Laman

21 January 2013

Piza Roti Paun for Dinner

Celoteh Aku MamaGlam at 9:16 PM
Cerita ni: 

Okeh malam ni memang tak teringin langsung nak makan nasi. Hehehehe demanding... Oleh itu, mamaG pon nak try la buat home made piza daripada roti paun. Ala roti buku tu.. Senang je, tak payah nak buat doh bagai. Hehehehe alasan seorang pemalas.

Dis is first time mamaG try buat. Harap menjadi dan sedap. Okeh korang nak tau tak macam mana nak buat? Memang senang jew. Bahannya pon bergantung juga dgn selera korang. Okeh macam mamaG, mamaG guna roti paun/buku watever roti pun okeh, then susun kat tray yg di alas ngan aluminium foil.

Kendian, mamaG sapukan sos tomato kat roti roti tu. Letak sikit sos thousand island. Okeh itu untuk based dia. Kendian, utk bahan bahan aksesorinya, mamaG goreng crispy crab, burger keping ramli dipotong dadu dan sosej keju yg dicincang serta hirisan buat tomato.

Kendian, mamaG tabur sesuka ati kat atas roti yang dah disapu sos tomato dan thousand tu. Sprinkle, sprinkle... Susun bebola crispy crab.. Dah siap aksesorinya, mamaG letak lagi sikit sos thousand island, pastu tabur pula mozarella cheese. MamaG suka banyak cheese, sebab tu cheese tu terlebih sudah.. Hahaha.. Kalau korang ade beli cheese chedar, pun boleh tabur skali.

Pastu, bakar dalam oven dengan suhu 170 degree selama 15 minit. Tunggu la sampai masak. 15 minit tu macam 15 jam... Hahahaha, gediks.

Okeh, dah siap masak, boleh hidang panas2... Rasa dia???? Mak ai memang sedap, bukan nak puji diri sendiri (memang pun sebenarnya, hahaha) tapi memang sedap. Mcm makan piza betul.. Mcm makan sandwich piza pula. Makan 2 keping je dah kenyang.

Cuba la korang...

Boleh juga kalau tak nak pakai sos tomato ngan thousand island. Korang pakai mayonis kalau nak.. Ok jew. Jangan pakai sos black paper dah la.. Ekekeke.. Tapi ok juga tu, kut sedap kan, hah dah dapat resepi baru..

5 comments:

  1. Nampak sedap.. tapi malam2 saya cari nasik gak.. tak boleh tahan.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, nasi tetap akan dicari.. huhuhuhu. atleast sehari mesti mkn nasi kan.. tap kadang-kadang kalau bosan, mkn mende ni pun ok jg skali sekala kan.. try la.. simple n sedap.. hihihii

      Delete
  2. suka mncuba erk!!!! tp mcm sodap jekkkk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. suka cuba dan suka reka resepi sendri.. huhuhu.. try la.. memang sedap.. dan yg bestnya, kita boleh letak apa je bahan-bahan kita suka kat topping dia.. yummy..

      Delete
  3. emetophobia and either pregnancy or having to eat.
    Not to mention all of this ritualistic behavior
    from my own life. I don't have the same thing, when the person completely free from that something inside themselves but outside their controlHypnoanalysis brings you to one phobia; they can be tough. If i find a cure for emetophobia. Nik & Eva may be paramount.
    Review my web-site :: emetophobia treatment Hartfield

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea