Laman

21 November 2012

Applikasi NuffnangX Tak Best dan Mengelirukan

Celoteh Aku MamaGlam at 2:37 PM
Cerita ni: 
 

 Okeh, pasti sesiapa yang menggunakan nuffnang.com.my ni pasti juga akan tau pasal aplikasi baru nuffnang iaitu NuffnangX. Yang taktau lagi sila la surf n explore account Nuffy masing-masing okeh. 

Aplikasi ni kira macam aplikasi on-the-go based la. Dimana kita boleh add blog yg kita follow dalam Nuffy world. Dan NuffnangX ni salah satu cara utk kita stay in touch wif other bloggers in Nuffnang community. Where we can read blog n comment terus kat dalam tuh. Dan, aplikasi mi, akan bagi notification tiap kali ada komen terbaru daripada pengomen atau komen balas daripada tuan punya blog. Komen ini dipanggil 'conversation box'. Ala macam kita berbalas-balas mesej gitu dalam watsapp org mana-mana online mesej kan. kira mcm tu la.. 

Aplikasi ni boleh digunakan oleh pengguna iPhone dan juga Android. Carik jer kat Play Market utk Android dan Appstore utk iPhone/iPad. 

So, mamaG pun macam biasa la jenis yg suke menerai dan explore mende-mende gini kan. mamaG pun pi la claim blog mamaG kat Nuffnangx ni. ada la kene masukkan kod nuffy dalam blog.. 

tapi yang mamaG perasan kan, sejak guna conversation box nuffy ni kan, ramai yg emel kata xdpt nk komen kat entry, komen tak best, tak appear la, macam-macam lah.. memang la, mamaG pun fikir juga mcm mana nak solve mende ni, sebab mamaG pun tak suka. mamaG lagi suka komen box yg lama. 

Banyak kekurangan bila pakai Nuffnangx ni, contohnya kan, bagi mamaG sendiri la. Kadang tu ak balas komen orang kat entry blog pun tak tau kat celah mana nak komennye pun. Pastu loading utk komen box tu pula lambat. 

Sungguh tak mesra blogger la.. So mamaG decide nak remove kan komen box nuffyX ni. Back as it was. Yeay.. But, mamaG still dunno how.. hahahaha.. 

Takpa, mamaG akan cari jalan utk remove kan komen box NuffyX tu gak.. Tanak dah pakai.. Lain la kalau kat komen box tu boleh integrate skali ngan blogger kan.. ini tidak, take over habis komen box asal blogger. 

Okeh, tunggu je la sampai komen box mamaG kembali kepada asal.. Maafkan mamaG yer NuffnangX, nampaknya kita memang tak sesuai dan tak serasi bersama dalam blog ini. Next time maybe. 

Tapi dun worry my dear NuffyX, Nuffnang.com.my still my the best sponsor ever.. jgn la sebab entri ini dan komen box NuffyX diremovekan, level mamaG kat Nuffy diturunkan pangkat pulak yew.. hihihihi...



 

 

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea