Laman

14 April 2013

Mum n Wife is All about me

Celoteh Aku MamaGlam at 2:24 PM
Cerita ni: 

Indeed, it is true tho. Biasala kalau ada kids di rumah, yang aktif bekerja membakar kalori dorang, mmg disitulah kita dapat kenal siapa sebenarnya seseorang wanita itu.. faham tak korang ayat mamaG ni?

Pendek kata, kalau nak kenal watak lain seseorang wanita itu or nak uji ketabahan dan kecekalan wanita itu, cuba la para suami bagi isteri anda beberapa orang anak untuk dia uruskan.

Korang pasti akan terkejut punya la.. the other side of women when comes to kids matter.

Dan rumah pula, kalau terlalu atau sentiasa nampak  kemas, itu bererti sama ada dorang ada maid or dia suri rumah or anak2 dah besar untuk maintain kekemasan rumah dorang.

Beza bagi isteri yang berkerjaya. Yang tiada maid tapi ada beberapa orang anak. Pernah bayangkan penat dan stressnya si isteri bekerjaya? Nak settlekan kerja lagi, nak uruskan anak lagi awal pagi hantar pegi taska/skola, petang pula ambi balik. Balik rumah anak start enjin buat keja 'mengemas', si isteri pula sibuk masuk dapur lepas letak beg, buka tudung tak sempat tukar baju sebab nak masak makan malam.

Lepas tu tak rehat spenuhnya lagi tu, layan anak dan hubby pula. Rehat bila nak tido jew. Tu pun tak leh tido lena sebab bagi yg ada anak keci pulak, kena bangun malam2 buta buat susu la, anak ngigau la, nangis la.. besok pagi subuh lagi dah bangun siap2 nak pegi keja pula. Buat rutin biasa la..

Dats women are.. but never arque coz they do it sepenuh hati n wif full of love..

Published with Blogger-droid v2.0.10

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea