Laman

31 July 2015

Chillin...

Celoteh Aku MamaGlam at 4:34 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Bukanlah penggemar aiskrim bukan juga tak suka langsung. Sekali sekala, yepp layan juga la aiskrim kan. Dan as long as bukan aiskrim coklat. Tak suka aiskrim coklat, kalau makan aiskrim coklat konfem ke jamban. Macam cuci perut katanyaa hihihi...

Petang ni duk umah sebab kena jaga Rayyan. Dia masih demam lagi. Gilir gilir la jaga kan. Before ni mr. Hubby jaga siap amik cuti kan. Ni turn mamaG la kan. Tapi tak dapat mo cuti sebab mamaG ada banyak keja kat opis nak kena settlekan ari ni jugak. So amik halfday je la belah petang. Pagi tadi memang pulun habis la buat keja. Huhuhu...

Petang ni boleh la ami kesempatan berehat di rumah urus orang demam kan. Urus abang dia pula kelas kafa kan. Hihihi.. luv ma job as umi. Hihihi...



Sempat membebel via Blogaway 😘

30 July 2015

My Life Support Demam...

Celoteh Aku MamaGlam at 11:04 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Buat la apapun, dia tetap mo umi dia juga yang buatkan, ubatkan, tenangkan, tidokan, mandikan, sayang sayangkan, nak suapkan... nak pegang tangan umi ja time tido...

My life support lil angel Rayyan demam panas lagi... sian dia... tadi petang time on the road balik keja, tetiba dapat call dari mr. Hubby yang Rayyan nak bercakap ngan umi dia. Dia nak bagitau kat umi dia yang dia nak tengok wayang malam ni jugak. Dia tunggu umi dia balik keja nak pi tengok wayang sesama. Dia nak bagitau umi dia, dia takmo tengok wayang besok. Walaupun demam, dia nak bagitau umi dia yang dia larat lagi nak pegi tengok wayang. Nak tengok malam ni jugak.

Hurmm... tak daya la mo tolak permintaan si kecil ni. Biarpun dah puas mr. Hubby pujuk dia tunggu dah sembuh dari demam baru pi tengok wayang tapi dia tetap nak jugak. Eksaited dia nak tengok wayang.

Sian tengok keadaan dia tadi sepanajang di mall. Sepanjang tengok wayang. Dia sandar di arm rest kerusi sambil pegang tangan umi dia. Takmo lepas. Sian tengok dia. Mata dah sembab dah. Sampai berair mata dah. MamaG tau sangat tu mesti badan dia dah panas sangat dalam tu. Tengok badan sia pun dah kuar dah corak petak petak tu. Tangan dah pucat sampai biru. MamaG dan mr. Hubby dah risau dah. Sambil sambil tu pujuk la juga kot kot dia betul betul dah tak tahan, nak ja ajak Rayyan kuar panggung. Tak tahan la tengok keadaan dia. Pilu la pulak. Tapi dia selamba ja jawab, takmo balik. Nak tengok juga sampai habis. Dia larat lagi katanya. Hurmm ye la umi dan ayahnya turutkan jela kalau tu buat dia hepi dalam sakit sakit tu...

Balik rumah, suma dia nak umi dia yang buatkan. Takmo ayah dia. Kecuali umi dia yang minta tolong ayah dia. Baru la dia benarkan ayah dia buatkan apa apa untuk dia. Hihihi sabo ye mr. Hubby... layankan je la. Asalkan dia tak mengamuk dah ler...

Malam ni dia dapat izin dari ayah dia untuk tido dengan mamaG. Hihihi.. special treatment dan hospitality dr umi dia. Hihihi...

MamaG ingat lagi dulu masa mamaG demam panas. Rayyan tetiba gi bawak seluar pendek basahan dia, pi basahkan then dengan tak abis perah lagi airnya, terus dia tepek kat dahi mamaG. Terkejut mamaG yang time tu tengah collapse. Habis basah kepala hihihi.. nak marah tak sampai hati bila mengenangkan kesungguhan dia tu. Siap temankan mamaG. Cium cium tangan mamaG sama. Urut urut mamaG lagi. Sama macam apa yg mamaG selalu buat bila kids demam. Hihihi... kids kan belajar dari apa yang kita buat. Baik yang kita buat dan tunjukkan, baik la jugak yang dorang ni ikut dan buat. Gitu jugak sebaliknya.

Muhammad Rayyan Arsyad bin Azman, sila sembuh cepatnya. MamaG dan ayah sunyi la takda kawan gaduh kat rumah. Takda tukang bebel kat umah. Takda orang petah bercakap kat umah. Cepat sembuh ya sayang...



Sempat membebel via Blogaway 😘

26 July 2015

Hanya 1 Malam Dengan Tersayang

Celoteh Aku MamaGlam at 11:07 PM
Cerita ni: 
1 berbalas bebelan

















Semalam sampai di Sandakan, stay rumah parent hubby dulu. Hari ni, balik ke rumah parent mamaG di Beluran. Petang kang jam 3pm gitu ayah mamaG akan amik mr. Hubby n kids bawa blk kampung mamaG. MamaG pulak gi berfoya foya ngan mama dan adik bongsu mamaG. Huhuhu.. berfoya foya ker?? Takda la, bukan berfoya foya tapi gi shopping barang dapur untuk juadah raya nanti. Mama dan adik bongsu mamaG tunggu mamaG sampai Sandakan juga baru la nak gi shopping sama sama then balik kampung sama sama. Adik mamaG dah warning dah mamaG. There's soooooo much more to do bila mamaG balik rumah parent mamaG nanti. Huhuhuhu...

Lamaaaa tak berjumpa dengan anak buah mamaG si Dhia Hanna Alisha ni. Baby Hanna ni anak kepada adik bongsu mamaG. Baby Hanna ni manja juga la dengan mamaG. Rajin senyum dan gelak bila ngan mamaG. Kalo dengan orang len lambat skit la.  Hihihi... last jumpa baby Hanna ni masa bulan Januari lepas sebelum mamaG pindah ke Putrajaya. Time tu baby Hanna baru 3-4 bulan kot. Mungkin la tak ingat la pulak. Hehehe... mula mula jumpa baby Hanna ni dia macam heran la juga tengok mamaG hihihi.. tak sampai 5 minit, hurm melekat je la kejanya ngan mamaG. Hihihi..

Hari ni plan memang gi pasar Sandakan la apa lagi. Teman mama mamaG beli daging n ayam segala la kan. Lepas tu gi borong air pulak untuk raya nanti. Dengar dengar parent mamaG nak buat open house pada raya pertama nanti.

Dah abis shopping, since dah petang dan di sini pula time berbuka agak awal, so mamaG cdgkn tapau jer KFC bawak balik. Tak sempat dah ni nak masak kat rumah kan. So main beli je la makanan berbuka tu. Sampai di rumah parent dah agak petang, sipi sipi ja lagi nak buka posa time. Dah berbuka, rehat segala, mamaG dan adik terus je start atur list keja nak kena buat. Since mamaG cuma tinggal di rumah parent mamaG hanya untuk 1 malam ja then dah kena balik rumah parent hubby pula esoknya. Jadiknya, mamaG kena la buat fullblast persiapan untuk hari raya ni. Nak kemas kemas deko, nak susun2 pinggan mangkuk segala, nak potong daging ayam bawang halia segala, nak prepare kuih raya dalam balang dan macam macam lagik. Since mamaG ni tak berapa nak sihat. Tekanan darah tu masih rendah, kadang mengganggu juga la keja mamaG. Keja jadik lambat sebab tpaksa berehat banyak kali. Masa shopping di market tadi siangnya tu pun, mamaG sempat pitam segala sebab penat dan juga cuaca yang panas kering. Banyak kali juga la tpaksa tumpang duduk kejap sebab pandangan dah jadi gelap tiba tiba nak rebah. Tapi syukurlah tak terpengsan. Hehehe...

Esok paginya, lepas mamaG dah settlekan kuih raya, deko, bahan masak segala, pinggan mangkuk cawan segala, langsir dan daging. MamaG sempat la juga sambil sambil tu buat kuih raya 1 jenis. Choco fingers. Fav rayyan. Hihihihhi... adik dan adik ipar mamaG pun suka. Sempat buat sikit je la sebab masa tak cukup. Petang tu dah kena pi rumah nenek pula untuk kenduri dan seperti biasa acara malam takbir kami bila berkumpul ramai ramai di rumah nenek ialah main bunga api dan mercun. Bunga api tahun ni cantik cantik tapi tak sebanyak tahun lepas. Hehehe...

Habis ja acara kenduri rumah nenek dan bunga api, mamaG, hubby dan kids terpaksa mengundur diri nak balik rumah parent hubby pula. Semua makcik pakcik dan sepupu mamaG terkejut mamaG tak ada lama dengan dorang malam takbir kali ni. Tak seperti tahun tahun sebelum ni. Tak da tukang kecoh la tu. Hihihi..

Rasa sedih pun ada juga bila terpaksa balik ke rumah parent hubby malam malam takbir ni kan. Sebab tak pernah buat selama ni. Huhuhu.. redha je la... banyak moment raya tahun ni mamaG bakal terlepas. MamaG jangka raya mamaG kali ni tak berapa nak meriah dan happening huhuhu...

Malam ni, mamaG mama dan adik adik mamaG pakai baju yang sama. Mama mamaG yang belikan untuk kami berempat pakai sedondon hahaha.. macam uniform pun ado. Hihhi... gini la mama mamaG, dia suka beli apa saja sekali untuk kami semua anak perempuannya. Tudung untuk raya pun sedondon dia akan belikan. Hihihi...

Okeh la, malam takbir ni, mamaG kena balik dulu. MamaG kena drive sendiri since hubby silau malam tak berapa boleh nak drive bila malam. Tambahan jalan ke Sandakan ni banyak lori lori besar. So kena hati hati sikit dan alert. Jalan pula tak berapa nak rata dan luas macam di KL ni.

MamaG tak dapat nak beraya raya pertama di rumah parent sebab parent hubby ada program raya pertama dan kedua. Tak dapat nak tolong mama mamaG untuk open house esok. MamaG serah pada adik adik mamaG untuk uruskan. Walaupun mamaG tau dorang kepenatan dan akan huru hara sebab kekurangan ahli dapur esok. Hihhii... sila bertabah yer adik adik. Hihihi..

Sempat membebel via Blogaway 😘


14 July 2015

Suka Sukati Kami...

Celoteh Aku MamaGlam at 8:04 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Buang masa main main d toyRus @ KLIA 2... hah budak laki suka la. Banyak karektor adiwira kat sini
Boyz owez b boyz
Hah masak jangan tak masak k
Menung nampak.. hihihi
Candid ka ni?
Harussss ke. Hihihi
Anak bujangku... sejak dah besar ni jarang dapat berselfie ngan dia ni hihih
Do Re Mi ke? Hihihi
Upin Ipin store.. sempat lagi tu...

14hb Julai 2015- Tengah ari ni dah balik kampung via AirAsia. In shaa Allah sampainya petang sebelum buka posa waktu Sandakan. Boleh bukak posa ngan mak mentua kan. Huhuhu...

Tu la ragam kami selama tunggu waktu mo boarding. Tawaf 1 KLIA 2 ni hah selfie here and there. Macam macam ada kan. Rasa macam di mall pun ado. Hihihi.. letih jugak menapak. But ok je. We r having our moment n hepi time sama sama kids kan.

Tadi pi canai Cafe kat klia 2 ni. Hamboi pestime ai beli murtabak harga rm10.90 okeh. Kak ipar pesan. Mak aii sedap sangat kot ek. Mahal lak tu. Tap apa yang bestnya, boleh dapat diskaun 25% kalau tunjukkan kad id penjawat awam or kak siswa, oku dan ntah tak ingat kat apa lagi yang entitle diskaun ni. So dapatla mamaG diskaun tadi since mamaG kebetulan ada bawa kad id mamaG tadi. Tapi still mahal jugak la bagi mamaG kan. Murtabak je kot. Kalau nasi briani takpa la jugak kot. Hihihi...

Syok juga skali skala jenjalan macam ni kan. Kids lari sana sini bebas je. Tak sedar tu dorang tu posa. Jangan tetiba mo minta air sebab haus dah la hihhi.. mamaG n mr. Hubby pula jalan sambil pegang pegang tangan. Macam dating gitu kan... hihi...

Petang tadi dah sampai Sandakan dah. Terus balik rumah mertua yang jaraknya dr epot ni tak sampai pun 5 minit. Dekat je... malam ni tido rumah mentua dulu. Sok baru balik umah parent kan.. petang tadi juga mamaG dan mr. Hubby tak sempat nak rehat, dah mr. Hubby ajak gi bazar. Cari makan untuk berbuka. Kesian pula kat mentua kan nk masak untuk kami. Baik beli je bungkus. Ada 1 jam setengah je lagi nak bukak posa pun. Macam lucu ja bila tiba tiba dalam keta mr. Hubby kata ' wah kita dating berdua lagi kan syg'... hihihi... bkn apa kids tak nak ikut. Sebab leka nak main kat umah mak mentua. Kitorang ok je. Huhuhu... so dating la kami berdua petang tadi. Seperti biasa la jalan mesti pegang tangan. Macam orang bercinta ja. Hihihi.. dah jadi kebiasaan kami kalau berjalan berdua mesti nak pegang tangan. Tak pa la, bukan haram pown laki sendiri kan. Bukannya bopren.. hihhi...

Malam ni nak rehat awal la. Dah ngantuk sgt ni. Tambah lagi kat Sabah kan malamnya cepat. So cepat la juga ngantuknya. Nak kena rehat betul betul sebab mulai esok banyak benda nak buat ni. Arap arap tekanan darah mamaG stabil. Kang sakit naya mamaG. Apa pown takleh buat. Huhhu.. in shaa Allah...



Sempat membebel via Blogaway 😘

12 July 2015

U & Me...

Celoteh Aku MamaGlam at 10:06 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Penat hunting hunting kasut. Anddddd still belum ketemu jugak. Dah nak masuk buka posa time dah ni. Terpaksa singgah beli makan kat bazar ramadhan bdr tun hussien onn. Dah lama tak gi bazaar ramadhan sini. Last pi pun 2thn lepas hohoho...

Seperti biasa nak menunggu time buka posa amatlah bosan kan. So, ni la jadiknya bila bosan. Melayan DNA hahaha...

Lepas makan ni sambung hunting lagi.. alhamdulillah ketemu jugak kasut yang berkenan tu pun setelah lama berjalan jalan. Kaki pun rasa macam nak tercabut kan. Tadi makan kat marry brown tu, mamaG bukak kasut. Pijak lantai dengan bare foot je. Lega rasa tapak kaki ni hahaha... penat gila menapak ari ni. Dari pagi ke malam. Semata mata nak cari kasut kids je powwwnnn. Hadoi la kan...

Syukur la, so esok takyah la nak kelam kabut nak cari mende lagi kan. Sok cuma acara kemas mengemas packing mempacking jew. Selasa pagi gerak dah ke epot. Sincw tahun ni raya, bff mamaG takdop, ado kat london and beraya kat london nu, takda la bff mamaG dapat anto ke epot seperti tahun tahun sebelum ni. Tahun lepas memang takda la sebab mamaG kat labuan kan. Ni 1st time ler gi epot tak berhantar oleh bff mamaG hihihii.. rindu pulak kat bbf sorang tu.

Selamat hari raya dan maaf zahir batin ya dear Lia my beloved bff. Ada jodoh kita jumpa ya. In shaa Allah. Tahun ni aku gi epot sendiri dulu la yerk. Tunggu ko balik tahun depan yer. Hihihi..

Mr. Hubby kata, tahun ni dia kata kitorang pi epot nek bas je since dah takda orang nak tolong anto macam dulu hehehe... Ok jugak kan. Dah lama tak nek public transport gi klia. Salu orang anto dan ambik je. Penah nek pun erl je la. Kali ni nak nek bas la pulak kan. MamaG ok je asalkan sampai dan tak tertinggal flite. Tak kira la apa caranya pun ke epot tu. Tapi kena gerak awal la kot kan. Bukan boleh jangka trafik kat jalan tu kan. Dalam masa sama boleh bagi kids merasa nek bas kan. Dah biasa pun travel kids ni sebelum ni. Cuma dorang tak penah pula la kan nek bas ke epot. Erl penah ler. Cuma 1 halnya ialah, mamaG kene minimize kan beg nak bw balik. Kalau boleh nak 1 beg je. buh suma 1 beg. Takda la kiri kanan nak bawa beg kan. Dengan kids lagi kan. Memang hadoi la kan. Hihihi... kang ada yang terpaksa beli share kat bas pula kan. Almaklumlah kena ada share kat bas supaya kids mamaG senang nak buat sukati dia hahahaha. Gurau jek..

Ok lar, merepek dah ni... doakan perjalanan pergi dan balik mamaG sekeluarga lancar sentiasa ya. Nak siap siap tido dah ni. Letih amat dah. Sok nak keje pulak. Banyak mende nak settlekan. Selasa gue cutiiiiii.. yeay!! Hihih

Nite nite korang suma. Muaaxx...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Hunting Hunting Day

Celoteh Aku MamaGlam at 5:04 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Hari ahad kan. Baru teringat mo pi belikan kids kasut. Kasut yang ado dah xberapa nak muat. Kids kan tengah membesar jadi kaki pun cepat memvesar juga. Tu yang kadang kurang suka belikan kasut. Bek beli sandal ja kan. Huhuhu...

Dari jam 11 pagi meround jalan jalan carik kasut kids ni. Sampai skang ni takda lagi berkenan. Kids dah berkenan tapi mak paknya pulak tak berkenan hehhee.. uminya dah berkenan, ayahnya la pula tak berkenan. Hurm.
Tau je la taste mamaG ngan mr. Hubby memang totally different. Pendek ka macam langit dan bumi gituukkk. Hihihi... payah naw nak cari kata sepakat bab bab taste fashion ni. Hihi anak anak jugak yang kesian kan. Penat berjalan. Hihi..

Ok takpa, skang ni tengah singgah kedai gunting rambut dulu. Nak gunting rambut rayyan bagi encom katanya hahaha.. yang si irfan ni dah surrender dah. Baik punya lentok kat keta dah. Nak jalan pun tak larat dah. Faham jugak la, irfan kan posa. Rayyan pun posa jugak. Kesian dorang. Tak pa, pas gunting rambut rayyan kita pi carik lagi kasut tu okeh. Last place la k. Lepas ni dah boleh balik nak prepare untuk buka posa pula kan. Dah kul 5pm dah ni. Haduiii... nak gi carik pesanan umi mamaG pulak tak jumpa cari lagi ni. Last last minit la kan nak pesannya pon kan. Hihihi...

Okeh la. Kitorang nak start hunting kasut kids ye. Kasut uminya dah jumpa. Hehehe.. sempat lagi tu ngap sepasang utk sendiri. Hadoi la si mamaG ni. 

Okeh la korang, jumpa next entry ya. Selamat berbuka posa ya nanti.



Sempat membebel via Blogaway 😘

Dear Best Friend...

Celoteh Aku MamaGlam at 12:34 AM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Makasi wahai bff n besfren ye. MamaG sayang korang...



Sempat membebel via Blogaway 😘

Fullblast Weekday

Celoteh Aku MamaGlam at 12:29 AM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Sepeeti biasa. Monitor tekanan darahku yg masih rendah ini. Hurmm

Demam panas melanda lagi d hujung minggu.. tpaksa cuti ari isnin sebab mo rest... pic by mr. Rayyan

Selasa pula bertugas di booth pameran. Nampak tak muka kite masuk tweeter? Hihihi

Rabu ajak kids mkn kt luar without mr. Hubby. Okeh kedai makan ni aku ada share tau. Sebab tu kids aku xreti diam. Siap nyanyi kat kedai mkn tu. Baca doa kuat untuk suma org kt kedai mkn tu. Hahahah

Kamis lak jadik usherer presiden dan dulang girl untuk menteri sempena majlis watikah penyampaian sijil pelantikan presiden2 di tribunal ni.





Sempat juga beli kasut utk ganti kasut den yg terputus rabu lepas tu.

Jumaat lak sibuk la bergebang orang sini panggil utk siapkn bubur lambuk.





Akhirnya ada juga pix ketua disebalik program ni...



Pelan2 siapkan acara tahunan ku. Sampul raya la apa lagi. Tiap kali stress or penat buat keje je. Stop kejap buat mende ni. Br la rasa release kjp. Hehehe... yg bertuah je dapat sampul eksklusif ni okeh. Hehehe

Miss ChiChi the cat... ni la gaya dia tido kaki tangan suma nek atas. Kejung gitu je. Hihihi..

Yess memang fullblast weekday in da opis. Dimulakan dengan demam panas selama fewdays before ni kan. Tambah lagi banyak program nak kena buat di bahagian ni. Tambah lagi program yang mamaG kena lead sendiri sebab program tu di bawah biro kebajikan yang diketuai oleh mamaG ofkos.
Program jabatan lagi. Banyak juga benda mo kena buat but syukur juga la ada kawan kawan yang baik hati dan sukarela nak tolong. Kalau dah namanya mamaG yang lead ofkos la xda pic mamaG kan. MamaG juga la jurugambarnya. Tukang basuh beras, tukang hias, tukang gaul bubur, tukang cek sumanya ok ke dak. Tukang buat report dan paperwork. Tukang selesai maslah kekurangan. Segala tukang bagi mamaG. Nak make sure everything goes well. Dan syukur alhamdulillah. Semuanya berjalan baik. Walaupun penat but mamaG hepi. Walaupun badan tak berapa sihat... ada 1 lagi program yg bakal mamaG lead. MamaG tengah prepare siap2 dari skang b4 mamaG bercuti panjang. Tambah lagi keja hakiki yang datang last minit menimbun. Asal nak cuti je jadik gini. Hihihi.. bertabah je la.. kang tak berkat lak gaji tu kan. Hihi..

Tadi siang pula mamaG baru dapat tau akan ada 1 lagi amanat yang mamaG bakal galas. Amanat keja yang mamaG harap sangat tak perlu mamaG galas. Sebab buat masa ni tugas sedia ada pun tak berapa nak tergalas dah hahaha... tapi tak pa la... anggap ja la itu satu lagi amanah kerja utk ditunaikan, sumbangkan tenaga dan pengetahuan yang ada dan ilmu baru untuk mamaG pelajari. Kan kan kan...

Seperti kebiasaan dan setiap tahun tiap kali raya, mamaG akan sediakan dan create sendiri sampul duit raya mamaG hohoho.. eksklusif utk anak2 buah mamaG belah mamaG dan belah suami serta anak anak kwn kawan rapat mamaG sahaja. Tau napa limited dan eksklusif? Sebabnya di sampul tu ada pic mamaG sekeluarga. Dari mula mula kawen, berdua je. Pastu ada anak sorang, jadi pic bertiga pula. Hingga la ada anak dua so pic berempat la. MamaG bagi pada famili rapat dan kawan rapat je. Sebab sampul mamaG ni bukan untuk disepah sepahkan lepas dapat duit. Hehehe.. sebab tu kalau mamaG nak bagi duit raya utk anak buah, mamaG serah pada mak pak dorang je. Spy boleh simpan. Xda la bersepah sepah orang buang dan pijak pijak sukati. Kalau pun nak buang mamaG siap pesan suh koyak dulu baru la buang. Bukan apa, kita kena berhati hati kan. Ragam manusia ni banyak. Kang ada yang percaya menda khurafat kan, gi pulak mandrem pic kami sekeluarga kan. Hah macam mana tu kan.

So for those yang dapat sampul mamaG ni, arap sangat la simpan elok elok, sentimental value tu hehehe.. kalau rasa taknak simpan, nak buang. Boleh je. Tak keci ati pun tapi dengan syarat, sila koyak dulu ya sampul tu before buang ya. Makasi makasi.. hehehe. Raya kali ni mamaG buat sampul yang designnya simple je. Bukan sebab takda idea nak buat, idea banyak dah imagine nak buat macam mana designnya tapi takda masa yang cukup nak buat. So buat ala kadar dan paling simple je. Yang penting effort dan sentimental value ado. Hihihi..

Jumaat ni, mamaG memang bizi amat. Dengan badan tak berapa nak sihat. MamaG gagahkan juga la siapkan keja selagi boleh dan semampu secepat yang boleh. Sebabnya minggu depan nak balik kampung dah ari selasa tu. Hihihi..

Ujung minggu ni bila dah sihat skit, mamaG plan nak kemas rumah. Nak kosongkan peti ais, sental dapur dan tandas sebelum balik kampung. Ni mamaG risaukan si ChiChi ni. Sapa nak jaga dia dekat 2 minggu ni. Makan minum kencing berak dia cane la. Risau pula mamaG. Arap arap chichi ok la nanti di rumah yer.

Okies la. Ni je untuk kali ni.



Sempat membebel via Blogaway 😘


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea