Laman

09 August 2014

1day Outing Wif Love

Celoteh Aku MamaGlam at 9:04 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
3hb Ogos - semalam baru balik dari Kampung lepas cuti kurang seminggu sempena raya aidilfitri. Hurm sob sob sob, tak puas la cuti raya kali ni. Kejap jew. Penat satu hal la, tak puas lepak ngan famili satu hal jugak. Hurm. Tak da rezeki tahun ni. In shaa Allah tahun depan kita vuti lelama skit ek.

Hari ni kami outing sekitar bandar Labuan jew. Bawa budak budak ni beli mainan kat ujana kewangan, c ayah pulak nak pi beli selipar sebab seliparnya putus la pulak masa raya. Huhihu.. Nampak sangat beraya sakan. Hihihi.. Pastu pi open house member opis. Then baru la lepak2 pantai bawa kids mandi. MamaG tak mandi la. Malasss.

Tau je la pompuan kan. Bila mandi ni leceh. Banyak sangat lapisan nak kene pakai. And take time nak bersiap kat tandas nak pakai itu, sarung ini, and so on. Hihhii.. So leceh... Bek mamaG jadik tukang gambar, tukang selfie dan lepak lepak chillin di tepi pantai sambil mamam mamam jajan (wah mama lagi??!?!) Hihihi...

We had fun today. Lets d pics talk!





















Weekend Kami...

Celoteh Aku MamaGlam at 8:43 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
09 Ogos - hari ni sabtu, macam biasa la rutin mamaG di rumah pagi kemas rumah, sental aljambani dan dapoq, sapu n mop lantai. Daaann yang paling tragik sekali, cuci kain baju. Tau napa tragik, sebab sampai skang ni mamaG masih lagi tak beli mesin basuh. Ntah la napa. Hihihi... Kadang rasa macam tak ada pun tak apa. Tapi nila kain baju berlonggok mengalahkan gunung kinabalu, baru la nak salahkan diri sendiri pesal la tak beli mesin basuh. Hihihi.. Mula la sakit pinggang.

Hari ni ada few jemputan open house kawan ofis dan juga taska. Memandangkan hari ni penat n sakit pinggang, berehat pun sampai terlelap (wah gigih la konon ni buat keje kalah kalah buruh kasar penatnya ekekeke), kids pun tertido gak, tuen ujan pulak tu, jadiknya xde la sangat kuar ber open house. Hihihi.. Alasan!!!

Tapi tadi bangun je bebudak ni terus la memujuk mamaG bawa dorg pi main kat playground di marry brown. Hurm layan kan je la. Daripada terperuk kat umah kan. Kesian dorang budak budak ni. Tapi b4 tu singgah la kejap open house taska budak budak ni. Leh isi perut jap b4 men playground kan. Hihihi..







Suka dorang dapat men di marry brown. Biasanya playground kat sini je la mamaG suka bawa dorang. Selamat, selesa, bersih dan mamaG blh relax sambil tengok dorang men kan.

Kebetulan pula hari ni ada orang reserve tempat utk celebrate bufday. So, irfan n rayyan tumpang sekaki la. Hepi dorang men ngan maskot marry brown n dapat belon lagi. Hihihi..

K la tu jer nak share. Pasni nak balik umah dah. Tak leh lelama kat luar. Bahaya bagi kami yang xda bodigad lelaki ni. Hihih.. Nanti mamaG cerita lagi yerk.

Assalamualaikum suma...
Muax muax muax... 💁

Weekend Kami...

Celoteh Aku MamaGlam at 8:39 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
09 Ogos - hari ni sabtu, macam biasa la rutin mamaG di rumah pagi kemas rumah, sental aljambani dan dapoq, sapu n mop lantai. Daaann yang paling tragik sekali, cuci kain baju. Tau napa tragik, sebab sampai skang ni mamaG masih lagi tak beli mesin basuh. Ntah la napa. Hihihi... Kadang rasa macam tak ada pun tak apa. Tapi nila kain baju berlonggok mengalahkan gunung kinabalu, baru la nak salahkan diri sendiri pesal la tak beli mesin basuh. Hihihi.. Mula la sakit pinggang.

Hari ni ada few jemputan open house kawan ofis dan juga taska. Memandangkan hari ni penat n sakit pinggang, berehat pun sampai terlelap (wah gigih la konon ni buat keje kalah kalah buruh kasar penatnya ekekeke), kids pun tertido gak, tuen ujan pulak tu, jadiknya xde la sangat kuar ber open house. Hihihi.. Alasan!!!

Tapi tadi bangun je bebudak ni terus la memujuk mamaG bawa dorg pi main kat playground di marry brown. Hurm layan kan je la. Daripada terperuk kat umah kan. Kesian dorang budak budak ni. Tapi b4 tu singgah la kejap open house taska budak budak ni. Leh isi perut jap b4 men playground kan. Hihihi..







Suka dorang dapat men di marry brown. Biasanya playground kat sini je la mamaG suka bawa dorang. Selamat, selesa, bersih dan mamaG blh relax sambil tengok dorang men kan.

Kebetulan pula hari ni ada orang reserve tempat utk celebrate bufday. So, irfan n rayyan tumpang sekaki la. Hepi dorang men ngan maskot marry brown n dapat belon lagi. Hihihi..

K la tu jer nak share. Pasni nak balik umah dah. Tak leh lelama kat luar. Bahaya bagi kami yang xda bodigad lelaki ni. Hihih.. Nanti mamaG cerita lagi yerk.

Assalamualaikum suma...
Muax muax muax... 💁

08 August 2014

Happy Bufday To Us!!

Celoteh Aku MamaGlam at 11:08 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Hari tu 1hb Ogos, kami sambut bufday bagi yang lahir bulan Ogos. Sapa lagi lau buka kami 3 beradik perempuan. Daaann plus anak kami. Ada dua orang.

MamaG - 16hb Ogos
(tak lama lagik tue, yeay! Sila bg hadiah 😍)

Naufal - 10hb Ogos
(anak buah, anak enoor)

Enoor - 5hb Ogos (sis no3)
(Alaaa baru je lepas.. 😝)

Rayyan - 2hb Ogos
(anak mamaG no2, pic d bwh)

Ieda - 1hb Ogos
(Alahai dah expired dah... 😜)





Sambutnye dah tengah malam. Lepas baru balik dari open house d beaufort. Penat tapi hepi. Hihhii..

Doa mamaG kepada mereka mereka tersebut di atas, moga kalian dipanjangkan umur, murah rezeki, diberi kesihatan berpanjangan, diredhai, dilindungi, bahagia, berjaya serta kekal kiut dan ceria kecoh kepoh as owez! MamaG love uolls! Muax muax muax..

Bulan Posa Hari tu - Eksaited Deko Opis

Celoteh Aku MamaGlam at 10:39 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Masa bulan posa hari tu, bizi la konon nak hias opis. Sebabnya jeles ngan bahagian len dah siap siaga menghias bahagian masing masing. Bahagian aku??? Macam tu jerrr.. Dan tggl lg seminggu lebih nak raya. Tapi opis gue sama je mcm tak ada apa apa kejadian.

Ni tak boleh jadik ni. Nak jugek macam bahagin len. Happening. Sebok hias opis, anyam ketupat reben, lampu lip lap lip lap ko! Gue pun nak jugek!!! Hari hari mamaG dok tanya pegawai mamaG 'bila nak hias?' 'bila nak hias?' Hihihi.. Padahal pegawai gue time tu quit bizi jugak. Hihihi...

Last2 sorang pegawai gue ni layan jugak la rengekkan mamaG yang sebok la nak hiasssss... Dia ajak gi market beli hiasan yang mamaG nak guna utk hias opis. Hehehehe... I loike! Apa lagi mamaG g la grab lampu lip lap lip lap dulu weh! Harusss la! Hahahaha.. Ngan few la sampul n reben kan.

Petang tu jugek semangat waja la mamaG n sorang pegawai mamaG tu menghias opis. Kami dua je time tu semangat ekasaited menghias. Hihihi... Tenkiu pegawai gue... Baru la rasa opis kita dalam mode raya.. Hihhii.. I loike!







Jadiknya ku dah pun berpesan dan berpakat bahawasanya suma hiasan raya d opis termasukla lampu lip lap lip lap ku yg comey tu akan terus terhias di situ selama sebulan. Sebab raya kan sebulan. Ekekeke...
Selamat hari raya...

Kebetulan juga the nextday nya ada program jabatan. Suma kena pakai baju melayu macam raya gtu. Hah jom tengok gelagat hero hero ofis mamaG yg sporting n gila gila..








Nota ya, bos gue yg berbaju ijo tu non muslim. But he's sgt sgt sporting dan baik...
Okeh, sekian. Hihihi..
Muaxxx.. Xoxoxoxoxo

Wah wah wah...

Celoteh Aku MamaGlam at 10:11 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan
Hamboi hamboi lamanya menghlang c mamaG kan. Waduh bukan takmo update tapi malassss. Kuikuikui... Ampooonnn... Banyak sbenarnya cerita mo share ni. Hiihi..
Oh psl life d labuan, alhandulillah beransur okay dan mamaG hepi dengan keadaan sekarang ni. Takda la rasa down macam mula mula pindah ke sini. Kuang kuang kuang. Mungkin sebab dah dapat tune kut life di sini.

Sooo first nak citer pasal apa ni? Hurmmmm.... Okay jap. Pilih gambar jap nak dijadikan topik ya...

Wokay jumpa dah nak crita apa ni. Wokay nak citer pasal kitorang nek feri baru. Feri kereta namanya Putra Jaya. Okay la feri baru ni, not bad. Laju pulak tu sampai ke Menumbok, Sabah dari Labuan. Cuma sejam 15 menit je ko! Biasanya feri kereta yg len tu amik masa dlm 2jam 30menit. Mak haih, jenuh tunggu dalam feri. Hihihi... Cumanya bagi mamaG la bad site of feri yg baru ni, dia keci skit la utk ruang penumpang daaannn, tangga dan kaki 5 feri ni memang curam dan macam tak selamat jew. Merbahaya la lau tak pegang betul betul pagarnya terutama time nak turun tu. Memang sama ada terusss jatuh ke laut or jatuh ke dek parking kereta.

Ni few gambar yang sempat dirakamkan kami 3 beranak. Korang layankan je laa ek. Hihihi.. Dah memang DNA dalam badan tu gitu kan. Ekekeke...









Sekian....

Hahhahahha...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea