Laman

22 April 2013

Siapa Nak Tiket Free Balik Sabah? Jom Balik Mengundi. ~ Sayang Kinabalu..

Celoteh Aku MamaGlam at 3:35 PM
Cerita ni: 

Assalam semuanya..

okeh ni mamaG nak kongsi sikit untuk semua anak-anak jati SAbah yang nak balik mengundi tetapi tak dapat sebab harga tiket kapal terbang terlalu mahal.. Korang boleh ja sms kan details peribadi yang dorang nak di dalam gambar tuh..

To be eligible for the free tickets, you must be :
1. Sabahan working in Peninsular
2. Has registered as Pengundi! Pls check your status here.
3. SMS your full name, NRIC no and HP no to the number above (013-386 7255 / 011-2611 5279).
For those yang sudah beranak-pinak di Semenanjung (macam saya!), free return tickets provided to your kids too!  Ini kali la.. orang Sabah bilang! Hehehhe... 

BUT watever it is, jangan terlalu gembira dulu selagi belum terima tiket kapal terbang di tangan anda ya.. We would never know sama ada ini betul ka tidak.. 

but mamaG ada la try call those number, dan nombor tu wujud. so lega sikit. bukan apa takut la kalau scam kan..

Pihak brkenaan kata, dorang akan bagi tiket balik ke Sabah 2 hari awal sebelum PRU bermula tarikh 2, 3, 4 mei so korang pilih la nak tarikh balik kampung tu bila di antara 3 date tu.. begitu juga untuk balik ke semenanjung dorang bagi tiket 2 hari selepas PRU. 

so, korang pun try la manatau ni memng betul2 dan rezeki korang dapat tiket free, so boleh balik kampung free2 ja kan.. mamaG pun tengah tunggu jawapan daripada pihak Program Sayang Kinabalu ni anjuran KDM. Jadi sama-sama la kita berharap ya dapat tiket free tanpa ada maksud terselindung.. huhuhuh...

Sekian..


100 comments:

  1. sehingga ni ari, blom lagi mendapat tiket..
    adakah sesiapa yg suda mendapat tiket?

    ReplyDelete
  2. sya sudah dpt..

    ReplyDelete
  3. Mcam mana?
    Diorang call ke?

    ReplyDelete
  4. sy pn dpt dorg sms..

    ReplyDelete
  5. Saya baru tadi dapat SMS.

    Katanya kena berkumpul 2 jam sebelum pelepasan di KLIA. naik MH apa ntah. kul 5pm. 3 mei Jumaat. Siapa dapat perkara yang serupa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la dgn mamaG.. mamaG br dpt semalam sms suruh claim tiket blk 4 mei sabtu.. lambat la tapi xpa la.. yezza dapat balik kampung..

      Delete
  6. Sya pun dpt sms td tp flight on 2/5/13

    ReplyDelete
    Replies
    1. u da dpt tiket ker???hr tu sy call pas dpt msg dia bilang kena ambil tu boucer tiket di pejabat mara tingkat 8 tp sy xda bole p g sy bilang n dia kasi tau bole ambil d klia masa tarikh penerbangan tp lupa pula mau tnya minta sama siapa ni..skr mau try g airport sj klu betul ada kos skr office tutup cuti kan sy kol xda angkt...sy pun dpt tarikh 2/mei ni jam 6am

      Delete
    2. sy dpt sms 3mei jam 5pagi flight MH8600.sy call e2 no.hp tda mo jwb.! KLU arpot MAS dkt bule tnya , ni kana 2jam perjlnan g KLIA .ada sasapa yg buli sahkn sms ni btl @ tda ka? hu huhhuhu
      :(

      Delete
  7. saya tak dpt pun...mmg pilih 2/5. tapi tak berita.

    ReplyDelete
  8. pening tau. takde org balas kol atau mesej. hari itu, tdk bagi pun option utk balik hari apa. stress sudah sya ni

    ReplyDelete
  9. pening tau. takde org balas kol atau mesej. hari itu, tdk bagi pun option utk balik hari apa. stress sudah sya ni

    ReplyDelete
  10. saya pn dapat jugak ni..tp bila saya cnfrm kn sama klia..tiada flight ni..huhu

    ReplyDelete
  11. Saya pun dapat. MH8608 2/5 5.40am flight and 6/5- 9.20am.... bila sa check di internet.. normally flight MAS start dari MH2xxx...huhuhuu.. butul kah ni.... nanti sa datang sana jam 3am... nah kana tipu... siap sa bawa anak kici lagi...

    ReplyDelete
  12. pagi td call katanya ptg dpt sms..smpai skang tiada pun..plz confirm sbb saya mau ambik cuti..tq..

    ReplyDelete
  13. Dorang ckp pegi sana 2hrs earlier and ada booth sayang kinabalu to collect ticket. Jgn pegi normal kaunter- thats what I was informed today.

    ReplyDelete
  14. U can check the flight number dari mas website under time table.

    ReplyDelete
  15. Fy8427 no flight ni.. tiada pun dlm mas punya flight..
    Biar betul ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. fy bukan flight firefly ka...

      Delete
    2. Tula.. firefly kali kan.. nda da org dpt flight yg sama ka ya ?

      Delete
  16. setahu sy flight ni dorg memang xda publish d web mas kos khas tuk yg balik mengundi ja...tp xda tau la betul ka tidak mungkin naik jet peribadi kot...hehhe

    ReplyDelete
  17. Alalala punya men geli tgk Sabahan bspeaking kl sini miakakakak

    ReplyDelete
  18. habis tu yg kau rojak ckp english tu apa pasal??pasal bahasa pun jd isu kah puiiihhh..

    ReplyDelete
  19. smpai sikalang dorang tiada sms..mcm mana org mau ambil cuti n tiket pun susah mau ambil..hope lepas ni pihak berkenaan dpt perbaiki kelemahan..kesian kpd org yg mau mengundi ni sekian.....mau balik sandakan bah

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  20. selamat pagi..siapa yg suda ambil tiket dan telah smpai ke destinasi??byk betul kekeliruan di sini..(destinasiku sandakan)

    ReplyDelete
  21. aku rasa macm x betul jak. bini aku terima sms flight esok jam 6pg MH8614. aku check dengan mas esok ada flight 5:45am mh8608 5:00am mh8600 sahaja.paling dsyat kawan aku ckap penaja sebenar mau nama dan maklumat sahaja supaya penaja boleh claim dekat parti yg bagi duit.padahal tiketnya tiada kita dapat.aduh pining bila tiada org jwb call dr pihak penaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila call dorang ckp masih dlm proses apa kes ni?kalo tak dpt bgtaular awal2 supaya senang aku cancel cuti mengundi ni...jgnlah menyusahkan org wahai 'sayang kinabalu'

      Delete
  22. Management memang hampa lah, call banyak kali pun susah mau jawab, padahal tu telefon bunyi jak...

    ReplyDelete
  23. Sy dapat tiket sda.. pgi tawau.. nda tipu la diorng ni tp kelam kabut... dlm sms ckp sy punya flight jm 1.30 ptg.. nasib baik sy dtg awl pgi klia ni.. ikut flight jm 12.. pertama dia ckp nda da suda flight pgi tawau, trpaksa trn kk.. sy ok ja la drpd nda da... lps tu ada pulak.. better pgi awal... kaunter L19 n L20

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jd drg x tipu ka? Aiyaaa sy dpt jg sms tu. Flight sy jam 1.35pm ari ni.... Tp lugai2 sj d rumah ni.... Klo btul, rugi la sy xda dpt blk kg

      Delete
    2. Nda tipu.. sy slmt smpi twu sda ni.. dlm sms pun dia bilng tiket jm 1.30.. smpi sana, dia bilang tiket p twu belepas sda td pg... lps tu, ada pulak... td flight jm 12.. diorng nda tipu tp nda terurus bah.. nda tau la tiket balik kl ni mcm mn

      Delete
  24. tiket mmg kena ambil di klia jugak?so kamu suda sampai di destinasi lar ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya....skrng d airpot lg.. flight jm 12

      Delete
  25. ohh..selamat mengundilar..semoga selamat sampai:-)

    ReplyDelete
  26. Sy pulak br dpt sms pkul 7.45am td....bilangnya flight kul-sdk mh8630 pkul 9.15am..punya la sy sm laki sy kelam kabut berlari pigi airport.nsb baik la rumah dkt airport.last2 ndak smpat jgk.sbb flight tu sbnrnya jm 9.00pg..gilak punya mngmnt bah...skrg ni tgh tggu waiting list la sbb ketinggalan sdh flight tu td.minta2 la ada...huh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jdi psl tket free ni mmg btul ka? Mngmnt dorg ni very poor. Rmi org yg dpt tket ni d airport ka skrg? Booth syg kinabalu d klia btul2 ada ka?

      Delete
  27. Sya lebih 10x call no hotline tp mlang jwpan voice mail jak..tau2 ari ne 2may dpt sms pkul 7.50 am lpas2 blepas pda pkul 9 flight mh 8630 ...psoalan sya mcmana magment atur tiket ne....? Spatutnya magment kn bg tau sehari sblm fligh blepas bkn 1 jam sblum blepas mmg x da persediaan...jd sya harap mangment bg tau awal2 ... hehe

    ReplyDelete
  28. Tiket free tu mmg ada.cuma kena ready la awal2...siapa yg sdh dpt sms drp dorg nasihat sy bgs dtg skrg la pigi ambik tu baucer..jd ndak lg kelam kabut.kamu pigi jak Klia kaunter L15-18 d tgkt 5...

    ReplyDelete
  29. Sudah lah lambat infom org terburu2 pg klia mcmana klu klu tingal d klang tiket jln pkul 9 pg tp br dapat sms pkul 8.15.. call mcm endak mau agkat asyik voice mall jak.... pgurusan patut bg tau awal2...kpd pgurusan please urus batul2 bah...

    ReplyDelete
  30. setakat angkut baju n pegi klia tu takde masalah,tapi mau ambil cuti kena bgtau awal2 sama bos jugak..adeh 'sayang kinabalu' kenapa buat keraja mcm ni lalalala...

    ReplyDelete
  31. Itu la pasal...hbs tu tiket blk KL pun blum confirm lg..klu teda tiket cmana mo blk keja lg..adedeh...bila tya dorg, senang jak dorg jawab "ada jgk tu tiket nnt, tggu jak sms"...apa ni? Mcm org bodoh jak dibuat dorg...adoi...

    ReplyDelete
  32. email sama pihak atasan

    ReplyDelete
  33. Apa email dorg?? Bole bg ka??

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn terlalu mengharap..kalo ada rezeki,adalah tu..aku pasrah jer..hehe
      .ayat endak bole bla..

      Delete
  34. saya dapat sms balik kl-sdk esok flight jam 5.15pm tapi saya call smua talian sayang kinabalu x reply - email pun x reply, sbb dlm sms dia x nyatakan tarikh return ke KL plak....takkan saya beli tiket sandiri...huhuhu...duinaaa puna sandik saya mo aplly cuti pun takut ni sbb mcm x confirm ni tiket utk esok ntah betul ka tidak ada kaunter khas d klia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn risau..once ko sdh check in nnt dorg sms flight blk ke kl..xperlu beli tiket...jn bazirkan duit..sedangkan peruntukan sdh disediakan utk sabahan..jd blk la mengundi..td sy naik flight dr kul-sdk...skrg sdh ada d sdkn..tp byk seat kosong..sy kira xsampai pun 30 org dlm kapal tu..smua dpt tiket free blk mengundi..sy rasa ramai lg yg xtau pasal tiket free ni..smua msh ragu2..sy pun mula2 ragu2 jgk...tp sy sekali p klia mmg btul ada tu kaunter syg kinabalu...jd sy dpt la tiket free..

      Delete
  35. aku smpai sikalang blum dpt sms..kenapa dorang kelam kabut buat keraja..org mau cuti susah,dpt tiket pun org takut mau pegi klia..semoga sayang kinabalu akn perbaiki mutu perkhidmatan di masa akn dtg..syg sekali ramai org sabah yg mau mengundi,tapi tiket yg dijanjikan entah kemana..sekian

    ReplyDelete
  36. Kamu dtg saja p klia..kaunter L...mst ada
    Tiket punya...sy br jak dpt tiket ni...mo terbang sdh..tiket blk jgn risau.sy sdh tya dorg td..MAS ada rekod kita klu kita sdh check in blk sabah.klu blk kl pula pigi jak kaunter MAS d airport..sbb dorg cover utk tiket pergi dan blk..byk lg kosong ni..jd jgn lepaskan peluang..jom blk mengundi smbil menziarah family..tiket percuma...hehe

    ReplyDelete
  37. Mari 2 warga sabah jgn endak pergi mgundi tiket free banyak ksong lagi

    ReplyDelete
  38. Mari2 ada tiket percuma balik ke sabah besok
    Ada flight pg sdk ,twu,kk datng awal pg o.k ada flight start pkul 6 ,pg 9,12 thari,5.30 ptg,7.30 ptg pastikan dtg 2jam sblm pnerbangan jgn lepaskan pliang ini wahai warga sabah semua freee ... jom balik sabah

    ReplyDelete
  39. betol ka benda ni,,,
    sebab sya da bagi details ttg dri sye tp dak da pon jawapan pa2 dr pihak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul..jangan risau...xperlu tggu sms drp urusetia tu.tidak bole pakai...bgs kamu p saja klia kaunter L...kamu bg saja ic..yg pnting sabahan..

      Delete
  40. bole tukar penerbangan punya destinasi ker

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole..tp mst ikut pusat mengundi...

      Delete
  41. kelam kabut ba management dia ni. mula2 dia kasi tau sama sy flight pukul 5 pagi nnti dtg airport pukul 1 mau ambil itu voucher tapi tadi lagi dia kasi tau flight tukar pukul 8 pagi. mesej, call mmg ndak pandai dijawab. sy sudah beli itu tiket mula2 tapi kasi delay sbb igt dpt tiket free last2 ndak dpt habuk ba. padahal mmg betul sy mau pegi mengundi. mmg kasi susah hati betul ini sayang kinabalu, jgn mau guna nama macam begini kasi orang sakit hati jadi "panas kinabalu" haha

    ReplyDelete
  42. nah sama la mcm sy..dorg sms flight no semua tp nda kestau mana mau ambi voucher, trus try call2 nda jwb kin panas la kan, jd sy bli la flight ticket sendiri..sakit ati sy, mau balik btul2 mengundi ni. sepa2 tau buli tukar date flight ka klu malindo air?

    ReplyDelete
  43. Sesiapa yg ada kesempatan pegi la terus ke klia...jgn tggu sms drp urusetia tu...mmg xbole pakai dorg tu..kita call or sms mmg xberjawab...jd kamu pigi saja klia terus p kaunter L 15-18, kamu ckp mo blk mengundi...klu dorg ckp tiket tiada, mmg mustahil lah..sbb mmg ada peruntukan utk sabahan blk mengundi...dorg tu mo masuk poket sndiri jak tu..jd pls la berkeras..ok..

    ReplyDelete
  44. jadi kalau pie kaunter tu mmg confirm dpt tiket free ker?

    ReplyDelete
  45. Memang dapat kau pg jak kaunter L klia 2.. dapat lah kau tiket free rugi kita sabahan endak pg.... kerajaan sabah sdah bg tiket free cuma bw badan jak endak rugi ... jika berkeluarga bw 1keluarga semua freee ... rugi kita warga sabah ada tiket free kita tidak gunakn pluang ini... jgn tggu call atau sms atau email buang masa jak .. endada msa
    dorng msa dorang mau angkat atau balasssss...EMALL @SMS ...kalau mau balik sabah pg teruss jak le klia kaunter L.... jgn ragu2 ... ini hak kita sebagai warga sabah ...

    ReplyDelete
  46. tapi macam2 bah saya dengar pasal sayang kinabalu jadi ndak yakin bah...takut nanti balik ndada pula tiket..kamu balik ker?

    ReplyDelete
  47. saya pun dapat flight 3 Mei 2013 (hari ini), jam 5.15PM, tapi risau rekod anak dan suami takde, sbb yang terima sms cuma saya dan bila call tanya, g epot jew mesti ada rekod. masalahnya ada yang dah pergi tapi masih menunggu...KUL to SDK

    ReplyDelete
    Replies
    1. yka???
      Tu la pasal...Bapa dapat tket free..
      mama N adik kcil sy blum dapat ni SMS tiket FREE..
      trus pg airport sj ka tu ar??

      Delete
  48. bapa saya da dapat SMS tiket Free
    Tp mama blum..
    Mcmna tu ar???
    sy kol2 tp tdak d angkat ,sms nda d blas..
    sdgkn mama n bapa sama2 hntar nma hr tu..
    Flight bapa esOk pg.
    hmmm Mama nda tau lah...huhuh
    Mcmna 2 ar kwan??????

    ReplyDelete
  49. yang saya tau, jika pertama kali dulu mmg mendaptar sama2, memang dia hantar sms kpd wakil nama pertama sahaja, so flightnya mesti sama.melainkan lokasi lending tak sama. terus ja datang ke epot dan dorg trus boleh trace nama2 keluarga yg mendaftar sama2 tadi.

    yang masalah, kita kena datang 4jam sebelum sebab kekadang flight di awalkan. sbb kdg2 ada perubahan. ramai yg menunggu "waitinglist" skrg. kecoh...corner L tu, ramai mcm muka pelarian sudah duduk menunggu giliran. tapi siapa yg dapat SMS, jgn risau, voucher tetap ada.

    KUL to SDK

    ReplyDelete
  50. Klo mcm sia ba, drg sms flight utk kemarin, blh ka sia mnta g flight utk ari ni or besok? Trlmpau rushing ba kemarin, nda smpat.

    ReplyDelete
  51. mau ler pie klia tanya jap..klu pie hr ni balik isnin bole ker tu???klu bole bole balik jap

    ReplyDelete
  52. Tadi dorang call.mau blk bila tapi flight ke kk jak.yg tawau naik bas pelancong dari airport kk..8 ke 9 jam.jga tu.aku bawak anak kecil lg susanya..apa2pn tq byk2 yg cuba membantu..so ndak jadi blk la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu laitu, mamaG pun kena turun d KKIA dia sms bgtau.. paning lagi kepala mo mikir mcm mn mo blk sdk kunu.. btl kaitu ada bas disediakan? kalau ada ok jg tp ssh juga ba pula kan lau ada ana keci.. mamaG ni pun apply 1family. ada 2 anak keci lagi.. paning2..

      Delete
  53. kl-sandakan ada lagi ker

    ReplyDelete
  54. Dapat tiket blk 4 mei 2013 jam 1.35pm tp sampai KK seja. nda sampai Sdk.. ni laini ptg ni mo try pigi tu kaunter di KLIA lane L tu.. mo tgk2 n tanya2 psl ni tiket..

    ReplyDelete
  55. nahh tulung bahh tanya...kalo ada nombor nya tolong bagi..bule ditanya...

    ReplyDelete
  56. last flight utk esok ke kk n sandakan pukul berapa?saper tau bgtau bah tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesiapa yg ada di klia boleh bgi tau ada flight ke sdk tak ?

      Delete
    2. Sesiapa yg ada di klia boleh bgi tau ada flight ke sdk tak ?

      Delete
  57. Tadi flite saya kul-kk sepatutnya jam 8 .saya dtg awal jam 5.30 terus kena bg tiket tuk 6.30..ramai yang baru tulis2 nama macam mau apply tuk tiket.td dgr flight tuk g sndkn n tawau ada besok mlm jak.tuk kk jak yg tggl hrni.saya rasa bagus kamu p check sana klia.byk kosong jgk flite td..bas mmg menunggu d epot kk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh bho tau ada flight lagi pgi sdk ? Says diberitahu ini hari tiada flight ?

      Delete
    2. Ya tolong la sya pun nak ke sandakan

      Delete
  58. thanx kpd yg bagi info..

    ReplyDelete
  59. org yg ngak dpt sms tp pegi kaunter mau balik sdkn ne dia bagi kah???

    ReplyDelete
  60. aikkk..baru npk nie blog ow...hee..hai kamurang..sya slh sorang yg dpt sms mcm kmu tu..sya pn prmulaan tu ragu2 sma sayang kinabalu..sya kl-kk td tngh ari tu..sya kna kc jlas td psal nda dpt smbut kol tu n bls sms psal rmai pla yg dpt vaucar tu..bkn drg nda mw layan ba tu cuma sgt busy..n psal date2 tu pula bkn drg yg kc atur..d airport yg kc jadual flight so..drg blg mmg nda ble tukar flight..jd jan lpaskn pluang..bsuk p ja kmu..biar waitinglist..tatap tarbang..kemarin tu pn bnyk jgk waitinglist dpt blk sbh..so..kta kna pham mngmnt drg la..jum blk sbh..

    ReplyDelete
  61. I've calling since 3 weeks ago katanya wait for call. Till yesterday morning called again terkejut pergi airport sekarang kalau mau kalau tidak mau forget about it. Macam mana nak pergi terus anak masih di sekolah. Katanya 03/05 dah tiada penerbabgan. Boleh sesiapa tolong aturkan ticket utk saya dan anak ?

    ReplyDelete
  62. Ari ni ada flight ka p sandakan??ingt lepas hbs kerja trus mo p klia...ada sapa2 bole tolg kompem kn...klu nda mengundi d fb jakla aku nie..

    ReplyDelete
  63. sya slmt smpai sabah da nie..yeahhh!!!!...thank you sama tu 'sayang kinabalu'...kesian juga staf sayang kinabalu..tu ari sya p check nama tmpt drg,mcm2 keadaan d sana...bnyak yg mrh2 drg siap maki lagi..kesiann..kita sebenarnya suda kasi sia2 peluang keemasan ba..drg bg explain sma sya,,drg sgt busy smpai bnyak kol yg nda dpt drg kol...paham2 la ba kita..mw dkat 15000 ba drg mw urus nie...so kta kena paham..oya,,lagi satu,biar pn sya cuma kna ltak di waiting list pasal xda nama dlm sistem mreka,sya mc jg dpt terbang p cnie sabah pasal itu alternatif lain drg tuk kasi blk urang sbah..mksdnya,kalo ada seat kosong dlm kpal yg menunggu tu akan diberi tmpt la...drg actually tia tipu psal tiket free nie..ok la..tia mw bnyak ckp...yg penting sya selamat smpai sabah,,,THANK YOU 'SAYANG KINABALU',,KDM MALAYSIA..GOD BLESS!!..

    ReplyDelete
  64. mcm tiada harapan jak mo balik mengundi nie...hahaha
    tgk sajalah d tv..
    walau siapa pun yg memerintah malaysia...kita perlu sokong..
    dan teruskan hidup mcm biasa...
    elakkan merusuh ya kwn2..
    Peace for MALAYSIA!

    ReplyDelete
  65. amat kecewa bila kaunter yg chek ic tiket ckp ko tiada dlm list..sedangkan sudah dpt sms 1 mggu sblm pilihan raya akn di bgtau..hilang terus mood mau balik..apa lg endak mengundilah ini kali huhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepatutnya flight bila?..dlm sms x bgtaw ka?

      Delete
    2. begini ceritanya...

      15/4/2013 aku masej n hari yg sama dibalas tiket hanya akn diberi 1 mggu sblm mengundi..1 mggu yg terakhir aku call2 dier jwb tggu jer smpai dpt sms itu flight..smlm aku teruslah pegi kaunter L dgn happy tunjuk ic sama dia,tiba2 ckp 'namamu tiada dlm list'..lepas tu aku tanya mcm mana ni aku suda regester takkan endak dpt juga tiket??itu org kaunter geleng2 jak kepala..masa tu jugak moodku hilang terus hilang rasa mauengindi..terpaksa tggu pilihanraya 5 taun lg..hari ni tgk beritalah jawabnya..pengajaran yg aku dpt lepas no siap2lah beli tiket kapal,smpai sabah nanti pun bleh claim sama itu parti..tak mau dh berebut2 minta simpati tiket free ni..bye

      Delete
  66. jgn fkir knpa flight tu teda dlm senarai,.siap kasi lgi tu. .naik sja suruh sain,.fham2lh..hqhqhq.

    ReplyDelete
  67. Sesiapa yg dah balik elok elok check kat counter utk flight balik. Di Sandakan tak ada counter sayang kinabalu langsung.... Staff kat airport tak tau tentang flight free ini ... Macam mana lah karang ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sampai karang pun tak tau macam mana flight nak balik KL. counter staff cakap tiada & tidak tau apa apa chartered flight. Hotline nombor pun tak diangkat-jawab. Orang yg registered kita tu pun cakap dia tak lagi ikut & tiada tau apa apa lagi itu free ticket. How ya

      Delete
    2. pendapat aku lepas ni bguslah beli sndiri tiket lepas tu claim sama parti yg kamu pangkah..tak susah smpai mcm ni huhu..

      Delete
    3. Aku pun fikir mcam tu aku di airport karang lalat pun tak nampak. Tiket dah sangat mahal cam mana lah ini.

      Delete
    4. lepas ni spr bg tarikh mengundi cpt2lah beli tiket..kan dh menyusahkan korang sndiri lalala...

      Delete
    5. Aku beli tiket sendiri ingat dpt claim tau2 org yg urus claim bilang bkn jagan konon. Betapuk dlm rumah skali keluar trus hilang. Pigi pjbt dorg plk mcm main bola main tendang sana sini. Aku tau mcm ini bgs aku nk balik mgundi kotor ja jari kena cat biru. Lepas undi ingat buli claim

      Delete
    6. sya sda dpt msj smlm...penerbangan kk-kl..

      Delete
  68. Tiket balik macam mn ? Spa tau ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada apa apa jawapan lagi

      Delete
  69. Kepada sesiapa menunggu flight balik KL sila ke airport sekarang dapatkan flight. Ini hari 2 flight sdk to kl at 4pm & 8pm. Schedule for other days don't know yet. Counter sudah buka.

    ReplyDelete
  70. jadi ada ler flight..alhamdulillah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea