Laman

08 September 2012

Alkisah Raya 2012: Dinner Wif Famlily @ Tanah Merah Baru Seafood Restoran

Celoteh Aku MamaGlam at 2:07 PM
Cerita ni: 
Time Raya Ke-3, lepas penat berposing, berphotoshoot gambar family di Studio, kami semuanya kelaparan yang amat amat sangat. Alamak, gambar photoshoot kat adik bongsu la pulak, lupa nak mintak soft copy, nanti-nanti later later, mamaG update psl photoshoot kitorang pulak ya..

ni nak citer pasal Restoran Seafood Tanah Merah Baru, Sandakan nih. Memang  best seafood dia. Restoran ni bersebelahan dengan restoran seafood Ocean King (ni pun mamaG tak penah gi gak).. hohoho..

time order makan memang tak banyak mana pun. Part yang best lagi tuh, Air jus buah, fresh punya, takda letak gula langsung. Macam restoran-restoran lain, kalau buat jus letak gula skali blend kan.. Hah yang ni pure punya okeh...Sedap. Harga makanan kat sini, memang berpatutan. Dan palinmg penting, makanan dia memang marvelous dan fresh-fresh. Nanti kalau berkesempatan, mamaG nak try makan kat Restoran Ocean king pulak la.. Tapi kene carik sponsor dulu laa.. ekekekeke...


Hah, ni la siput Kalasiu namanya.. Gila sedap berlemak menatang nih.. 1 of most faveret mamaG. Ni takyah nak masak susah-suah. Sedap lagi bila di kukus jew camtu pastu cicah sambal cili.. Wahh, terangkat wooo.. (ni bagi perasaan lidah mamaG le kan)..

Ni isi dalam siput Kalasiu tuh..
Lil Sis wif Tunang. korang tengok ikan tu, besar gilak.. (Pic ni aku tak reti la nak rotate camna lagi.. byk kali try, dia nk posisi mcm ni jugak, haih)..

Hah gila besar ni ikan kan.. Masak stim taucu... mamaG tak ingat la pulak Ayah mamaG order ikan apa ke namanya ni.. Tapi, memang sedap gila sebabnya ikan ni fresh, rasa pun manis jew.. isi dia, empuk dan gebuuu gitew...
So, pada korang yang datang ke Sandakan ni, boleh la datang ke Restoran Seafood Tanah Merah Baru. Berbaloi dengan harga dan keenakan rasa masakannya..

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea