Laman

12 October 2013

Ferry From Labuan to Kota Kinabalu Trip. 1st Time Try

Celoteh Aku MamaGlam at 8:04 AM
Cerita ni: 
Awal pagi ni, mamaG akan naik ferry untuk ke KK dari Labuan for the 1st time. Huhu.. eksaited dan nebes pun ada juga ni.

Sekarang ni pula musim hujan di Labuan dan Sabah. Asal petang ja, hujan, asal hujan ja, petang. Hehehehe.

MamaG gi KK tu bukan la saja saja pun. Mo pigi jumpa sistars mamaG and hantar sekali doorgift utk majlis kawen lil sis mamaG. Pastu tumpang tido rumah sista mamaG di Tuaran.

Hurm.. eksaited wooo. Walaupun mamaG ni orang Sabah tapi Sabah tu sendiri mamaG tak explore lagi dan xdapat nak bayangkan how its look. Tuaran? Hurm lagi la mamaG tak tau kat mana and environmentnya mcm mana. Sebab sejak mamaG abis SPM mamaG terus merantau di Semenanjung dan jarang balik. Balik pun bila cuti perayaan ja. Pastu keja di sana since 2003 lepas graduated. Sekarang ni la baru ada rezeki berpindah tempat kerja for good omputih cakap. Hehehehe

Jadi misi untuk tahun pertama mamaG berada di Labuan dan dekat dengan Sabah ialah round the Sabah. Bukan round the world ya murid murid. Ekekeke... konon la kan.

Kemarin lepas balik keja minta tolong sepupu hantar ke terminal feri untuk beli tiket ferry.

Rupanya fery ni ada 2 jenis ye tuan tuan dan puan puan. 1 dari labuan ke kk, kira direct ke kk la. Kena naik ferry express katanya. Dan utk feri ekspress ni cuma ada 2 kali sehari jew ya trip dia. Pagi jam 8 dan petang jam 2.30pm kalau xsilap la. Utk harga tiket nanti refer gambar la ya.

Feri lagi satu dari labuan ke Menumbok. hah kat mana tu jgn tanya la, coz ai ni pun dah jadi mcm pelancong di negeri sendiri jugak la yew. Memang tak tau apa apa ya. Apa apa pun kita tengok la google earth nanti ya.

Lepastu nanti boleh naik bas ke kk.

Yang nek feri ni digalakkan duk area belakang sebabnya kalau ada ombak, orang yang duk depan konfem melambung. Huhuhuhu.. perjalanan pula estimated 2-3 jam gitu la baru sampai kat kk nun.

Terminal antarabangsa ni rupanya ada juga yang ke negara Brunei o. Waaaaa jakun kejap. Kagum gitu kan. Bongok! Hahaha

Utk org warganegara Malaysia harga tiket dpt diskaun lagi 50%. Wah sayang Malaysia hahaha...

Okeh nanti kita cerita lagi ya.







0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea