Laman

31 May 2012

Pavlova In Love

Celoteh Aku MamaGlam at 8:42 PM
Cerita ni: 

Salam semua,

Dis week mamaG bercuti sebab dok sebok menjaga c Irfan sakit kena cikenpok. Sian bujangan ku imi. Tp kejap je la pon. 2-3  hari pertama jew dia lembik, pastu hambik ko, sikit pun tak macam orang sakit. Walaupun dok tergaru-garu kan. Sabar jew la, orang kata budak lelaki memang camtu, tak tau dok diam.

So, memandangkan bercuti, makanya mamaG ada masa terluamg utk Irfan dan juga uruskan hal-hal rumah. Contohnya kemas bilik mekap a.k.a bilik baju a.k.a bilik stor jugak. huhhu.. Hari tu emchek Hubby taktau dia cari apa kat dalam tu sampai bersepah dah macam tongkang yamg sikit je lagi nak pecah kan. Hadoilah. Ponat jugak ngemasnya. Time ni la kuar semua brg-brg harta benda mamaG yg berkurun jarang pakai tu. Waduh byk gila. Terutamanya kan henbeg. Gila betul... (tapi mmg btl pun gila henbeg kan)..

Lasgi satu mamaG isi masa dengan baking. Macam-macam la dibaking kan selagi stok barang nak baking tu masi ada. Ni pic mamaG wat Pavlovaa. Tapi mamaG buat mini dan xtebal sangat lapisan based nya sebabnya dessert ni sgt manis. So bila mamaG buat nipis jew sekadar piping satu lapisan jew, gila la memang sedap dan manisnya blh dikurangkan bila nipis. Gila sedap pavlova ni sesuai dengan rupanya yang kalau tengok jew gila bisas goyah nafsu makanku. hahahaa.

Senang pula tu nak buat. Bahan pun gila senang dan sikit je. MamaG buat satu adunan boleh dapat byk. Tmabah lagi kalau buat yang saiz mini. MamaG siap boleh hantar kat opisd bg kawan2 Opis mkn.

Okeh untuk resepinya...

Boleh tak kalau len kali jew mamaG uplod? Bukan apa, malas skang ni. Penat, malas nak fikir. huhuhu.. jangan mare yek. Okeh la mamaG bagi blog mamaG refer la. Cer korang google jew or pi blog ni tiffinbiru.blogspot.com tp mamaG tiba-tiba mcm tak berapa pasti la pula blog mat gebu ni (empunya blog) ada blogspot kat blakang ker just tiffinbiru.com. Korang terai la mana satu. blogspot or .com okeh. Maaf yer...

Jumpa lagi....


0 berbalas bebelan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wif Lurve ^v^

 

Si Mama Glam Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea