG ni. Insya Allah, lulus dan dapat dipertimbangkan untuk naik pangkat kan. Kalau tak, tahun depan cobaa lagik. Sampai berjaya!

Tahun ni, kat kementerian mamaG kira ramai jugak yang amik exam ni. Pada semua kawan2 yg amik exam sama mcm mamaG, gud luck okeh! Sama2 la kita naik pangkat beramai2, aminnnnnn....

Ok la, mamaG nak sambung baca buku lagi b4 c debab rayyan tu bangun. Hihihi... babai...

Location : Address not available

Banyak perkataan...

Celoteh Aku MamaGlam at 8:37 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan


Masuk hari ni suda 3 hari mamaG bkepit dgn buku. Sampai sakit kepala ni hah dok mengadap buku. Hah, almaklumlah suda lama x ngadap buku kan. Kalau hadap pun bila time tine kecemasan ja. Contohnya macam skang ni.

Hah, padan ngan muka aku kan. Last minit baru nak baca buku. Ni pun kira bagus la sempat juga baca buku kan. Tau kenapa? Hah, sebab baru teringat pasal mamaG ada pohon exam utk kenaikan pangkat, tu pun pas terdengar dj hotfm c fafau tu borak psl exam ngan sorang caller ni. Kalau x, memang jangan harap la kan mamaG nak ingat. Hihihi.

Ya Allah, agak2 mamaG lulus tak? Dengan usaha mamaG yg tak seberapa ni kan. Ya la, macam hukum karma la kan, buat baik dibalasnya baik, usaha lebih, dapat la lebih ganjaran kan kan. Dah buku bukan main tebal lagi tu. Banyak pulak tu nak kena ingat! MamaG pulak jenis pelupa! Hah, hambik ko!

Takpa takpa, mamaG musti optimis. Musti usaha jg walaupun x byk masa. Tawakal n redha je la dengan hasil usaha mamaG ni. Insya Allah, lulus dan dapat dipertimbangkan untuk naik pangkat kan. Kalau tak, tahun depan cobaa lagik. Sampai berjaya!

Tahun ni, kat kementerian mamaG kira ramai jugak yang amik exam ni. Pada semua kawan2 yg amik exam sama mcm mamaG, gud luck okeh! Sama2 la kita naik pangkat beramai2, aminnnnnn....

Ok la, mamaG nak sambung baca buku lagi b4 c debab rayyan tu bangun. Hihihi... babai...

Location : Address not available

02 May 2011

Wishlist 2010????....

Celoteh Aku MamaGlam at 8:12 PM
Cerita ni: 
3 berbalas bebelan
SAlam semua, Ada sihat ka? Ntah kenapa, tapi diri ini tetiba jak terfikir apa matlamat (cewah!!) utk tahun ni, 2011.. uish, tak banyak kut.. mcm tadak la sangat.. hurm, tapi b4 dat, mamaG nak review balik matlamat tahun lepas, 2010... okeh, let see.... ummm... Tahun lepas kan mengandung baby 2nd.. 1). Mohon ngan Allah swt, moga2 dapat baby gurl... (x termakbul, Allah swt nak mamaG usaha lagi. Dpt baby boy ~ my sweet debab Muhammad Rayyan Arsyad) 2). Nak kamera DSLR.. ~ alhamdulillah, ada rezeki, dapat jugek! 3). Mak Kurangkan Shopping time mengandung.. ~ Macam susah jer nak tercapai.. tp ok la, thn lepas kurang skit shopping time preggy.. 4) nekad nak fully breastfeeding baby bila deliver nanti... ~ alhamdulillah, tercapai. Dah 7 bulan baby Rayyan fully susu badan. Arap2 dapat teruskan sampai bila2 selagi air susu masih ada dan walaupun terlalu byk dugaan. 5). Beli Breast Pump utk projek fully BF.. ~ Alhamdulillah, ada rezeki, dpt beli pump tu, walaupun agak pricy jugek.. 6). Balik Berpantang d kampung halaman. ~ YUp, balik jugek, balik ngan c debab Rayyan.. 7). TRy to b a super mom n wifey! ~ agak susah sikit rupanya bila ada 2 anak.. hurm, never give-up! 8). Teruskan online biz wif my fren. ~ wat masa ni agak slow n steady skit, sbb terlalu sibuk urus anak n baru nak cope-up balik masa. hurm, apa lagi ya, tak igt dah... tapi ekceli, mmg tak byk yg mamaG letakkan utk tahun 2010 pun.. Yg banyaknya, diluar senarai.. tu biasala kan.. korang pun mesti mcm tu kan.. apa lagi kalau pi kedai ker mall.. berkobar2 ni kat umah wat list barang yg nak dibeli, skali suda berpijak d mall, hah hambik ko, yg dalam list agak2 1-2 jer terbeli, yg lain tu on the spot.. hahaha.. Tahun lepas, antaranya ialah: 1). shop, shop, shop baju, kasut n handbag 2). Beli Rumah di Sandakan. ALhamdulilah, ada rezeki kami 1 keluarga.. insya Allah, 2012 siap.. 3). hanfon baruuuu.... i loikeeee ekceli byk lagi, byk sgt, tp xberapa nak igt.. huhuhu... okeh la, mamaG stop kat cini lu, c debab dah panggil nak nenen.. selamat malam, semua...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea