Laman

22 September 2010

Jeragat Oh Jeragat! - Tip untuk kurangkannya..

Celoteh Aku MamaGlam at 9:26 AM
Cerita ni: 
Salam readers,

Entry kali ni, mamaG nak kongsi tips keshiatan kulit pula la.. especially readers mamaG yang ada jeragat, x kira la banyak ke sikit, tp adala juga jeragat, kan.. mesti korang teringin banget nak hilangan jeragat yang jadi penghalang kepada keyakinan diri korang kan..

so, sini mamaG nak bagitau rahsia untuk men-nyah!-kan jeragat durjana tuh.. nak tau guna apa???... senang jer nak carik bahan2-nya, kat rumah korang mesti ada punya la..

hah, guna ni hah --->>>
hah, dah tau kan apa bahan-bahannya.. betul x kat rumah korang semua mesti ada benda-bendi semua kan.. hihihi...

okies, apa nak wat ngan bahan-bahan ni semua?

1st sekali, beras tu korang tumbuk sampai jadi halus.

pastu, gaulkan dengan serbuk kunyit sampai sebati.

pastu pulak, gaulkan pula dengan putih telur (putih jer tau, yang kuning tu, boleh la nak wat utk menda lain, macam puding caramel ker, wat kek ker, apa-apa pon boleh, ahaks!)

dah sebati tuh semua bahan tuh, cuba korang lumurkan ke muka ataupun jeragat spot ala masker gitew. o yah, jangan lupa selawat 3 kali hihi, bukan pa nak minta berkat semoga berhasil. insya Allah...

nanti bila dah kering, basuh la muka tu.. kang pelik pulak muka kuning semacam.
hah, senangkan, xyah nak p beli produk mahal kat luar tuh.. guna ja yang tradisional..

okies, selamat mencuba...

1 comment:

  1. salam..wah akak...menarik petua ni..heheheeh...xde jeragat tapi bolehla kasi org lain try..papepon i follow u la kak...nape shoutmix kat sblah tak berfungsi?..by the way camne kite nye layout leh same ye?..heheheh nvermind, yg penting happy blogging...follow u, jom follow balik :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea