Laman

30 April 2015

Home made Jeruk Mangga Muda.. perghhh..

Celoteh Aku MamaGlam at 10:54 PM
Cerita ni: 
* 30 April 2015 *
Semalam dapat buah mangga muda dari pegawai ni. Dun ask me apa jenis mangga ni okeh. Sbb bagi mamaG suma mangga sama je. Bezanya cuma masak ka tak masak ja. Huhuhu... (so what?! Hihihi)
Balik rumah ja lepas rehat rehat tu terus ja pi mengerjakan buah mangga ni. Perghhh.. sambil buat sambil terliur liur. Waduh waduh... 

MamaG wat simple jeruk ja pun. Peram ngan air panas, gula dan cili padi ja. Peram semalaman kat peti ais. Tadi siang balik keja awal. Rehat jap. Kebetulan beli tapau nasi kukus ayam rempah kat presint diplomatik tu (one of my fav food spot!). Makan la ngan jeruk mangga ni. Pergh... cicah pula ngan sambal kicap dan cili padi.. menjadi jadi... 

Penangannya, habis 2 botol air mineral yg besar tu mamaG teguk... pedas tp sedap gilos kebabos ko. Hahaha.. 

Perut dah kenyang, hati pun senang. Dah boleh sambung tido petang tu sbb masih penat lagi. Huhuhu... kul 6pm pula nk kuar.. so pa lagi cuba juga merehatkan minda dan mata ni... akhirnya terlelap jg... jarang jarang mamaG tido siang. Hahaha...

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea