Laman

17 April 2012

Resipi : Cheese Cracker Faveret Rayyan

Celoteh Aku MamaGlam at 11:22 AM
Cerita ni: 

Owkeh, dis week boleh la dilabelkan sebagai the week where my kicen berasa soooliciously. Mangaiii.. hahaha..

Okeh ni nak kongsi pulak resipi Cheese Cracker kegemaran Rayyan. Jangan xtau, terkejut mamaG bila dia merengek depan peti ais nak mkan snek tu. Sabar jee la. Anak sapa la tu ek ;P

Bahannya:

Cream cheese
Butter
Gula icing
Susu cair (blh pakai whipping cream)
Biskut Cheese Cracker
Sprinkle warna warni

Cara nak buat, memangla sangat senang. Anak korang yg darjah satu pon leh buat owkeh.

Memula masukkan butter, cream cheese dan gula icing dalam bowl, pukul guna mixer sampai sebati. Sambil tu masukkan susu segar or whipping cream sikit-sikit. Pukul lagi sampai sebati dan kembang.

Masukkan cream yang dipukul tadi ke dalam beg piping dan guna corak muncung piping kesukaan masing2. Bagi yang xde bag piping boleh guna plastik biasa jew cumanya xda corak la.

Pastu mulakan sesi mempiping cheese cream tu di atas biskut cheese cracker td. Dah siap, boleh taburkan sprinkle kegemaran masing. Kalau taknak sprinkle, boleh hias letak cip coklat pon boleh. Ikut suka la.

Pastu dah boleh hidang.







0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea