Laman

09 August 2012

Ready Mix Cup Cake in Trial...

Celoteh Aku MamaGlam at 1:58 PM
Cerita ni: 

Hujung minggu hari tu, tak ingat la bila sebabnya ni dah lama la buatnya pon kan, time bizi urusan rasmi but weeken masih boleh lagi la nak have fun wif kids kan,... MamaG pi la menerai kononnya nak buat kek sponge guna yang dah ready mix punya kan.. Kepingin orang bilang kan... Ada yang kada yang ready mix pun sedap n paling penting senang sebabnya cuma tambah telur n butter jew.. So nak terai la ni konon kan...

Buat la ikut yang di tulis dalam kotak tu.. MamaG guna kek sponge ready mix yang ni hah... Perisa vanila jew... Tapi kan mamaG guna adunan ni utk buat cup kek... Sama jew kan, kek ke cup kek ker sama je cara buat kan. Bezanya cuma kalau dalam loyang, dia jadik kek, kalau guna cup, dia jadik la cup kek.. Gitu la alkisahnyeeeee ye jemah oi..

Pastu dah siap adun tu, mamaG bahagi dua adunan tu sebabnya nak letak kaler lain lain. Kononlah nak buat kek marbel konon kan. Pastu, letak pula filling coklat n peanut jem. Waduh waduh, xbley tahan dah... Konpem sedap ni.. Hahaha puji dirik sendirik nampak..

Dah bakar tu, hurm,... Pesal cam tak kembang ponnnn... Takpa la yg penting rasanya kan kan kan...

Kat atas cup kek tu mamaG letakkan cream cheese n sprinkle star skit... Waaaah, dah jadikkkk cup kek rady mix ku....

Okeh, komen ku pasal cup kek ready mix ni.... Silalah buat sendiri adunan tu. bukan apa, gila manisssss ready mix ni... Mmg macam tertumpah sekilo gula je dalam adunan... Makan satu sudu, minum air masak setengah gelas... Manis sangat-sangat, jemah oiiii, tak tahan mak la... Lepas ni konpom mamaG buat sendiri je la. Takyah nak ready mix bagai tu. kang tak pasal2 kene kencing manis kang.. Ish ish ish nauzubillah...

Hah yang ni, memang la pelanggan setia mamaG tiap kali mamaG baking ape je. Jadik ke tak jadik ke, dia bedal aje... Tambah2 kalau yang ade cream cheese, hah liciiiiiinnnn... Hohohoho... Terima kasih anak Umi.... Sayang dia....

 

 

 

 

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea