Laman

09 June 2011

Tak Makan Pulut pun, boleh Hangin Tau!

Celoteh Aku MamaGlam at 11:50 AM
Cerita ni: 
Salam semua,

Ya Allah, kenapa ya bila keadaan yang menguji kesabaran selalunya time awal-awal pagi dan juga time waktu petang. Apa lagi kalau time awal-awal pagi nak pi kerja dan juga pulang kerja.. Rasa macam nak luruh hah jantung nih, mulut ni pun penat dah membebel hah... Dorang-dorang semua ni tak sayang nyawa ka apa?.. Tadak kesabaran (macam aku) ke apa?  Sabar, sabar, bukannya tak sampai pun.. issshhhh... tensen tul.. Asal pagi jer, geram! Asal petang jer, membebel! Ingat mamaG tak letih ker membebel..

Macam pagi tadi dan pagi-pagi selama mamaG pi kerja ni, Ya Allah... Macam nak terjatuh terjelupuk hah jantung ni tetiba jer ada satu kereta ngok! ni tetiba jer potong mamaG, berdesup mengalahkan lips kudung time masuk simpang.. Ingat tu jalan dia sorang jer bayar roadtax ker apa?, Weh, mamaG pun BAYAR LAH!!! ... ish gila, nasib baiklah mamaG cekap la jugak nak elak, yela sebab terkejut kan.. dari mana2 hala la dia datang tu, tetiba jer motong macam tuh.. Bini nak bersalin agaknyer.. Ker dah tak tahan sangat nak terkencing terberak! Isssshhhh...

MamaG kan kadang-kadang tu ter-wonder-wonder la juga pasal pemandu jalan raya nih.. Yela, mamaG kadang-kadang tu pelik juga la.. Okeh, mamaG cerita scenery dia ya.. Okeh, bayangkan korang tengah drive kat lorong tengah (kira jalan 3 lorong la ni, highway gitu kan), Menten la ni bawak 100km/j kan... Bila pandang cermin pandang belakang, ada la keta kan, jauh lagi hah... Sekalinya tetiba keta tu pi lorong paling kiri, pastu terus jer potong keta ko nak pi lorong paling kanan... Ko bengang tak macam tu?.. Yang jadik persoalan di hati mamaG nih (cewah!), napa la driver ngok tu tak terus jer pi lorong paling kanan masa dia masih lg dok belakang keta mamaG? Napa mesti nak berusaha keras jugak nak pi lorong kiri pastu potong mamaG yg kat lorong tengah nih untuk ke lorong kiri.. Hangin la mamaG..

LAgi hangin bila time tu mamaG nak masuk simpang dah ni, memang sikit jer lagi masuk simpang, elok jer driver ngok tu potong mamaG dari lorong kiri nak ke lorong kanan.. Ishhhh.. BOngok tul!

Ni la masalahnya driver kat Malaysia nih, semua nak cepat jer, tak pikir keliling tau.. Dok pikir diri sendiri jer.. Kalau eksiden kan susah.. Bongok betul la.. Sib baik tak melatah dek terkejut, kalau tak dah lama dah tu terbabas.. aDOI LA..

Well, Korang semua yang bawa keta tu, sila-sila la beretika, okeh. Kalau nak mati pon, mati la sorang-sorang, jangan libatkan orang lain.. Orang lain elok jer bawak keta sebab dok teringat ramai lagi orang-orang tersyang yang perlukan kita bila balik ke rumah nanti, yang mengharapkan kita.. Issshh, marah ni, marah nih.. Tak pernah-pernah mamaG nak marah2 nih..

okeh la mamaG rasa dah panjang sangat ni meluahkan perasaan ni.. Kang lain pulak jadiknya kalau panjang sangat..

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea