Laman

09 November 2010

Oppsss!! Terlebih sudah!

Celoteh Aku MamaGlam at 12:32 PM
Cerita ni: 

 

 

Salam semua,

huhuhu, mamaG pagi ni taklah berapa nak bz sangat, boleh la.. (padahal dalam tray in menimbun  tapi dibiarkan jer, pema***!).. Lagipula penyakit M datang menyinggah hari nih.. hahaha..

Ekceli, mamaG baru terperasan tau, mamaG macam ada satu tabiat ke apa orang panggil, dunno la dun care la  apa tapi kan, korang pernah tak bila korang tengah dok bercakap menyampaikan informasi (wah gituu!) ker gosip dengan penuh bersemangat waja kan, tetiba kawan kita potong line kita, then kiter terus blank terlupa apa dah nak cerita???? Mesti pernah kan?.. Lupa kejap, pastu ingat balik kan?..

Hah, kes mamaG ni pulak, kalau dok eksaited betul tengah bercakap then org terus potong line, habis la, sampai bila2 tak ingat dah apa nak cakap.. huhuhu.. yang paling tak bestnya tuh, mula la kepala ni dok pikir2 apa sebenarnya aku nak cakap tadi ek?.. hahah, mula la hati kecilku ini berkata-kata sampai tak lena tidur dibuatnya.. Selagi tak ingat apa yang mamaG nak cakap sebenarnya.. Waduh! parah betul… Kenapa la kita ada masalah macam ni kan?.. Bikin panas jugak nih.

Tau kenapa masalah??.. hah, sebab mamaG ni jenis yang suka bercakap tak berenti.. stop pun bila tido atau pengsan jer.. hahaha ada juga orang macam ni kan…kalau tengah sakit ke demam ker, mesti nak bercakap gak.. takda idea nak ckp apa pun, carik juga idea.. tapi jgn salah sangka ek, mamaG cuma suka bercakap isu semasa jer tak pon wat lawak-lawak bongok jer. hal-hal rumah tangga ker apa, tak minat! Cakaplah, tak kira la pasal apa, fhasion (opkos!), politik, isu semasa, game, kesihatan, lagu, apa-apa aje (ceh ikut cara shamsul ghau gau!)..

Bukan apa, 1 masalah mamaG kalau tak bercakap kan, nnt mula la lapar lah, pening kepala la, otak beku lar, blur lar.. macam-macam lar!… Kalau memang dah tadak idea nak cakap mende, hah mamaG nyanyi tak pon pasang lagu.. aduh, kalau tak, masuk air la kepala mamaG nih.. hahaha.. macam mana la hubby tahan ngan mamaG yang suka bercakap ni ek???  Tapi kalau mamaG senyap jer kat umah tu, hubby rasa tak keruan la pulak.. sunyi katanya… Gilaks!

apa2 pun syukur dia terima seadanya.. inilah mamaG sejak azali… aduh, apa nak tulis lagi nih.. lupa dah.. macam dah lari tajuk la pulak.. tula kan, dulu masa skool, tak penah nak belajar tulis karangan betul2.. nah, hambik ko! lintang pukang mamaG membebel!

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea