Laman

12 April 2012

Ntahalh Kenapa nih Hari...

Celoteh Aku MamaGlam at 4:13 PM
Cerita ni: 
Ya Allah ntah kenapa ntah, hari ni hati ni rasa macam terlalu sedih jew. Sampai mood memang betul-betul down, nak buat keja tadak mood, nak makan pon ala ala jew. Hati sayu giler. ntah kenapa. Mungkin ka ada petanda apa-apa nih? Anyone boleh bagitahu ker? 

Kadang sampai rasa nak nanges ni hah sebab hati terlalu rasa pilu jew.. Wah dah macam putus chenta dah ko mamaG oiii.. 

Tapi seperti yang mamaG dah maklum dan standby, bulan April ni memang bulan yg agak sibuk buat mamaG. Hal kerja dan juga hal peribadi. Hurm too pack schedule nyee.. Syukurlah, mamaG still boleh act like pro. Tak mencampurkan urusan hati yg pilu dengan urusan kerja yang banyak. 

Awal-awal pagi tadi lepas bekfas kuih muih Malaysia (wah gitu. Jarang-jarang la makan bekfas kuih muih kan). mamaG cuba sebaik dan se-pro yang boleh buat keja mamaG. Sart wif keje mengadap telefon, dok sebok bergayut nak mengkonfemkan kehadiran untuk mesyuarat, petang ni, Ari Senin dan Selasa minggu depan. PAstu tak perasan masa dah lunch time pulak, tapi keja tak siap lagi. MamaG kena buat few folders untuk mesyuarat la pulak. 

Sib baik la mamaG dalam mode pilu dan dun care watever orang lain nak buat, mamaG buat muka dek jew.. Melantak melingkup la korang nak buat apa, janji apa-apa arahan dan keja bos bagi aku buat sepandas yg boleh. Lepas tu dah, duk diam ngadap komputer lak. Surf internet dok cari artikel-artikel ayng boleh dibaca yang boleh menenangkan jiwa dan meng-happy kan semula diri ini..Hari ni banyak mendengar dan membaca daripada gelak ketawa dan berjimba-jimba sambil wat keja. Happy jew, gelak jew keja. Tapi keja jalan owkeh.. Cuma hari ni memang mood nak gelak pun paksa diri owkeh (ni 1st time ever nih)..

Ni time buat entri ni, mamaG sebenarnya ada keja lagi nak kena buat ni, nak kena carik semua agensi/Kementerian/Universiti/persatuan di seluruh sabah dan sarawak yang berkaitan dengan perhutanan. Memandangkan mamaG tengah blur balik dan rasa cam kosong jew, tu yang mamaG dokwat entri ni, stop kejap ngadap internet. 

Owkeh la, masa 'rehat' dah cukup, sambung blk keja, kang lambat pula balik petang ni. Nampaknya petang ni mamaG perlukan terapi chenta dari Enchek Hubby nih.. Tiba-taba nak rasa 'selamat' dr enchik Hubby. Arap-arap la enchik Hubby balik keja awal ari nih. Dah 2 bulan asik balk malam jew. Sibuk betul ngan keja, projek banyak. Rasa sunyi pulak la asik tinggal bertiga dengan kids jew.. Rasa tak lengkap jew. (Okeh pasni pi tepon enchik Asben la).. 

Assalamualaikum... Moga korang semua ceria selalu, owkeh! 
 

1 comment:

  1. Ya lah, ada masa2 gitu lah tu. Mgkn mamaG stress dgn kesibukan kot. Aku pernah nangis tau di ofis psl sibuk/stress tp sekali ja la. Tu la aku ckp aku bkn jenis yg kerja ngan org. Aku pemalas, tp yg aku suka, bila dtg opis aku happy sbb kwn2 semua baik. Opis lama la.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea