Laman

08 April 2016

Syukur Tau...

Celoteh Aku MamaGlam at 11:00 PM
Cerita ni: 


Gila tak hepi kan... syukur yang amat tau tak hahahaha.... memang la kalau ikut amalan dari zaman toknek kita, hal dapur hal rumah hal anak segala urusan rumahtangga katanya tugas seorang isteri dan ibu dalam rumah...

Tapi apa la salahnya kan kalau lelaki pun uruskan hal yang sama kan... sejuk sikit hati kaum isteri dan ibu tu kan... tambah sayang gitu..

Ye la tak semua lelaki bergelar suami dan ayah begitu kan. Nasib la dapat jodoh yang macam mana kan.. kalau dapat yang ringan tulang suka menolong tak suka tengok isterinya sorang sorang urus hal rumah tangga, bersyukur la. Hargai macam mana kita nak dihargai kan... kalau dapat yang tak berapa nak ringan tulang tu, ikut mood ikut musim ikut maksud tersirat, pun bersyukur juga la.. hellooo kurang kurang ko ada juga jodoh bersuami kan... kat luar tu ramai perempuan yang single mingle dah lama mencari dan menunggu jodoh sesuai. So... still... hargai la juga dia sebagaimana kita mo dihargai...jodoh setiap orang tu kan unik...

Pernah tak korang tanya saja saja kat pasangan masing masing, adakah reason dia berkahwin dengan kita masih sama sampai skang walaupun dah lebih 5thn or 10thn? Pernah tak? Masih sama ka rasa itu? Ye la dulu kan masa belum kawen masih dibawah pengaruh rasa sayang cinta eksaited darah muda kan... bila lepas kawen lepas lebih 5tahun dah macam macam dihadap, adakah rasa itu masih sama? Atleast masih ada ka walaupun tak segila sesemangat waja dulu.

Pernah tak? Hihihi...

Just asking la.. jangan la serius sangat pun... tetiba menumpang lalu dalam fikiran time buat entry ni. Tu yang tanya tu.. hihi...

Okeh la, moga kita semua hepi sentiasa dengan pasangan masing masing... do some crazy things together... laugh on silly thought... tengok tv sambil duduk sama bersandar sambil pegang tangan... duduk makan berhadap sambil signal signal mata macam la ada maksud apa apa padahal saja saja buat signal buat silly face... hahaha... so wat kalau korang dah kawen lebih 10thn 15thn 20thn... sekali sekala kena juga jadik macam old times kan.. bukan old soul okeh... cuba la... have fun... nanti ada la dengar anak anak mengusik mengejek bila kita buat macam tu dengan pasangan kan... lucu apa... tapi ok apa? Bagus utk relationship kan... hihihi



Sempat membebel via Blogaway 😘

0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea