Laman

08 August 2012

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang Ke-55

Celoteh Aku MamaGlam at 12:46 PM
Cerita ni: 
Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Yang Ke-55 Malaysia. 
APa yang mamaG harapkan, Biar lah Malaysia ni kekal aman dan harmoni sentiasa, kekal seperti dulu. Bagi mamaG, Malaysia ni dah macam tak berapa nak aman dan selamat dah. Nak duduk pindah balik kampung kat London dan Paris, takleh, sebabnya passport tadak, apatah lagi ongkosnya kan kan kan (hahahaha)... 
Kat Malaysia ni kan, macam-macam la jadik hah, rusuhan la, demonstrasi la, pembunuhan la, penculikan la, kes rogol la. Waduh, di mana-mana dan bila-bila masa jew berlaku dan tak kira dah, orang besar ke orang kecik ker, baby ke tak baby ker... Makin berleluasa pulak tuh.. Sampaikan mamaG kadang tu memang taknak baca paper news dah tuh. Bukan ape, banyak sangat la kejadian-kejadian ngeri kan...
Apa-apapun, mamaG harap semua pemimpin yang dipilih oleh rakyat ni dapatlah menjaga kebajikan rakyat jelata yew.. Bela la nasib dan lindungilah rakyat Malaysia ni.. Kami memanglah menghargai apa yang dah org dulu-dulu yang memperjuangkan kemerdekaan ni lakukan.. Kerana mereka la kita ni aman damai. 

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea