Laman

15 December 2011

Umi, Abang Nak Skolah!

Celoteh Aku MamaGlam at 11:41 AM
Cerita ni: 
"Umi, Abang nak skola. Boleh?"... Ni pernah si Irfan tanya kat mamaG. Hurm, anak mamaG ni macam dah berminat la pulak nak pi sekolah. Ni mesti jeles dok tengok anak pengasuh mamaG yang tengah eksaited nak pi sekolah next year.

Ekceli, mamaG since pertengahan tahun lagi memang dah bercadang nak sekolahkan Irfan tahun 2012 ni. Yela, mamaG tengok Irfan ni pun nampak pintar jer, cepat jer belajar something. Cuma problem dia ialah Irfan masih lagi pelat bila bercakap. Words and ayat dia masih lagi tak jeles. Kira lambat pandai bercakap la. So, mamaG terfikir la, takut juga Irfan ni tak fasih2 juga sampai umur 5 Tahun, susah la nanti nak start sekolah.


Tapi, memandangkan mamaG bila ujung tahun 2011 ni, tersangat la banyak keja nak buat, selalu jer balik lambat sampaikan mamaG terlupa kejap nak survey Taska-taska yang ada kosong utk Irfan masuk 2012 nanti. Since bulan sebelum puasa lagi, berturut-turut busy, bertimpa-timba kerja, bertimbun-timbun surat/dokumen di meja sampai la ke hari ini.

Tapi insya Allah, mamaG manage to handle it smoothly. Walaupun tengah sibuk, alhamdulillah, mamaG dapat juga survey Taska untuk Irfan. Insya Allah kalau tiada aral melintang, Irfan akan mamaG hantar ke Taska di Jab. Pendaftaran Putrajaya, tahun depan. Betul-betul depan ofis mamaG jer. So senang sikit la nak amik. Cuma Adik Rayyan tu, Yayah la kena handle pasni.

Alhamdulillah, mamaG boleh manage to handle both keja and personal things in one time.

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea