Laman

28 December 2015

Sumting to fix dat cannot change..

Celoteh Aku MamaGlam at 10:16 PM
Cerita ni: 

Pernah tak korang terasa macam nak erase some moment yg penah korang lalui dalam hidup ni? Pernah tak rasa yang ada certain kenangan tu kalau boleh nak hilangkan terus daripada lipatan ingatan? Kalau boleh nak anggap seolah olah perkara tu tak pernah terjadi dalam hidup korang. Tak mo dikenang dan tak mo di ungkit lagi...

Kadang kadang ada perkara yang pernah kita lakukan atau tak sangka kita pernah lakukan itu kita nak lupakan terus. Mungkin sebab tak sanggup nak mengenang kembali perkara yang mungkin kita anggap bodoh atau gila untuk dilakukan... malu dengan diri sendiri, mungkin...

Mesti dalam fikiran kita terdetik, kenapa la aku lakukan perkara tu, kan... kenapala aku boleh terfikir melakukannya, kan... dari mana la aku dapat keberanian utk melakukannya, kan... nak di undur balik masa dan untuk mengubahnya memang mustahil la kan. Sebab orang kata past is past. Already done! Sumting yang dah berlaku takkan dapat diubah lagi kecuali kita cuma boleh memperbaiki apa yang telah terjadi. Fix sumting we cannot change.

Tapikan, di sudut lain. Walaupun perit untuk diingat sesuatu kenangan itu hingga kita rasa lebih sanggup hilang ingatan daripada terkenangkan balik kenangan itu, sebenarnya kenangan yang kita anggap wajib dilupakan itu la yang sebenarnya menjadikan siapa kita hari ini kan. Perasan tak? Kalau tak perasan memang ko takdak perasaan hihihi...

Setiap orang yang kita jumpa yang baik yang tak baik, setiap perkara yang terjadi yang pernah kita hadapi yang baik dan tak baik dan setiap keadaan yang kita pernah tempuh yang baik indah dan tak indah, sebenarnya sedang memberikan kita sesuatu yang bermakna dalam hidup ni supaya kita dapat belajar macam mana untuk survive dlm hidup ni dengan pelbagai masalah, ragam dan ujian.

Everyone have a dark secret, rite...



Sempat membebel via Blogaway 😘

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea