Laman

24 February 2013

Tahniah, Kazen.

Celoteh Aku MamaGlam at 5:38 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Tahniah kazenku yg telah berkahwin. Wah tak sangka oo. Cepat brtu lmasa berlalu kan. U've grown up oredi kan. Kalau dulu, kazen yang sorang ni memang kazen yg unik dan cengeng ofkos sebab dia anak bongsu.

Tak sangka pula ko punya jodoh sgt awal sampai. Rasanya macam kamu baru jak abis SPM. Hurm, neway i doakan yg terbaik buat kalian newlywed very young couple. Moga korang bahagia, dipanjangkan jodoh dan umur, dimurahkan rezeki, dilindungi selalu dan dirahmati. Dah jadik suami orang ni jgn cengeng cengeng lagi tau. Jgn notti notti.. Enjoy ur marriage life.

Wat Women Need The MOST!

Celoteh Aku MamaGlam at 5:33 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Siapa setuju kenyataan gambar tu? Betulkan, inilah momen yg paling diperlukan oleh setiap wanita. Sekejap pun jadi la. Terutama bagi yang tiada bibik or orang gaji. Yang terpaksa handle semuanya. Lagi kesian kalau dapat para suami yang berat tulang nak tolong bini. Dan bini tu pula, keluar bekerja juga macam sang suami. Kesian kan. Jadi para sang suami, kadang kadang tu faham faham sendiri la kan. Jangan sampai si isteri tu dah tak larat badan or jatuh sakit, baru nak sedar kan. Tahniah dan syukur kepada para sang suami yg memang memahami, ringan tulang dan menjaga kebajikan si isteri.

Demam Panas Yang Sejuk..

Celoteh Aku MamaGlam at 3:57 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Aik mcm mana tu ek? Hah korang penah tak, bila korang demam, dalam badan bila letak temp suhu mmg panas gila around 39-40degree tapi korang rasa kesejukan yg amat sampaikan badan menggigil? Hah tu la maksudnya.

3 hari kena demam macam tu, dapat MC dua hari sebab tambah lg doktor kata tekanan darah rendah, jadi pening yg amat la, bila gerak je nak pitam sokmo. Nak mandi pun fikir lama, sejuk gila kot! Walaupun sebenarnya suhu badan tu panas dan harus mandi utk disejukkan. Memang menggigil la hah. Kalau tido asik terkejut terkejut, macam baby la pula kan. Hari hari kena pakai stoking nak cover rasa sejuk.

2-3 hari kejanya memang tido je la, sebab badan memang tak larat. Tapi bila budak2 ni ada kat rumah, memang tak berehat sgt la mamaG. Terutama si Rayyan. Mula la naik hangin satu badan. Hahaha..

Syukurlah, demam tu dah ok sikit2. Hari ni mamaG dapat buat keja mcm biasa.

Kini Bersua

Celoteh Aku MamaGlam at 3:49 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Assalam semua. Mak ai lamanya tak update blog kan. Hurm, bukannya malas tapi asik tak sempat ja. Tiap kali ada idea datang utk buat entry, mesti ada ja keja mo kena buat time2 tu juga. Ish ish ish alasan!

Sudah masuk tahun 2013 pun masih juga tidak ada entry baru kab. Hehehe atleast wish2 new year ka kan. Watever la kan. ;-)

Jadi utk entry pertama utk tahun ini, walaupun sudah terlampat sebab sudah mo masuk bulan 3 ni, tetap juga mo wish to all my frens and readers a very joy, prosperity, happy, blossom, and blast new year of 2013. Moga tahun ini memberikan kita semua kebahagian, kesihatan, rezeki yg murah, jodoh yg berkekalan, dilindungdaripada bahaya dan penyakit, kejayaan dan kegembiraan.

Nah kau, panjang wish aku sekali nafas lagi tuh. Hahahaha..

So, utk tahun 2013, tiada apa yg lebih mamaG harapkan selain daripada memohon agar Allah swt panjangkan umur dan berikan kesihatan yg berpanjangan supaya mamaG dapat terus menguruskan amanat dan kewajipan mamaG sebagai seorang anak, kakak, isteri, ibu dan juga kawan. MamaG cuma mo hidup bahagia, sederhana dan happy dgn family dan kwn2 without any demanding and arguing.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea