Laman

13 October 2010

Kenapa??!! why??!!! Why??!!!

Celoteh Aku MamaGlam at 2:18 PM
Cerita ni: 
Salam readers,

pagi ni mamaG bukan la sibuk mana pon, mood masih lagi tak berapa rajin nak wat keje yang ada kat tray in tuh.. huhuhuhu... tadi dok sibuk bergosip isu semasa ahaks!. Almaklumlah, boss tadak, pi parlimen... Ekceli, bukan gosip sangat juga pon, tapi saja nak 'catch-up' cerita kat opis ni sepanjang pemergian mamaG giteww... (hah, memang dasar penyibok betul mamaG ni tau).. hihihi, sekadar mengambil tahu orang kata (Yo lah tuh!)..

Ok, enuff wif dat.. ekceli mamaG nak cerita pasal tajuk entri kali nih.. Nak tau apa yang ter-"kenapa?, Why? n Why?' tuh??.. hah, ni nak bagitau ni.. mamaG ni memang la dalam diri ni, memang dah pasrah giler dah ni terhadap diri sendiri nih.. hahaha, boleh pulak ek.. Bukan apa, mamaG ada 1 bakat yang memang bukan lagi terpendam tetapi dah memang hebat la kata orang tuh.. hahahaha, puji diri lak..

Bakat nih, memangla, salute gila nih.. kalau boleh nak pass kat sesapa yang sudi, hahaha.. nak tau ape dia??.. hah bakat MENGOYAKKAN PURSE! Pantang betul tgk apa2 yang kiut, cantik n praktikal.. hah, mesti pantang kalau tak beli.. biar duit dalam bank tu tinggal RM100, pun boleh jugak.. selagi tak tinggal RM1, hah ada la tu nak beli..

mamaG yakin, ladies kat luar tu pun sama kan, kan kan.. tapi bakat mamaG ni, dah tahap teruk dah nih.. Kalau tengah bulan lagi la, lagi syok shopping.. rasa PUAS GILER!..

Hahaha, ari ni saja mamaG dah ter-shopping 2 item.. hah, tau apa dia?.. 2 helai baju kasual, pastu perfume... adoiyai.. Orang kan, time-time macam ni kan, punya la jimat2 duit sampai ujung bulan, mamaG ni pula lain..  Kalau bab spending, hah serah jer pada mamaG, bakat memang terserlah keayuannya. Ahaks!

Kadang-kadang tu pernah juga terfikir, napa la mamaG tak ada bakat jual barang ker macam kawan-kawan opis mamaG yang memang hepi jer bila nak jual barang kat mamaG nih.. , hah boleh juga la dapat duit kan (memandangkan bakat BIG SPENDER sentiasa menyinar!)...kenapa??!! Why??!!.. Ada hikmah ker semua ini??.. mungkin jugak kut.. boleh la bantu sold out barang-barang kawan yang wat biz ni kan..

So, kepad sesapa yang nak barang dorang ni laku, hah silalah jumpa mamaG.. kalau tak beli 2-3 item pun, 1 item pown jadik la.. Tambah-tambah lagi, bila item tu kiut dan wat mamaG nampak glam atau seksis.. Ahaks!

Sekarang ni pon, mamaG tengah usha handbag ngan kasut heel kat satu butik kat Jaya Jusco.. hahaha, tak sabar sungguh nak pi beli...

Kepada ladies di luar sana, jangan la jadik macam mamaG... sayangi la dompet anda, okies..
(speaking of dompet, mamaG jugak dompet lover, suka tukar-tukar handbag, kasut n dompet)..

4 comments:

  1. shopping-holic...jangan sampai membazir udah le...hehehe

    ReplyDelete
  2. k pas ni kite g alamanda ek...

    ReplyDelete
  3. mamaG apakata mamaG try Shaklee...membuang duit ke arah yang baik...Insyaallah boleh perbanyakkan susu, improve taraf kesihatan kita dan si anak...tetetetete...aci tak?

    p/s:mamaG opis kat mana...I kat M***U, baru posting minggu ni ahaks..

    ReplyDelete
  4. tula dugaan shopaholic.. ni boleh masuk sesi the true confeesion of shopaholic nih.. hahaha..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea