Laman

08 October 2015

Aku, Heel dan Tangga

Celoteh Aku MamaGlam at 9:47 PM
Cerita ni: 

Hallo...

Hari ni agak kebizian pulak di opis tu... banyak benda nak kene buat dan banyak meeting nak kena hadir.. ekceli 3 je pun ekekeke... ngada kan... tambah lagi kena duty di konte ari ni. Da 3 hari berturut2 duty... tapi duty macam tak berapa nak duty jugak la sebab banyak gangguan keja dan meeting. Sian partner iols, terpaksa layan claiment sensorang. Lobyu my partner.. nanti iols banje sirap limau yer hahah...

Hari ini dapat arahan kene pakai seluar slack or just smart casual or pakaian sukan. Eh banyak pula option pakaian kan... tujuannya sebab ada pertandingan pejabat tercantik yg akan berlangsung selasa mggu depan. Maka dengan itu turun la wahyu express daripada pengerusi suruh kitorang keja keras cantikkan opis. Memang tak la mamaG nak layan sangat kan. Banyak lagi keje nak buat weh...

Hari ni mamaG memilih memakai baju casual jer. Since kena duty konte juga, so tak manis ler kalau jumpa claiment dengan pakaian sukan kan. Hohoho...

Hari ni saja 5 kali aku turun nek tangga dari tingkat bawah ke tingkat 4 dan tingkat 3 sebab panggilan keja urgent dan jg meeting tetiba... suma gara gara lif opis yg lembab maha tu... nampak je ada 7 lif tapi ya rabbi ampunkan laaa diri ini weh.. maha lembab betul... lagi laju nek tangga la... ishhh bad lif... babab kang.. hahaha...

Laju tu memang ler laju maslahnya aku ni hah yang semput berlari turun nek tangga.. dengan asap rokok kuat kat tangga tu.. dengan mamaG lak pakai heel 3inch kan... hurmm... nampak tak bayangan tu?hihii...  2-3 kali berlari turun nek tangga gagah lagi la.. dah masuk kali ke 4 n 5, memang berlari turun naik tangga guna kaki ayam je la. Heel di tangan.. hurmmm memang kerlas ko Jah! Hihi... habis melecet kakiku... dah la ntah kenapa ari ni tak pakai stoking bila pakai kasut kan. Padan kaki tu melecet... sudahnya iols tengah sakit kaki ni hah... dah la semalam kucing asben si chichi tu gi gigit kaki iols. Terlompat iols dibuatnya.. nak manja pun agak2 ler.. huhuhu

So moral of da story is berlari dengan kasut heel itu feel like hell. Nak nak pulak berlari turun naik tangga.. lagi la enak enak ah... Hahaha...

Ko ingat dengan berlari turun nek tangga sebanyak 5 kali akan mengecilkan kaki ko ke? Hahha.. bajet lemak kat peha tu terbakar la konon.. hahah hambik ko!



Sempat membebel via Blogaway 😘

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea