Laman

07 September 2010

Bikin panas....

Celoteh Aku MamaGlam at 3:02 AM
Cerita ni: 
Salam readers,

mlm ni mo crita psl ada satu blog ni kan, bikin panas betul.. credit to my lil sista ieda yg bgtau psl blog ni.. pemiliknya kalau nda silap cina n from sarawak.. duina, ada 1 post entry dia tu crita psala BANDAR SANDAKAN.. dia ni jenis yg suka travel, jd ada satu hari tu dia travel la d sandakan.. walaupun aku ni bkn la lahir d sandakan kan, half of my life tu mmg d sandakan la jg.. kg bapa mamaG jg d sandakan.. keluarga pun ramai d sandakan jg.. 

        mo di kasi jadi cerita, tuan punya blog ni, post entry psl sandakan pasal perkara2 yg xbaik psl sandakan nih.. mmg, kalau u all semua baca entry dia, mmg mcm menghina sandakan.. mmg berabis betul dia mengutuk sandakan tau.. 

dia mempersoalkan, napa sandakan dun have all those starbucks, 7 eleven n mcm2 lg.. siap kutuk lg epot sandakan mcm ter-stuck di era 70's lg coz dun hv air-con... mcm mn la juga mo ada aircond kan, kalau epot tu cuma ada dinding d kiri n kanan, all open.. xda pintu masuk.. so, angin bayu la jd penyejuk d epot tuh.. but not bad apa.. tp dalam epot tempat boarding, ada la air-con bah, sejuk telampau lg tuh..  adede, ini org br 1st time dtg sandakan, heran jg kan padahal dia wat entry psl sandakan based on apa dia nampak, rasa,  n dengar cerita psl sandakan drp org lain.. 

   boh tahan jg la dia dapat komen kan.. lebih 200 komen tau, ni pun blum abis semua aku bc komen dorang nih byk btl.. anna, semua komen mostly drp org sandakan sendiri yg nda puas ati ngan komen dia.. sebab, kebanyakan info dlm entry dia tu tidak tepat n x benar.. ni la kan akibatnya kalau suka-sukati saja menulis tanpa fakta yg tepat kan.. yala apa yg mata kita nampak, x semestinya hakikat kan.. mata boleh tertipu kan.. mcm ada kan lagu nasyid tu, "pandangan mata selalu tersalah, pandangan hati selalu melulu".. lebih kurang gitu la, lupa lirik jg aku nih.. yg lucu lg tuh, siap kena ugut lg bah dia oleh org sandakan yg xpuas ati tu, kalau dia dtg lagi sandakan, belum tentu lgi dapat blk hidup2.. doina, mati la.. kesianannya.. 


bah, pa2 pon peringatan kepada semua readers dan diri sendiri jg, kalau mo berblog tu, nda salah tp ayat2 yg kita pilih utk di taip tu biarla very very very wisely.. kalau tidak, jd la macam pemilik blog nih.. pak ata kamurang p lawat blog dia di kennysia.com
 

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea