Laman

11 November 2010

????….. Men10 Men10…

Celoteh Aku MamaGlam at 5:06 PM
Cerita ni: 

 

Huhu, hari ni memang macam astro la pula agenda berlaku sepanjang kat opis nih.. Ya Allah, lambat lagi ker jam 5pm?.. Kalau lama lagi kat opis nih, abis lah.. ntah apa lagi yang jadik.. hihihi..

Macam-macam jadik kat mamaG ari nih dari pagi sampai ke petang… Selain daripada shopping non stop!.. Yang sedih + geram pun ada, kelakar pun ada, nerves pon ada… eksaited lagi la kannn (wink wink)..

nak cerita pasal yang geram + sedih tu, malaslah nak cerita, nanti mamaG jadik geram n sedih balik…

nak cerita pasal eksaited tu, korang semua dah tau, mamaG dah cerita kat entry yang lepas… So, takyah cerita lagi lar, nanti korang bosan pula kan.. huhuhu..

apa yang belum mamaG cerita ialah pasal nerves, kan kan.. hah, nak tau kenapa?.. Tadi tengah ari pas makan baik punya, mamaG pon pi la kat area lobi, niat di hati nak pi latihan tarian untuk cuti-cuti malaysia bulan 12 nanti di dewan serbaguna. Bersemangant tu mamaG ngan opis BFF mamaG. Tapi sepanjang jalan nak ke dewan tuh, mamaG tengok ade gerai-gerai jualan la pulak.. ah sudah! Sure mesti banyak station la ni mamaG singgah nih..

hah kan memang betul, setiap gerai mamaG singgah! habis, mamaG beli alat solek lagi… lipstik jer dah 2.. Tu pun ade lagi tu yang nak tu, tapi saja jer tanak bawak duit lebih.. Nasib baik tak singgah kedai tudung.. hah, kalau tersinggah, jawapnya terbeli la jugak.. hahaha.. Kedai handbag pun tersinggah jugak.. Hampir-hampir terbeli.. Selamaaaatt!!!

Dah Singgah tu pulak, mamaGpun pi la ke dewan, sekali tu tengok kat depan dewan tu pulak ade ramai cik missy (nurse).. Rupa-rupanya ade sesi check up percuma… MamaG pun apa lagi pi la ngan member ni.. Nerves sesangat.. dah lama tak timbang berat n cek darah sejak lepas bersalin.. Yang penting, berat badan tuh.. mamaG memang selalu compare n compete ngan member mamaG sorang nih.. Bukan pa, saja, 1 cara nak men10 kan diri gitu..

Hah, balik pada cerita, mamaG pun pi la wat cek up tuh.. huhuhu.. Alhamdulillah sihat mamaG nih.. Normal dan seimbang gituu kate missy tuh..

Yang mamaG terkejut tuh, Berat mamaG dah kurang drpada yang lepas.. Yela, risau jugak berat badan tak turun2 selepas bersalin 3 bulan lepas kan, berat turun 9 kilos... Dulu b4 mengandung pun berat dah dekat 55kg, dah mengandung lagi la tambah berat kan kan.. Sib baik sekarang daj 50kg jer.. wahahaha, suke suke suke… Semua berkat usaha ubahsuai jadual dan menu makan mamaG seharian terutama pagi.. Almaklumlah, mamaG gila makan…

Selalu main melantak ikut sukati jer, sekarang bila dah masuk anak kedua nih, darjah kematangan tu dah naik sikit, mamaG kene jaga dan men10 badan dan kesihatan.. lagi pulak umur makin lanjut… Bukan diet, tak suke diet, menyekat hobi mamaG yang suka makan tapi jaga pemakanan jer.. Kalau dulu, pagi2 makan nasi ker mee ditambah pulak dengan febret air mamaG milo ais, pergh, memang mantap! Tapi sekarang makan roti ngan minum air susu jer pagi takpon makan Quaker Oat. PAstu minum air kosong 2-3 botol.. tengah ari br lar melantak.. coz malam tak berapa nak makan sangat… Minum berais pun tadak dah… Selamat tinggal milo ais ku, selamat datang milo panas!..

 

ok la, panjang dah ni mamaG membebel nih.. boring la pulak kan.. banyak lagi kejadian yang jadik.. tapi lain kali jerl a diceritakan.. selebihnya hal-hal opis…

So, besok dah leh bergaya dengan make up baru! ahaks!

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea