Laman

09 August 2011

Asyik nak yang FREE jer ko mamaG!

Celoteh Aku MamaGlam at 3:52 PM
Cerita ni: 

Salam semua,

Okeh, ni nak kongsi sikit pasal aplikasi henpon. Tapi khas untuk Android user, okeh. Selain tu, sila baca jer untuk pengetahuan am gitu kan.. Okeh, korang tengok kan video kat atas tu kan.

Tu 1 of aplikasi yang mamaG guna kat dalam henpon untuk chatting or calling anyone mamaG suka. Tapi syarat yang paling penting mesti ada internet atau wifi jer. Tak kisa la kelajuan berapa pon, janji online.

Ok apps ni best tau, nak tau apa yangbest sangat tu? Hah FREE to install n FREE TO USE! hahaha, I like!.. Dengan apps ni, kita blh la sms or call sesapa yg juga ada apps ni dan online. Contohnya nak bergayut dalam tepon bagi yg tengah bercouple ker apa yang bergayut jer keja kan, hah bek guna apps nih. Korang online jer tepon tu tak kisahla guna wifi ker data plan, pastu dail nombor tepon kawan korang tu (b4 tu suh kawan kita tu online jg la wifi or data plan), then tekan call untuk bercakap di telefon.

Sama macam kita guna tepon kita, dail nombor, tekan butang ijo, dah.. Pastu bercakap la korang puas2 sampai pengsan ka tertidur ka, selagi korang masih online. Free okeh! SMS pun sama juga, FREE. Penggunaan sms sama juga, masukkan nombor tepon kwn tu, then pilih sms, then hantar.. then teruskan bersms…

Hah, amacam, best tak? Hah, cuba la try apps nih.. Boleh install daripada Market Android. Ataupun korang masuk jer web market.android.com, pilih apps korang nak, then log in, nanti dia akan detect henpon jenis apa korang pakai secara auto, then klik ok then tunggu jer la, tiba-tiba dah ada kat dalam tepon korang.. hihihihi..

Ok, nnt mamaG share lagi mende baru kalau ada okeh, Adios..

 

Assalamualaikum..

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea