Laman

13 October 2013

Rayyan Demam Rindu..

Celoteh Aku MamaGlam at 10:47 PM
Cerita ni: 
4 hari pertama mamaG pegi bertukar di Labuan, enchek asben bagitau itu Muhammad Rayyan Arsyad terus demam asyik tercari-cari mamaG. Makan tak mau, main tak mau, mood swing2, mkn ubat takmau. Asyik nangis ja sebut sebut "umi, umi, nak Umi..." alahai anak.

2 hari pertama mamaG call, Rayyan asyik nangis bila dengar suara mamaG. Tak boleh nak bercakap dah. Dah rindu sangat da. Tambah nangis bila dengar suara mamaG. Takleh nak pujuk dah. Alahai kesian betul la.

Enchek asben kata kat skola pon sama juga. Takda mood nak main nak makan nak susu. Asik nak umi dia jew. Makan ubat pun still takmau.

Pastu skang ni batuk2 kahak pula. Asik muntah ja. Alahai runtun hati umi dengar la.

Takpa sabar ya duhai anak, sabar ya duhai hati. Ada 2mggu saja lagi kita jumpa ya sayang. Insha Allah. Lepastu nak bkepit pun boley. Umi pun rindu 3 hero umi okeh.

Sejak tau Rayyan jadi macam tu, mamaG n enchek asben agreed supaya mamaG takyah buat call n bercakap dengan Rayyan. Takut nanti tambah haru enchek asben. Hihihi

MamaG cuma buat call n ckp dgn enchek asben ngan Irfan je la lau nak tanya khabar. Saja tak cakap dengan Rayyan supaya dia kurang rindu dan teringat ingat mamaG. Sedih juga la tapi itu jela cara nak buat c Rayyan ni bertenang kan. And for this few days, it's really works.

Enchek asben kata, Rayyan dah kurang demam since then. Tapi still mencari cari uminya lagi. Syukur la dah tak demam demam lagi. Takpa sabar ya sayang umi, nanti 31hb ni kita berkumpul balik ya. Our lil family. U, me, ayah dan abg Irfan. Togeder we unite again ya sayang. Lepas ni insha Allah umi tak tinggalkan adik lagi ya. Stay wif umi. Togeder wif abg irfan. Be strong ya my lil hero. Umi love u!



1 comment:

  1. Siannya rayyan. Hati umi pun mesti mau kuat k.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea