Laman

28 June 2012

New Madness Hoby...

Celoteh Aku MamaGlam at 4:37 PM
Cerita ni: 

Hai semua,

Macam korang tau kan, mamaG ade pi kelas menjahit baju kurung moden kan. Sekarang ni pun mamaG masih lagi ongoing kelas menjahit baju kurung traditional la. Setiap Rabu malam, setiap minggu selama 2 bulan. Insya Allah b4 puasa siapla kelas tu dah insyaAllah juga jadila bajukurung traditional tu kan. Nnt mamaG wat entry pasal tu. Skang ni nak cerita pasal lain.

Disebabkan diri ini telah pun mengenalpasti jaminan hari tua, makanya mamaG skang ni tengah sebok memahirkan diri dengan skill menjahit. Siap beli mesin jahit tepi ngan mesin jahit portable. Sejak selesai kelas menjahit hari tu, siap dah pakai baju tu, dah jadi macam addicted pula la dengan menjahit. Pantang tengok kain, hah mula la dalam pikiran tu terpikir dan berniat bertekad nak jahit baju sendiri lg.

Sudahnya, mamaG gi menyoping kat Tewah, The Mines. MamaG beli 3 pasang kain utk mamaG, kain utk hero kecil mamaG dan kain utk sarung bantal budak2 tu. kain utk my big hero, x beli sebabnya, tunggu dia komen lepas mamaG siapkan baju melayu my lil hero, kalau dia setuju barulah mamaG beli kain dan potong baju melayu utk dia. Insya Allah.

Cer tengok ni...

Cantik tak? Hah cantik kan... Mestilah pilih utk diri sendiri kan, harussss la yang cantik2 jew.... Ni semua mamaG nak buat baju kurung moden. Dan tetiba macam terpikir la pula nak buat ffitted jubah. Insya Allah. Trngah belajar macam mana nk buat jubah dalam Youtube ni. Sebabnya, cigu kelas menjahit yg mamaG pegi tu kata, jahit jubah sama je macam jahit kurung moden, cuma labuhkan jer kain pastu, dia sekeping jew.. Dengan macam senang jew. Tengok kat Youtube pun macam senang juga. Tapi nnt la mamaG terai kan. Kalau menjadi, insya Allah, mamaG wat entry..

MamaG: gila menjahit jew... Mission b4 32yrs... Insya Allah... Doakan mamaG okeh...

 

3 comments:

  1. salam kenal..kain bunga2 tu pun saya ada beli sama lapulak..kat mn ye belaja jahit tu?berminat gak

    ReplyDelete
  2. laaa yeke.. hihihi.. apa nak buat kilang kain buat bkn satu keping jew.. hihihi.. kelas jahit tu sy blaja kat sini Puncak Jalil. Cuba klik link ni entry sy yg lepas psl kelas menjahit.

    http://mama-glam.blogspot.com/2012/06/2hari-kelas-menjahit-intensif-baju.html?showComment=1352362392972#c5550704867431096245

    selamat belajar.

    p/s: mmg berbaloi pegi kelas tu. skang ni alhamdulillah dah boleh amik tempahan jht bbj.. hihihi

    ReplyDelete
  3. salam... seronoknta tgk kain2 tu.... mst blh buat mcm2 bila da masuk kelas.... bestnya.... teruja

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea