Laman

07 November 2010

BISKUT KACANG PEAS

Celoteh Aku MamaGlam at 2:04 AM
Cerita ni: 

Ni febret kukis mamaG…

 

Bahan-Bahan :

250gm mentega

160gm gula halus

50gm tepung kastard

2 sb tepung jagung

300gm tepung gandum

100gm kacang peas dikisar halus

1 camt vanilla

 

Langkah-langkah:

  • Butter & gula dipukul hingga kembang.

  • Masukkan vanilla dan satu kan semua tepung2.

  • Masukkan kacang peas dan tepung sikit2.

  • Tekan dengan acuan dan gliskan dengan kuning telur.

  • Bubuh hiasan atas biskut ape je..

  • Bakar 15 minit pada suhu 170 celcius

Wallah! dah siap! leh makan, tak payah tunggu raya!

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea