Laman

10 August 2011

Typical Gomen Service!!

Celoteh Aku MamaGlam at 12:10 PM
Cerita ni: 

Duiyai, dr pagi sampai skang kam masih lagi di klinik surgeri ni. Tengah tunggu Prof Dr. kat PPUM ni. Suda la sampai sini awal gila jam 6.50pagi. Campur lagi pusing-pusing cari tempat. Matilah macam ni.

MamaG bukannya saja saja nak komplen service gomen sebab mamaG pon orang kija gomenkan Tapi kalau lama tunggu macam ni then campur la kena tendang ke sana ke sini. Hah sapa yang tak hangin.

Sebab tu la agaknya rakyat salu komplen tapi takleh nak wat apa-apa sebab tak mampu nak ke klinik swasta. MamaG rasa kalau la semua rakyat malaysia ni mampu kan, konfem-konfem semua nak pi klinik swasta jer. Service baik mesra dan paling penting sangat ialah cepat. Betul tak mamaG cakap ni? Betul kn. Hah mamaG tau. Sebab mamaG pun rakyat seperti anda semua jika bukan waktu kerja dan time coti.

Bak kata auntie mamaG “org sakit sempat lg nak mati baru dpt result“. “Orang sakit sempat lagi cari ubat sendiri sementara tunggu giliran dipanggil“..its way to long to wait ti be serve.

Macam skang la. Hahaha.

So, apa yang nak dibuat time busan-busan tunggu giliran ni? Woahh for da 1st time ever mamaG mengisi masa yg dibuang dengan menjawap puzzle kat harian metro. Teka silang kata, cr huruf tersembunyi dan len lagi. Hahaha. Harus di rekod ni dalam World of book rekod ni. Hahaha, biasa dia tau.. 

Selalunya memang takda maknanya mamaG nak solve puzzle kat news paper. Salu kalau bosan, mesti main game kat henpon. Takpon surf tenet kat henfon. Kali ni memang buang tebiat kut. Hahaha. Okeh lets sambung men puzzle.

Okeh, tu jer nak cerita pon. Takda menda len. Hahaha. Tajuk entry bikin panas jer kan.


2 comments:

  1. ngam! ngam!... napa nda pi klinik ja?

    ReplyDelete
  2. nda buli pi klinik. Sebab ni kes kena refer pakar sini PPUM. jadi terpaksa juga la layan.. nak menunggu seja keja dr awal pagi sampai balik. tu pun siap dalam kul 1pm. Doktor cek kejap jak, nda sampai 15 minit tp menunggu giliran, memang azab nih. sempat lagi tertidur nah.. hahaha.. Sabar seja lar..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea