Laman

13 January 2016

Today

Celoteh Aku MamaGlam at 9:37 PM
Cerita ni: 

Hari ini, tak banyak aktiviti nak ke hulu ke hilir buat keja. Tak macam hari semalam, mamaG asik takda kat workstation. Ke hulu ke hilir jek, turun nek tangga segala. Bukan takdak lif, tapi lif kat opis ni tau tau la nak kata apa... lambat yakmat... sakit ati tunggu.. selama tunggu tu rasanya dah lama da sampai ke tempat nak g kan. Huhuhu.. abis sakit lenguh segala urat kaki. Tak kira lagi urat kat otak tegang dok berfikir hal keje.. urat bahu kejung dek asik angkat fail fail... eh tetiba rasa macam ayat makin lama macam makin membebel dan merungut la pula kan hahahaha.. okeh skip dat part hahaha.. pendek katanya semalam adalah hari paling penat untuk aku untuk minggu ini di tahun baru ni... hahaha...

Hari ni pula seharian punggung duk stay kat kerusi di workstation jek. Try to settlekan watever keja keja yang tertangguh selama seminggu. Selera makan pun da swing... ari ni banyak diam jek.. malas nak bercakap dah. Cakap bila perlu jek... tak larat da nak layan kisah tragis kat opis ni hahahha... propa sangat kan! Buat keja sambil sumbat telinga dengar lagu lagi nyaman... sedar sedar dah kul 5petang... kemas kemas meja, henbeg segala, balikkkkk... hihihi...

Ari ni kena pi amik kids kat sekolah sebabnya enchek asben kena duty malam... ahhh bosan la malam ni takdak kawan gaduh mulut hahahhaa... lepas amik Mr. Rayyan tadi sempat singgah pasar malam sementara nak tunggu masa ambik mr. Irfan kat sekolah... since enchek asben takdop, so malas la nak masak ari ni. Beli je ler... tetiba teringin nak makan jagung rebus... dapnyeee... rayyan lak nak ayam ala ala uncle bob gitu... since ada dekat sejam lagi nak tunggu irfan keluar, bantai makan kudap kudap la kat salam kereta ngan rayyan... dua dua hobi memang suka makan.. so makan je ler keje kami ni... hihihi..

Amik je irfan balik sekolah.. alahai kesian tengok dia.. lembik dah... penat lak tu... masuk keta rehat kejap, minum air, jamah jagungku sikit... terus landing tido... hurmmm penat betul la tu... lagi pun, irfan batuk dan badan suam suam jek... sebab tu kut tak larat... sian dia... penat asik belajar jek.. pagi petang kena sekolah... tak pa la.. moga jadi anak yang pintar ya...

Balik umah gigih suh dia mandi makan n siapkan keja sekolah. Dah siap awal boleh sambung rehat... arap arap dia tak demam la...

P/s: gambar pertama tu selfie ngan anak staff kat opis ni jugak... comel kan... baby gurl lak tu... how i wishhhh... hihihi...



Sempat membebel via Blogaway 😘

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea