Laman

12 November 2012

Fellina Inchloss - Memang Loss, Terbaeekkk!!!

Celoteh Aku MamaGlam at 3:33 PM
Cerita ni: 
Okeh semua, memandangkan ramai yg review dan email tanya psal kesan dan result selepas mamaG buat entry pasal nak pakai Fellina Inchloss ni (boleh klik link kat wording yg ade kaler purple tu ek, kalau sapa yg nk baca entry lepas tu), So ni mamaGn ak buat review sikit pasal result selepas mamaG guna utk beberapa hari okeh.

Haluuu, hari pertama mamaG pakai lotion Felina Incloss tu, hurmmmm.. memang seperti apa yang dihavov-havoc kan, memang tidak ada langsung bau minyak angin watsoever. Tak panas pun, or rasa macam nak buang air ker lepas pakai (yela kan katanya buang lemak kan),... Rasanya masa 1st-1st pakai tu, rasa nyaman jew.. sejuk mint jew perut ni hah.. mamaG letak kat dagu jugak tau, sebabnya rasa macam nak berdouble chin la pula dagu ni, so sangat bahaya bila amik gambar angle dari bawah, hehehe... lepas tu, wangi jew.. kira sedap la juga rongga hidung tu hidu kan.. lepas tu, dah la.. pi buat keja... hahahah..

tapi memang sungguh la, pastu dah la, takyah pikir sangat.. hihihi, biar lotion ni buat keje dia.. dia tau la apa dia nak buat kan lepas kita tepek sapu kat perutk an, dah dia dicipta utk tugasan menyahkan babat.. hahaha...

Oya, jangan lupa, sila ukur dulu perot yang oncet itu ye. bukan apa utk jadikan rujukan sebelum-selepas letak lotion.. Hmmm, nak letak tak ukuran perot oncetku kat dalam entry ni.. huuuuuu maluuuuu... Tapi tak pa la, untuk membuktikan betapa kritkalnya keoncetan perot ku ini kan, mamaG state la kat entry ni. Okeh, hari pertama, mamaG ukur sebelum letak lotion, 32.5 inch.. (hah, sila jangan ketawa sindir, lucu or watsoever ek)... hah kan, keoncetan perut mamaG ni dah nak sama ngan lebar punggung.. dasyat tau.. Perut maju kedepan gitu.. Mimpi ngeri okeh.. Lagi parah, bila orang dok tegur, "eh, mengandung ker?" " mak ai, besarnya perut" huh, sedey...

So, hari kedua  esoknya tu, mamaG ukur lagi sebelum letak lotion, hah, korang agak-agak masih sama ker tak?.. Yela, baru kurang 24jam kut letak kan.. hahaha... Memang ajaib la kan lotion tu kalau kesan gitu cepat kan.. memang anbelivebel la kan.. Betul tak?.. Pakai lotion mustajab halia tu pun, kamik masa berminggu-minggu juga kan nak kempis kan..

Hah! Tapi Felina Inchloss ni memang la unbelivebel tau! Memang kesan dia sangat efektif.. MamaG memang tak caya lepas ukur tu, perot oncetku dah kurang jadik 32 inch.. Hah, ko hade? Memang tak caya.. Tapi terpaksa caya.. Sebab memang ukur betul2 n byk kali sebab tak caya.. So, korang kene la percaya juga. Kurang 0.5 Inch dalam kurang 24jam. Ko ade jumpa krim gitu?.. hah, mamG dah jumpa dah.. Pi la beli... mamaG beli online jew, sebab tak tau nak carik at mana kat kedai..

okeh, nak bagi hangat dan hasut korang beli lagi nih.. Hah, hari ke tiga mamaG ukur lagi, dah kurang dah jadik 31 inch.. hah, dasyat tuuuu... belum seminggu tuuuuu... dah dapat result gituuuu.. hahahahah... MamaG tak diet pun.. (memang jenis kuat makan, tak boleh nka diet, semangat diet je ade, hihiihi)... Memang berbaloi la beli.. Harga dalam RM75 termasuk postage dah tu.. Pakai 2 kali sehari.. siang dan mlm jew.. ok la tu kan, lepas mandi pagi-pagi buta tu, letak la, kulit pun tengah segar lagi. pastu time malam selepas mandi ke or sebelum tidur..

So, mamaG dah jumpa penyelamat mamaG utk nyahkan babat, korang bila lagi?.. mamaG promo ni bukan sebab mamaG ni ejen ke apa.. mamaG bukan ejen lotion ni pun (tapi macam ade juga terfkir nak jadi ejen, huhuhuhu), tapi mamaG promo sebab, benda ni bagus dan memang berkesan pun.. mamaG suka sharing sesuatu yangbagus dan boleh bagi manfaat pada orang lain. Tadak pun nak minta apa-apa balasan.. mamaG suka tgk org lain hepi dan dpt bantu org lain tak kira la info ker, apa ker.. Janji apa yang mamaG rasa sesuatu bagus dan bermanfaat tu patut dikongsi, mamaG akan kongsi dengan penuh eksaited.. Korang patut tengok cara mamaG kongsi benda-benda best/bagus ni depan-depan tau.. Baru korang tau betapa c mamaG terover eksaited bila share sumting yg best.. hohohoho... Nak wat macam mana, dis is the way i am n i live wif it..

p/s: bagi yg dah cuba, dan kesannya tak macam mamaG cerita, jgn la anggap mamaG tipu.. Letak kat dalam pale otak tu, setiap org berbeza jenis kulit dan sensitiviti kulitnya, so setiap orang akan dpt result yg berlainan.. Macam mamaG ni mungkin kulit mamaG jenis cepat menyerap apa ye yg ditepek kat kulit, mgkn tu sebabnya cpt dpt result yg gitu kan.. So, sabar sikit lagi bila nak guna yer.. (beli la beli la beli la... heheheh)

13 comments:

  1. Hi MamaG...best sangatlah blog ni..nak share bole..?hehe..MamaG terbaekkk!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, boleh jew, terima kasih. buat mamaG shy shy jew.. hahaha..

      Delete
  2. Mmg superb fellina tu... sy pun da try..1btl lom abis lg.... mujarab sgt..... slma ni jeans saiz 34... skrg da muat saiz 31....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah mama Syauqi. betul tu.. setuju sgt2. alhamdulillah ada jg lotion ni kan. mamaG ni jenis yg malas nak pakai segala mende kat badan terutama lotion or watsoever.. hehehehe.. tapi yg ni memang sgt2 efektif i tell u all..

      Delete
  3. @sukma, terima kasih. Boleh je nak share. moga dpt manfaat ya dan chill (dat's important)..

    Rajin2 la jenguk mamaG yer..

    ReplyDelete
  4. mamaG kurus pon...gmuk lg kitew,,, hehe nk try jugak produk tu..tp tkot pulak xberkesan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, takpa, cuba dulu baru tau.. tak pun pakat2 ngna kawan ke, adik2 ke, beli sbotol dulu, bagi2 pakai. tgk klu bkesan, boleh la bli next botol kan.

      ala, tau tak apa masalah org kurus? hah perut yg oncet! kalau org yg berisi ni, lain tau. kita mmg dah tau dia tu lebar semua sudut kan, tapi kalau org yg kurus, kalau korang tgk sendiri pun, mesti korang nak tergelak kan tgk org kurus, badan cantik konon, tinggi, TAPI ONCET! tak mau, tak mau, nightmare oo..

      hahaha.. neway try dulu, atleast ia bukan ubat utk dimakan yg mgkn memudaratkan kita dr dlm kan. ni sapu sapu kat kulit jew.

      Delete
  5. MamaG kite pun dh few month surf psl lotion ni. Nk try tp x try2 jgk, cam x confident tul ker lotion ni superb?

    Masa lahirkn 1st bb kite wat slimming treatment, abis la beribu ribu jgk tp hasilnye mmng kurus. Bile 2nd bb kluar ceaser la plak so kite x wat treatment coz takut terbukak plak tmpt yg di gam tu. So kite sapu lotion yusmira n mkn pil die. For info, kite ni susah sgt nk buang air (kena mntk tlong ngan teh org kg br la bole jumpa DOC TAN hihihi)x nmpk pun kesan die lg. So bile 3rd bb kluar (6 bln yg lalu) smpai la ni perot still buncit, pinggul x yah ckp la die punye lebar. Bile jumpa kwn2 sume tnye ko pregnant dh brape bln?? SEDIH N MALU kite di buatnye.

    ReplyDelete
  6. MamaG kite pun dh few month surf psl lotion ni. Nk try tp x try2 jgk, cam x confident tul ker lotion ni superb?

    Masa lahirkn 1st bb kite wat slimming treatment, abis la beribu ribu jgk tp hasilnye mmng kurus. Bile 2nd bb kluar ceaser la plak so kite x wat treatment coz takut terbukak plak tmpt yg di gam tu. So kite sapu lotion yusmira n mkn pil die. For info, kite ni susah sgt nk buang air (kena mntk tlong ngan teh org kg br la bole jumpa DOC TAN hihihi)x nmpk pun kesan die lg. So bile 3rd bb kluar (6 bln yg lalu) smpai la ni perot still buncit, pinggul x yah ckp la die punye lebar. Bile jumpa kwn2 sume tnye ko pregnant dh brape bln?? SEDIH N MALU kite di buatnye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. sama la, wlupun mamaG nampak kurus, tapi sebab perut oncet, jadi ramai yg tegur, dah berapa bulan preggy? preggy ker pesal perut besar semacam? hah, maluuuu kan.. hihihi..

      takpa, keep berlotion, insya Allah, blh bantu krim ni kan.. atleast kita usaha kan.. hihih

      Delete
  7. saya pun ada jual fellina... boleh bg murah... http://instabeautyplanet.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Salam...nk krus lgsing cuba la figure up..memg berbaloi..sms 0132643939

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea