Laman

01 April 2012

Weekendmania

Celoteh Aku MamaGlam at 11:49 AM
Cerita ni: 

Ya Allah, ari terasa sikit kepenatannya la. Semalam, bangun awal pagi macam nak pi keja. Dok settle kan kids anta pi rumah pengasuh sebabnya mamaG ada kelas buat roti. Start jam 8pagi sampai tgh hari.

Cakap pasal kelas buat roti, Ya Allah mamaG mmg syukur sgt dpt hadir kelas tu. Dah la Free. F.R.E.E okeh! Memang berbaloi pi kelas tu. Byk yg kita belajar dan dapat info pasal industri roti d Malaysia ni. Credit to team Bite Republic ni. Plus, roti yg d buat tu marvelous dan superlicious!

Sapa nak pi kelas ni bagi tau la. Nanti mamaG boleh arrange kan. Insya Allah. So enjoy dat baking class moment. Kenyang roti jew lunch tu.

Habis kelas, pi pulak warta bangi. Temam member pi kedai kain. Tap kejp jew. Sebabnya enchik hubby dah tepon dok tunggu kat umah. Huhuhu.
Sampai umah, rehat2 pastu.... Ya Allah, terlupa nak pi umah pakcik mamaG kat Kota Warisan. Ada house warming. Dia baru pindah rumah. Huhuhu mahapkan kami yew. Insya Allah len kali kami berziarah. Totally forgot okeh.

Lepas maghrib pula mamaG teman encik hubby pi majlis bertunang kawan opis dia. Orang India. Waw, majlis bertunang dorang gila meriah weh macam orang kawen hah. Tak tau la kan memang dah macam tu kew atau orang tu yg over eksaited. Bila encik hubby tnya mmg mcm ni ramai kew kalau majlis btunang. Jawap kawan dia. Tak la, sepatutnya 50org sbelah lelaki, 50org sbelah pompuan jew spatutnya hadir. Tp pihak lelaki dah bawa lebih org sampai 2-3 bas.

Mak ai, lupakan yg 2-3 bas tu, tu konfem2 ramai kan. Yg sepatutnya 50org setiap pihak tu jew pon dah ramai kan. Mak ai, memang rmai semalam. Meriah dgn org bgendang n trumpet panjang tu. Tp kqmi kejap jew kat citu. Kids dah mula bosan.

Lepas jew majlis tu, kami pi beli barang dapur kat ekonsave. Pastu yang dtunggu c Irfan apa lagi kalau bukan pi down town the mines. Ya Allah round2 kat ctu nak cari stokin ben10 jew pun. Penat gila okeh round kat down town tu. Byk gila gerai dia. Rasa macam nk patah dah kaki ni. Sampai kat uma jam 12 dah,  mandi, makan dan tido.  Pagi ni anak beranak bangun lambat. Dah jam 8.15am br terjaga. Huhuhu.








0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea