Laman

24 September 2015

Pernah ke?

Celoteh Aku MamaGlam at 11:13 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Tak pernah la pula rasa situasi macam tu sebab tak pernah lambat masuk ke sekolah or perhimpunan. Tapi ada juga la pernah kadang kadang tu situasinya lebih kurang sama ja perasaannya. Dulu masa mamaG sekolah. Lalu 1 lorong nak ke blok kelas mamaG. Bila lalu lorong tu tetiba ko perasan student student len pandang ko semacam je bila ko lalu depan dorang. Pastu senyap je suasana bila ko lalu tu. Ala ala orang kata malaikat lalu kononnya kan. Hah macam tu la... time tu mula la buat muka pelik dan blur... risau dah tu, aku ada buat salah ke? Baju aku terbalik ke? Tudung aku senget ke? Muka aku comot ke? Kannn...

Tapi bila ko tengok muka orang orang yang dok pandang ko tak berkelip dengan mulut senyap terkatup tak bunyi langsung, seolah olah macam ko ni seriel killer yang baru je lepas bunuh orang kan.. hihihi.. tapi lepas ko lalu lorong tu, elok pula keadaan macam biasa je. Hahaha.. memang pelik...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Wat So Hard To Do?

Celoteh Aku MamaGlam at 11:06 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Letting go of something is hard but to holding on something is much harder to do.



Sempat membebel via Blogaway 😘

23 September 2015

Lady Kepochi In Da House...

Celoteh Aku MamaGlam at 11:41 AM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Yeay! Akhirnya berkumpul jua team lady kepochi ni kan... setelah masuk 8 bln aku kat sini ni kan. Banyak je halangan nak berjumpa pun. Sori babes, kita sesama bizi kan. Nak wat cane kan..  Wahlaupun 5 orang je yg dapat datang, tapi riuh je restoran Umai Putrajaya tu. Macam kenduri dah kecohnya. Orang duk pandang, buat tak tau je hihi...

Ya Allah, rindu sangat ngan dorang dorang ni. Berkumpul dan borak dan hobi paling best menzass sesama sendiri. Hahaha.. uolls masih tak berubah kan. Mulut menten puaka hahaha... aku je la yang rasanya dah berubah sikit kan. Secara fizikalnya la LoL. Hahaha.. dan tak yah nak terkejut sangat tengok badan aku. Hahaha... sukati je kan nak picit picit lengan aku yang sihat membesar kan hahahaha...

Ekceli banyak juga menda aku nak vorak ngan korang tetapi tak dapat nak luahkan la pula since ahli baru lady kepochi tu tak berenti la pula pot pet kan.. hahaha... but iolls enjoy gila ngan gathering kita yang sekejap je tu kan... next time kita lunchdate lagi yek.

Ni je pics yang sempat kita amik. Hihi.. sebok nk borak lupa nak selfie. Ni pun skit je gambar sebab tukang gambar tak sanggup nak tinggal awek dia kat meja lelama nak layan kita ni hah. Hahaha...

Really miss uollss...



Sempat membebel via Blogaway 😘

21 September 2015

Not If U R Lucky Enuf..

Celoteh Aku MamaGlam at 11:30 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

It's hard and can harm your heart tho...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Hey You!

Celoteh Aku MamaGlam at 11:24 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

hey you! Yeah you... ofkos it is you... no one else but you.. just you... No more words...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Exactly...

Celoteh Aku MamaGlam at 11:17 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Thanks to Allah swt...



Sempat membebel via Blogaway 😘

The Answer is???..

Celoteh Aku MamaGlam at 11:15 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Yup.. indeed... mamaG pun selalu jugak ni terlintas soklan macam ni di fikiran. Tapi still mamaG belum dapat lagi jawapan terbaik untuk soklan macam ni. Hurm... why? Why?! Why?!!

Weh, jangan nak drama sangat boleh tak? Hihhi... as we know and owez diajar, yup everything dat happen has its own reason kan. Tak kira la sama ada baik atau pun sebaliknya. So, takyah nak why why why sangat eh. Hihihi....

But serius ni, really? Wat's da best answer dor dat simple question? Huhuhu... life can be cruel sometimes hahaha even it's has a good reason.



Sempat membebel via Blogaway 😘

Dont Ever...

Celoteh Aku MamaGlam at 10:56 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Yeah.. m human too hokay...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Even..

Celoteh Aku MamaGlam at 10:53 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Some people who know me, owez said that i am a strong women. Can do more than i think, be great than i ever been. But believe me please if u may, that... it's just a word dat u like to give me as wat u have seen me...

Ekceli m just like other women. Just a women who like to love n be loved. Just like u... yeah u...



Sempat membebel via Blogaway 😘

SomeOne...

Celoteh Aku MamaGlam at 10:46 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Yes i do... totally miss someone...



Sempat membebel via Blogaway 😘

19 September 2015

hurtful yet wonderful

Celoteh Aku MamaGlam at 11:59 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Sometimes life can be too hurtful to move on yet wonderful to live in... have u ever heard dat? Or did u realize it? Well, dats life all about kan...

We learn some, we lose some and we gain some...

Kadang kadang ada perkara menyakitkan yang terjadi dalam hidup ni yang terpaksa kita hadapi, kita terpaksa tutup sebelah mata je la... just to think dat it's gonna be okay once we just breath it out... dengan terpaksa sebab terpaksa... dats life... dats how we move on... dats how we overcome all hurtful n unthoughtful things.

Kadang kadang dalam kita melawan dan menghadapi dugaan dengan bertabah, berusaha dan berserah pada-Nya, there's a time yang kita rasa macam.... wat is wrong wif me? wat have i done? What shud i do? Can i just pretend? Can i just sit back n do nothing? Can i just sit n breath? Can i just quietly reserve myself? Can i just be alone wif my empty thot? Can i?..... ofkos org org sekelilingmu takkan membiarkanmu do nothing kan. Be strong n stay strong katanya... to move on dis hurtful life... so dat we can have a wonderful life...



Sempat membebel via Blogaway 😘
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea