Laman

28 June 2012

My Newly Newbie - Brother NV 50

Celoteh Aku MamaGlam at 5:12 PM
Cerita ni: 

Okeh nak share, mesin jahit yang mamaG baru beli. Hurm, alhamdulillah puas hati. Walaupun masih baru lg dalam bidang jahitan ni, tapi atas nasihat dan survey2 yang mamaG buat pasal mesin jahit mana yang sesuai utk dibeli one time jew. Hasilnya model ini la yang sesuai. Jenama Brother, model Innovis 50 atau nama glamer dia NV50...

Apa yang bestnya pasal mesin ni? Dia fully auto. Nak pakai pedal pun boleh, nak auto pun boleh. Kita tolong pegang kain jew. Dia ada 135 patern jahitan, 10 patern lubang butang, ada skrin lcd kecik. Dia boleh jahit huruf dan nombor. Jahit quilt.. Pastu apa lagi ya.... Hurm, ekceli mamaG baru je dapat mesin ni semasam, so tak try lagi pun. Br buka kotak so, nnt bila mamaG dah try jahit guna mesin jahit ni, mamaG buat follow up revies, owkeh...

 

 

 

Pic amik daripada Mr. Google. Yang live, nnt next review. Ok, see ya...

MamaG: tak sesabar nak pakai mesin ni... Nak rry jahit patern bunga kat lengan baju kurung.. Hohohoho..

5 comments:

  1. Ok tak pakai mesin jahit ni? Sekarang tengah ada orang offer RM1599 sekali dengan wide table. Berbaloi tak beli nv50 ni?

    www.milkymommy.com.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Ned, setakat ni ok la berbaloi la bg org mcm mamaG ni yg kadang-kadang menjahit ni.. so far mamaG suka features kat NV50 ni... lagipun tak explore semua lagi, sbb x ada masa, sibuk dgn tempahan jahitan dan keje kat ofis. so, masa utk jahit suka suka try n error tu jarang dah..

      Delete
  2. Dah dekat setahun beli mesin jahit, takdepun follow-up cerita guna mesin. Nak tahu juga bagus ke mesin ini. ha ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi, maaf la lama tak update pasal mesin ni.. bizi je.. FYI, so far mesin ni memang byk berjasa dgn mamaG. buat masa ni, mesin ni bizi menyiapkan tempahan baju kurung org lain.. tu yg tun punya mesin tak sempat nk update apa2. even cerita psl diri sendiri.. neway, thanks sebab singgah blog mamaG.. senang2 singgah2 la selalu ya..

      Delete
  3. Slm.Nv50 ni boleh jahit kain tebal x?pastu boleh wat free motion ke?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea