Laman

03 November 2010

Khabar dari Kampung…

Celoteh Aku MamaGlam at 4:11 PM
Cerita ni: 
Pagi ni, mamaG agak telat (wah ckp indon gitu) sket sampai kat opis. Bukan pa, selain daripada kepala mamaG yang pening sejak semalam ntah kenapa n Y jadik macam tu, ada pulak eksiden kat area rumah mamaG time on d way p keja pagi tadi. Sudahnya, jalam pon sesak la.. tak bergerak lak tuh.. waduh, tensen tul! Lambatlambat lambat lagi, malasnye nak pi mintak sign pegawai… adoiyai…

Memandangkan 1st half day hari ni, tadak pe nak wat sgt (padahal kat tray in tu melambak jer, huhuhu), jadiknya mamaG decide nak blogwalking blog kwn2 la kunun tuh.. dalam tengah khusyuk membaca entry tu, tetiba hp mamaG kuar lagu stacy – Jahat (go baby go!) rupanya umi mamaG call. Umi mamaG sampaikan berita sedih wat mamaG sekuarga dari kampung… Dalam hati ni panik dah ni, mula la terfikir yang bukan bukan nih. “ada apa-apa jadik kat kampung ker?” “ Bapa sakit ker?” “ nenekku yang jelita tu tak sihat ker?”.. waduuh.. Umi pulak suka wat lambat-lambat nak gtau.. Rupa-rupanya, sepupu Umi merangkap macik mamaG baru sahaja meninggal dunia awal pagi tadi. Dengar cerita (bukan gosip okies!), arwah tu terjatuh, lepas tu Umi mamaG kata, tak tau cerita lanjut tapi yang pastinya bukan kerana penyakit apa-apa.

index tergamam sekejap mamaG… (Silent mode gitu)…
Kalau nak cerita pasal arwah tuh.. Dia memang baik. mamaG taklah rapat sgt dengan dia tapi ok la bila jumpa tu boleh la gelak tawa sambil tepuk tampar kan.. Dia juga kita spy Umi mamaG masa skool dulu. Dia keja sebagai kerani kat skool mamaG. Memandangkan mamaG agak nakal sket, jadik Umi pon tugaskan dia jadik spy part time utk jaga mamaG.. huhuhu.. wat ever mamaG wat ker apa, pasti Umi mamaG tau punya lah.. Almaklumlah, dulu mamaG tak tinggal ngan famili masa skool menengah…
Arwah ni kira penyimpan mohor besar rahsia kegiatan mamaG kat skool la.. huhuhu.. tapi mamaG bukan nakal mana pon.. nakal ala ala manja gitu…

apa-apapun, moga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama dengan orang-orang yang beriman.. Amiiin…

p/s: tak dpt nak balik kampung, kerana diriku berada jauh diperantauan orang.. :(

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea