Laman

01 February 2012

Coti lagi..

Celoteh Aku MamaGlam at 9:09 AM
Cerita ni: 

Hari ni cuti hari Wilayah utk org2 yg bekerja d wilayah persekutuan. Setiap 1hb Feb tiap2 tahun. So memandangkan hari 1hb, jd coti lagi la. Adoila letih la aaik coti jer since bulan Jan lagi. Wah wah kao mamaG bila dapat cuti free ko merungut nak keja, tapi coba bila takde coti free, kao merungut jugak asik keja jer. Huhuhu...

Tau napa mamaG jadik macam ni? Ni sebabnya bila time coti free ni pastu panjang pula tu cutinya, then kena pula time tu hati tak berapa niat nak cuti, semangat membara pula nak keja time awal-awal tahun ni, dan yang paling penting hah, duit tak berapa nak cukup nak gi mana2 o nal shopping, lagilah tak rela nqk cuti lelama.

Mula la nanti kepala ni masuk air la masuk angin la. Sebabnya takda plan nak ke mana, dok umah jew. Nak ajak hubby n kids jalan2 ke KL yang dah lama tak dijejak tu, atleast ke klcc ker, tapi macam ngeri jew, sebabnya mesti time cuti2 gini, mesti ramai sangat foreigner kan kan. Menakutkan kalau bawa kids mamaG yang aktif n tak reti diam tu.

Ni baru cuti sehari. Yang merisaukan minggu depan. Cuti lama tu start ari sabtu depan sampai hari selasa. Nampaknya mamaG kena la plan some aktiviti utk kids so dorang tak boring. Hah ni la akibatnya kalau tinggal kat negeri orang, jauh dari kampung halaman sendiri. Kalau la kampung dekat jew, dan boleh naik keta je takpa gak. Ni tak kena naik flight. Takpala, rezeki masih d tempat orang. Insya Allah mgkn Allah swt tengah merancang sesuatu utk mamaG n family yg lrbih baik dan lebih besar utk mamaG n famili kan.

So, apa plan for next week ni??????

Wif luv from mamaGlam henpon via Blogaway

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea