Laman

23 September 2010

Virus oh Virus.. Why!!!!!!!!

Celoteh Aku MamaGlam at 10:58 AM
Cerita ni: 
salam readers,

hari ni mamaG x berapa nak sihat.. bukan apa, mamaG rasa la di rumah ni dah banyak virus berkeliaran lar.. ni semua start masa bulan posa lagi.. habis beberapa org ahli kuarag mamaG kena jangkit termasuklah baby Rayyan dan sekarang ni la pula turn mamaG kena jangkit start semalam.. ayoyo.. sungguh tak selesa.. tapi itu tidak menghalang mamaG meng-update blog mamaG, hihihi..

nak tau virus apa yang bermaharajalela kat umah ni?.. hah apa lagi, penyakit mata.. ntah apa namanya tapi ala yang mata merah nih.. yang kuar tahi mata bebanyak tuh.. tapi syukur la juga, sakit mata mamaG taklah teruk sangat, cuma bengkak sikit dan merah jer.. masih boleh tengok skrin komputer lagi, hihihi (kalau x mcm mana boleh wat entry ni kan?)...

tengok ni, betul tak bengkak mata mamaG...

bengkak dua2 mata lak tuh tp belah kanan la yang paling teruk.. ni pun, umi mamaG dah tolong letak ubat traditional, special made dari air tangan umi gitew.. ni yang dah kurang skit.. tahi mata yang tak sabar nak uar tu, dah xda dah... tinggal bengkak jer.. macam kat gambar tu, tu latest nanaG amik dan terus upload kat entry nih.. huhuhu.. (punyala konfiden, macam bangga pula kan mata sakit, hahaha)...

hah, nak tau macam mana nak kurangkan sakit mata dan tahi mata tuh? okies, mamaG kongsikan petua umi mamaG.. 1st korang amik gula bancuh ngan air suam,sikit jer tau, xyah buat banyak2 okies, kalau banyak tu dah boleh buat bancuh minuman, hahaha..

 ok, pastu letak ler ke dalam mata yang sakit tuh.. pas dah letak air gula tuh, korang p amik ais then tuam kat mata.. amalkan selalu.. tiap sejam ker 2 jam.. insya Allah, mujarab macam mata mamaG ni yang semakin pulih walaupun baru semalam jer kena.. tapi JANGAN LUPA juga doa minta kat Allah swt supaya dapat iizin-Nya petua tu berhasil..

ok la readers, mamaG nak rehat jap nak letak ubat lagi.. adios!

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea