Laman

22 April 2013

Siapa Nak Tiket Free Balik Sabah? Jom Balik Mengundi. ~ Sayang Kinabalu..

Celoteh Aku MamaGlam at 3:35 PM
Cerita ni: 
100 berbalas bebelan

Assalam semuanya..

okeh ni mamaG nak kongsi sikit untuk semua anak-anak jati SAbah yang nak balik mengundi tetapi tak dapat sebab harga tiket kapal terbang terlalu mahal.. Korang boleh ja sms kan details peribadi yang dorang nak di dalam gambar tuh..

To be eligible for the free tickets, you must be :
1. Sabahan working in Peninsular
2. Has registered as Pengundi! Pls check your status here.
3. SMS your full name, NRIC no and HP no to the number above (013-386 7255 / 011-2611 5279).
For those yang sudah beranak-pinak di Semenanjung (macam saya!), free return tickets provided to your kids too!  Ini kali la.. orang Sabah bilang! Hehehhe... 

BUT watever it is, jangan terlalu gembira dulu selagi belum terima tiket kapal terbang di tangan anda ya.. We would never know sama ada ini betul ka tidak.. 

but mamaG ada la try call those number, dan nombor tu wujud. so lega sikit. bukan apa takut la kalau scam kan..

Pihak brkenaan kata, dorang akan bagi tiket balik ke Sabah 2 hari awal sebelum PRU bermula tarikh 2, 3, 4 mei so korang pilih la nak tarikh balik kampung tu bila di antara 3 date tu.. begitu juga untuk balik ke semenanjung dorang bagi tiket 2 hari selepas PRU. 

so, korang pun try la manatau ni memng betul2 dan rezeki korang dapat tiket free, so boleh balik kampung free2 ja kan.. mamaG pun tengah tunggu jawapan daripada pihak Program Sayang Kinabalu ni anjuran KDM. Jadi sama-sama la kita berharap ya dapat tiket free tanpa ada maksud terselindung.. huhuhuh...

Sekian..


14 April 2013

Kalender Puasa Islam.

Celoteh Aku MamaGlam at 4:29 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Untuk manfaat semua. Moga puasa kita diterima dan amal ibadat kita diberkati. Insya Allah

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tips Untuk Pikat Hati Suami

Celoteh Aku MamaGlam at 4:27 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Dapat daripada rakan fb. Moga bermanfaat utk semua para isteri dan bakal isteri.

P/s: ingatan untuk mamaG juga..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Father Son Activity

Celoteh Aku MamaGlam at 2:29 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Bawa kids main kereta control kat putrajaya.. wah bukan main hepi lagi.. kereta control tu hadiah daripada adik MamaG.. terima kasih dari kami...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Mum n Wife is All about me

Celoteh Aku MamaGlam at 2:24 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Indeed, it is true tho. Biasala kalau ada kids di rumah, yang aktif bekerja membakar kalori dorang, mmg disitulah kita dapat kenal siapa sebenarnya seseorang wanita itu.. faham tak korang ayat mamaG ni?

Pendek kata, kalau nak kenal watak lain seseorang wanita itu or nak uji ketabahan dan kecekalan wanita itu, cuba la para suami bagi isteri anda beberapa orang anak untuk dia uruskan.

Korang pasti akan terkejut punya la.. the other side of women when comes to kids matter.

Dan rumah pula, kalau terlalu atau sentiasa nampak  kemas, itu bererti sama ada dorang ada maid or dia suri rumah or anak2 dah besar untuk maintain kekemasan rumah dorang.

Beza bagi isteri yang berkerjaya. Yang tiada maid tapi ada beberapa orang anak. Pernah bayangkan penat dan stressnya si isteri bekerjaya? Nak settlekan kerja lagi, nak uruskan anak lagi awal pagi hantar pegi taska/skola, petang pula ambi balik. Balik rumah anak start enjin buat keja 'mengemas', si isteri pula sibuk masuk dapur lepas letak beg, buka tudung tak sempat tukar baju sebab nak masak makan malam.

Lepas tu tak rehat spenuhnya lagi tu, layan anak dan hubby pula. Rehat bila nak tido jew. Tu pun tak leh tido lena sebab bagi yg ada anak keci pulak, kena bangun malam2 buta buat susu la, anak ngigau la, nangis la.. besok pagi subuh lagi dah bangun siap2 nak pegi keja pula. Buat rutin biasa la..

Dats women are.. but never arque coz they do it sepenuh hati n wif full of love..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Barulah Boleh Bernafas..

Celoteh Aku MamaGlam at 1:52 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Ni masuk hari ke3 mamaG demam sebab tonsil. Suara memang rock O. Perit gila sakit ni. Ekceli demam dah lama la dah seminggu demam. Cuma kejap teruk kejap ok.. tu yang malas dapat demam macam ni.. badan jadi penat dan mood jadi swing2.

Hari ni Ahad, enchek hubby dah selamat dah pegi kelas awal pagi tadi lagi. Tinggallah mamaG yg masih sakit ni dengan kids.

Waduh, tak boleh tahan la tengok rumah ni tak berkemas dan tak bermop. Lantai kotor jew... terpaksa gagahkan juga la dirih ni kemas rumah, vacum dan mop lantai ni.. siap masak tengah hari...

Sori la kids, umi korang ari tak sihat sangat jadiknya cuma masak nasi goreng jew.. sori ya.. next time umi masak sedap2 okies..

Wahhh, dah siap mop lantai baru la rasa segar sikit udara dirumah ni... rasa macam mo sihat sikit badan ni. Kepala pun rasa ringan skit.

Jadi, memandangkan mamaG dah tidokan kids, enchek hubby pun lambat lagi nak blk abis kelas, so bolehlah rehat dengan aman, tenang dan udara yg segar dengan bau buah epal di lantai... wahh heaven..

Makasih Ya Allah.. syukur atas nikmatmu, syukur atas ujian penyakitmu...

Published with Blogger-droid v2.0.10

13 April 2013

Jubah Si Orang Sakit

Celoteh Aku MamaGlam at 8:23 PM
Cerita ni: 
0 berbalas bebelan

Napa namanya jubah si orang sakit? Sebab yang jahit ni tengah sakit. Dek kerana bosan menahan sakit, dia pun pegi la potong kain, jahit la ia menjadi baju jubah. Berusaha menjahit dari jam 2petang. Tak sedar siap baju tu dalam jam 5.30petang.

Hebat betul orang sakit ni ye... hahaha.. sakit2 boleh siap 1 baju dalam setengah hari. Bila time sihat mak ai lama tul nak siap. Syukurlah.. nanti boleh dah pakai pi keja...

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea