Laman

09 August 2011

I c U, U c Me!

Celoteh Aku MamaGlam at 10:02 AM
Cerita ni: 

Salam semua,

Kali ni nak share lagi apps untuk henpon pulak la.. Korang dah tengok kan gambar kat atas tu? Tau tak mende tu? Korang mesti penah dengar kan SKYPE? Salu kalau guna skype kat komputer, kena ada webcame n mic semua kan?..  Ala macam yang The Biggest Loser pakai tu untuk call family. Kira jimat la, takyah pakai tepon 3G gitu kan.

Lagipun kalau nak ber-3G ni kena tengok kawasan juga kut kut area tu area 3G ker tak. Tapi dengan Skype tak payah tu semua. Yang penting ada line tenet. Online Skype, then wat la video call sampai tertidur.. Pastu tu Skype tu yang tengok ko!. Ahaks!

Okeh, ni nak cerita ni bukan Skype yang guna kat laptop ka Pc tapi yang guna kat henpon!.. hah, I Like berry mucho!

Dengan Skype di henpon, mamaG boleh la ber –Skype dengan kawan-kawan secara free jer guna line tenet or wifi. Tapi haruslah henpon tu ada kamera depan okeh! Kalau tiada, memang tak boleh la. So, mamaG boleh la ber-skype dengan kawan yg guna PC or laptop melalui henpon mamaG jer.. Wah, i like!

Ni nanti misi terbaru bila balik kampung nanti ialah install kat laptop bapa mamaG Skype ni. So, nanti bila mamaG away from Sabah, boleh la dia nak berskype dengan cucu kesayangannya.. Bijak tak?.. praktikal kan..

Sapa kata gadjet zaman sekarang ni memusnahkan generasi dan melekakan?.. Tak semua okeh.. semua tu bergantung dengan tujuan kita guna gadjet tu jugak.. Kalau baik inputnya, baik la hasilnya.. Wah, gitu macam ahlil palsapah gitu kan.. Hah, apa lagi, coba la!

Okehla, nanti kita share lagi apps lain.. O yah, sila cari dan download apps ni kat Market Android, okeh. Terbaeeekkk..

 

Assalamualaikum…

1 comment:

  1. mmg meletoplah mamaG.... ini yg bikin panas punggung ni mau beli hanfon kedua haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea